Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

吹雪 ~ snow storm.

うなぎ丼 ♨ UNAGIDON

torstai 4. maaliskuuta 2010

吹雪 ~ snow storm.

Ei oo oikeesti otsikonmukaista lumimyrskyä, vaikka nyt vähän lumi tuiskuaakin~ Tykkään vaan kovasti sanasta 吹雪 (fubuki, lumimyrsky).

Fubukista taas hyppäsi mieleen ranskalais-japanilainen elokuva Stupeur et tremblements (engl. Fear and Trembling, suom. Nöyrin Palvelijanne), onko tuttu? Yksi elokuvan henkilöistä on nimittäin nimeltään Fubuki Mori, ja nimen merkityskin käydään elokuvan aikana läpi.

Elokuva kertoo Japanissa syntyneestä ja siellä lapsuutensa viettäneestä belgialaisesta Améliesta, joka palaa Japaniin tehdäkseen töitä japanilaisessa yrityksessä. Työskentely Japanissa ei kuitenkaan ole ihan sitä mitä hän olisi toivonut. Hänen ei anneta tehdä vaativia tehtäviä, häneltä kielletään japanin kielen käyttö ja lopulta hän päätyy siivoamaan toimiston wc-tiloja...Hyvä ja hauska leffa, kantsii kattoa! Vaikka elokuva nyt vähän kärjistetty onkin, tollasta se office ladyn elämä Japanissa kuitenkin on. Teen ja kahvin keittämistä ja jakelemista... ^^;Tänään kun heräsin ja tarkistin sähköpostini, oli sinne tullut viesti JAMKin opintotukilautakunnalta. Viestissä väitettiin, että olen toimittanut opintotukihakemukseni (uusi hakemus täytyi siis täyttää ulkomaanharjoittelua varten) suoraan KELAlle ja he opintotukilautakunnassa tarvitsisivat nyt sitten kv-harjoittelutodistuksen sekä kesäopintoselvityksen. Laitoin sit viestii että oon kyl kaikki tarvittavat sinne lautakunnalle toimittanut ja vielä varmistanut että onhan tässä kaikki tarvittava. Tämän kerrottuani sieltä tuli sit viesti et oho on ne sittenkin täällä ne sun paprut. Kiva säikytellä ihmisii tolleen; ei ois kyl millään jaksanu niit uudelleen täytellä, hankkia koulutuspäällikön allekirjoitusta (oli viimeksikin kiven takana kun ei se ollu koskaan toimistollaan... ^^;) ja viedä paprui sit toiselle puolen kaupunkia.

Sieltä opintotukilautakunnalta ne sit sano että KELAlla jostain syystä kestää niitten papereiden kaa yllättävän pitkään joten sinne kantsis soitella ja pyytää nopeuttamaan käsittelyä. Soittelin, ja he sanoivat että tänään on käsittely, ja et huomenna pitäis tulla päätös. Toivotaan nyt sit että huomenna joku päätös tulis nii helpottais taas vähäsen! Kuus viikkoa Japaniin lähtöön... Ois kiva et noi paperisodat ois pikkuhiljaa ohi niin vois keskittyy sit muuhun. :-pLaitoin tänään Yukikolle synttärilahjan menemään. Suklaata, vaihteeks! :-D Mut suomalainen suklaa on niin hyvää ja Yukiko tykkää~ Paketissa on Fazerin Nordic Gourmet -suklaata kolme erimakuista levyä (mustikkapiiras, puolukkajäädyke, vadelmasuklaamousse (tuo mustikkapiiras on i-ha-naa. )), Geisha-suklaalevy, Fazerin marjaisa maitosuklaalevy, vadelma-juustokakku-Kismet, sekä pussillinen Muumi-purkkaa. Aika marjaisia suklaita, mut nehän ne on semmosii Suomi-makui. (-:Tykkään Suomen postien valikoimista. Tuo Muumi-laatikko on söpö ja postimerkkivalikoimatkin oli söpöt! Ihana tuo keijukaispostimerkkisarja, oli pakko ottaa. Nuo sauna-aiheiset merkit on kans tosi kivoi! Ahh, kesä. Postivirkailija sanoi että tuo sauna-aiheinen postimerkki joka on tos ylläolevan kuvan oikeessa alakulmassa valittiin juuri Suomen kauneimmaksi postimerkiksi. :-)↑ Yksi postimerkki sauna-arkista jäi yli kun tuon vajaan kilon lähetyksen saa economyna perille yhdeksällä postimerkillä. Valitsin poisjätettäväksi nuo saunovat miehet, kun Japanissa se söpöys on se juttu ja tuosta kuvasta on söpöys aika kaukana. :-D


Do As Infinity ~ Fukai Mori


0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu