Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

晴れ ~ sunny.

うなぎ丼 ♨ UNAGIDON

sunnuntai 14. maaliskuuta 2010

晴れ ~ sunny.

Aivan ihania päiviä on ollut tarjolla viime aikoina. Kyl tuo aurinko vaan on niin tarpeellinen ihmisen jaksamiselle. Oon ruvennut heräämäänkin paljon aikaisemmin ihan vapaapäivänä, kun aurinko valaisee honeen paisteellaan~Singaporelaiset opiskelijat Melissa, Jo ja Minsi saapuivat perjantain ja lauantain välisenä yönä turvallisesti Jyväskylän kupeessa sijaitsevalle Tikkakosken lentokentälle. Heidän matkatavaransa taas eivät. Monella muullakin samalla lennolla olleella näytti olevan tavarat kateissa; liekö sitten jääneet Helsinkiin vai Pariisiin, jossa vaihtoivat konetta. Olivat tytöt kyllä todella väsyneitä saavuttuaan Jyväskylään n. 30 tuntia kestäneen matkan jälkeen. Mahtoi ketuttaa vielä tuo tavaroidenkin katoaminen. Voi raukkoja!

Käytiin toisen kv-tutorin kanssa noutamassa tytöt lentokentältä ja heitettiin heidät opiskelijakämppäänsä. Kämppä on samanlainen missä Michelle asuu ja se oli ihan perussiisti. Nää aasialaiset aina yllättyy että kuinka isossa kämpässä saavatkaan asua, sillä siellä ollaan yleensä totuttu monen henkilön asuttamaan yhteen ahtaaseen huoneeseen opiskelija-asuntoloissa.Eilen lähdettiin puolenpäivän maissa liikenteeseen ja käytiin kiertelemässä ympäri Jyväskylää sekä tietysti shoppailemassa, kun ei kauheasti vaihtovaatteita tai mitään heillä ole mukana matkatavaroiden puuttuessa. Iloisia ja mukavia tyttöjä ovat, eikä matkatavaroiden katoamisesta koitunut harmitus päälle päin näkynyt.

Ensiksi käytiin katsomassa miltä meidän koulu näyttää. Hehän tulivat siis puoli vuotta kestävään työharjoitteluun tänne Jyväskylään, mutta heidän täytyy koululla käydä huomenna tapaamassa meidän kv-koordinaattoria joten koulukin oli esiteltävä. Koulun jälkeen mentiin käymään satamassa ja järven jäällä käppäilemässä. Oli todella kaunis päivä ja ihmisiä oli liikkeellä hyvin paljon. Järven jäällä kävely on aina eksoottinen kokemus lämpimistä maista tuleville!Sitten ajeltiin Seppälän kirpputorimarketille vähän shoppaileen. Sieltä löytyi kaikki perustarpeet erittäin edullisesti. Lounaaksi otettiin kirpputorimarketin edessä olleesta muikkukojusta rasialliset paistettuja muikkuja, nam! Sit hoidettiin pari tärkeetä asiaa vielä alta pois, ja käytiin hankkimassa tytöille bussikortit sekä prepaid-liittymät.Sit käytiin vielä Harjun vesitornissa katselemassa maisemia. Tytöt olivat yllättyneitä Jyväskylän koosta - olisin uskonut että tämä näyttäisi oletettua pienemmältä, mutta he olivat kuvitelleet Jyväskylän vieläkin pienemmäksi, joten olivat positiivisesti yllättyneitä siitä että tämähän on jo ihan kaupunki. Ylläolevassa kuvassa Minsi poseeraa Harjun tornin juurelta löytyvän ilmatorjuntatykin kanssa. ;-p

Jyväskylän keskustassa jonkin aikaa kierreltyämme siirryimme vielä autolla Citymarketille shoppailemaan. Onneksi siellä oli meneillään mammuttimarkkinat, niin saivat sukkia, alusvaatteita ja muita perustarpeita melko edullisesti. Ruokaa tietty myöskin. Otettiin heille mukaan myös Plussakorttihakemus ja täytettiin se kämpillä, joten saavat sit silläkin etuja, Citymarket kun on heidän lähin kauppansa.

Toivottavasti tavarat saapuvat pian Jyväskylään. Kehotin heitä säästämään kuitit joilla ostivat perustarpeita, jotta voidaan sitten anoa hyvitystä lentoyhtiöltä. Kyllä ainakin Finnair noita maksaa, joten luulis AirFrancenkin niin tekevän. Matkavakuutuksesta varmaan kans jotaki saa, jossei lentoyhtiö mitään aio hyvittää.Olin juuri yhteyksissä Kiotoon, ja siellä on kevääntuntua ilmassa. Ensimmäiset kirsikankukat alkavat jo aueta! Viralliset kirsikankukkatiedotukset kertovat Kioton kukkien avautuvan ennusteen mukaan vasta viikon kuluttua, mutta näillä laitoksilla on aina tietyt omat puut joita tarkkailevat. Eri lajikkeet ja erilaisissa paikoissa kasvavat puut kukkivat tietysti eri aikoihin. Ah, kevät!


Kobukuro ~ Sakura


0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu