Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

京都でのインターンシップ ~ the internship in Kyoto

うなぎ丼 ♨ UNAGIDON

keskiviikko 14. huhtikuuta 2010

京都でのインターンシップ ~ the internship in Kyoto

Noniin, se ois sitten ylihuomenna lähtö Kiotoon edessä. Kertaan tässä postauksessa vähän jo aiemminkin kertomiani asioita, koska tästä eteenpäin tää blogi tulee käsittelemään mun elämääni Japanissa seuraavien kolmen kuukauden ajan.Opiskelen siis matkailualaa Jyväskylän Ammattikorkeakoulussa, ja lähden opintoihini liittyvään työharjoitteluun japanilaiseen majataloon (ryokan, 旅館), joka sijaitsee Arashiyamalla Kiotossa. Harjoittelu kestää ensi sunnuntaista 18.4. aina kesäkuun loppuun saakka, jonka jälkeen jään Japaniin vielä noin kolmen viikon ajaksi kiertelemään kaupunkeja, joissa en ole vielä käynyt (ja vähän semmosiakin, joissa on jo tullut pyörittyä :-p). Suomeen palaan 16.7..

Työharjoittelupaikan hankin ihan itse lähettelemällä hakemuksia useaan eri majataloon ympäri Kiotoa. Hyvä tuuri kävi, ja heti seuraavana päivänä hakemusten lähettämisrumbasta tuli vastaus Togetsutei-nimisestä majatalosta, että he olisivat kiinnostuneita ottamaan minut työharjoitteluun.Oon niin onnekas että näin kivannäköinen ja tuntuinen majatalo suostui mut ottamaan työharjoitteluun. Heillä ei ole aikaisemmin ollut työharjoittelijoita tai ulkomaalaisia töissä, joten kaikki on vähän uutta niin heille kuin mullekin. Toivottavasti kaikki menee kuitenkin putkeen! Togetsutei-majatalon nettisivut löytyy täältä.↑ Näkymä Togetsutein huoneen parvekkeelta.↑ Katunäkymää Arashiyamalla. Tien päässä näkyy Togetsutein päärakennus. Majatalokompleksille kuuluvia rakennuksia on tällä alueella yhteensä kolme.Työnantaja auttoi mua asunnon hankkimisessa, ja asunkin lyhyen kävelymatkan päässä työpaikaltani parinkymmenen neliön pienessä yksiössä. Kämppä on valmiiksi kalustettu, joten sinne on helppo asettua asumaan. Työnantaja on muutenkin ollut todella avulias ja ihana ihminen, joten helppo on ollut hoitaa asioita sähköpostitse ja kirjeitse. Kaikki työharjoitteluun liittyvät asiat on hoituneet todella sujuvasti täältä Suomesta käsin.


Matka alkaa Jyväskylästä perjantaiaamuna 16.4. bussilla kohti Helsinki-Vantaata. (Hylkäsin junavaihtoehdon, koska taas eilen oli pendolino reilusti myöhässä kun tulin Seinäjoelta kotiin! >:-O) Lento Osakaan lähtee samana päivänä klo 17:20. Osakaan saavun lauantaiaamuna, josta jatkan matkaani vielä junalla noin kahden tunnin verran Arashiyamalle Kiotoon, jonne toivoin saapuvani puolenpäivän maissa. Muutamia junanvaihtoja vaatii se reissu, mut koitetaan selvitä matkatavaroiden kanssa perille saakka!

Pääsen Arashiyamalla heti majoittumaan pieneen yksiööni, kunhan käyn noutamassa avaimen työpaikalta. Vuokrafirma lupasi netinkin toimivan 48 tunnin sisään muuttamisesta, joten päivitystä Kiotosta saadaan viimeistään maanantaina tehtyä, ehkä jo aikaisemminkin.Vähän erilaista arkea on siis luvassa seuraavat kolme kuukautta. Kommentit on tosi kivoja, joten ois kiva jos semmosiakin tulis! :-)) Kysyäkin saa!

Je, se ois sitten いってきます - nähdään taas!

4 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu