Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

桜前線 ~ the cherry blossom front.

うなぎ丼 ♨ UNAGIDON

keskiviikko 24. helmikuuta 2010

桜前線 ~ the cherry blossom front.

Ensimmäiset kirsikankukkatiedotukset kertovat pian saapuvasta keväästä. Kirsikankukkarintaman eli sakurazensenin (桜前線) etenemistä seurataan joka kevät tiiviisti tv:n säätiedotusten yhteydessä. On tärkeää tietää milloin kirsikankukat ovat kauneimmillaan juuri omalla paikkakunnalla, jotta voi suunnitella hanami-juhlaa (花見, kukkienkatselu) työporukan kanssa!



Tällä hetkellä kirsikankukkatiedotukset kertovat seuraavaa (klikkaamalla paikannimeä saat lisätietoa parhaista paikoista, joissa kirsikankukkia kannattaa käydä katsomassa):

Paikka Kukkien aukeaminen Arvio parhaasta katseluajasta
Tokio Maaliskuun 24. 30.3. - 8.4.
Kioto Maaliskuun 27. 2. - 11.4.
Kagoshima Maaliskuun 25. 31.3. - 8.4.
Kumamoto Maaliskuun 21. 27.3. - 4.4.
Fukuoka Maaliskuun 20. 26.3. - 4.4.
Hiroshima Maaliskuun 25. 31.3. - 8.4.
Nara Maaliskuun 28. 3. - 12.4.
Osaka Maaliskuun 27. 2. - 11.4.
Nagoya Maaliskuun 25. 31.3. - 9.4.
Yokohama Maaliskuun 24. 30.3. - 8.4.
Kanazawa Huhtikuun 2. 8. - 16.4.
Nagano Huhtikuun 11. 17. - 25.4.
Sendai Huhtikuun 9. 15. - 23.4.
Hakodate Toukokuun 1. 6. - 13.5.
Sapporo Toukokuun 3. 8. - 15.5.

Pahasti näyttää siis siltä et missaan Kioton kirsikankukat juuri ja juuri! ;-D Jos vähän pohjosemmaksi jaksaisi/ehtisi matkustella niin pääsis vielä kukat näkemään. Mut ehkä mä viel joku vuosi oon oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja nään nuo kuuluisat kukat. ^^;

Nuo tiedotukset eivät tosin vielä tässä vaiheessa ole tarkkoja, ja tilanne voi muuttua hyvinkin helposti. Tulevien viikkojen sää vaikuttaa kriittisesti siihen, aukeavatko kukat jo esim. viikkoa aikaisemmin vai jopa viikkoa myöhemmin.



Japanissa kirsikankukkien aika on vuoden parasta aikaa, ja sitä on vaalittu aina. Kirsikankukat symboloivat kaiken katoavaisuutta, ja ne ovatkin puissa vain niin lyhyen ajan, että niitä on mentävä katselemaan. Kirsikankukkien parhaaseen katseluaikaan on tapana pitää työporukan tai ystävien kanssa kirsikankukkajuhla kirsikkapuiden alla. Kirsikankukan terälehden putoaminen juhlijan päälle tuo hyvää onnea.



Yozakura (夜桜, yö-kirsikankukka) viittaa yöllä pidettäviin juhliin kirsikkapuiden katveessa. Tuolloin puistoihin pystytetään erilaisia ruokakojuja ja parhaaseen kukinta-aikaan iloisia juhlijoita on liikkeellä todella paljon. Laulu raikaa ja juoma virtaa. ;-)






Natsumi Kawano ~ Yozakura shigure


3 kommenttia:

  • 24. helmikuuta 2010 klo 21.36 , Blogger Lilya kirjoitti...

    Oh, näyttää NIIN siistiltä noi kirsikankukat!! Miksiköhän Suomessakin ei enemmän arvosteta kukkivia puita (ja istuteta niitä joka paikkaan kevättä sulostuttamaan).. :-(

     
  • 24. helmikuuta 2010 klo 21.52 , Blogger Lotta | Watia.fi kirjoitti...

    Niinpä! Äiti istutti kirsikkapuun pihalleen muutama vuosi sitten, se on tosi söpö aina keväisin. :-) Se tuottaa sitäpaitsi hyviä syötäviä kirsikoitakin; nuo Japanin kirsikkapuut ei sitä edes tee. ;-p Suomessa on kyllä onneksi aika söpöjä omenapuita kukassa alkukesästä. :-))

    Helsingin roihuvuoreen istutettiin pari vuotta sitten useita kirsikkapuita, ja siellä pyritään järjestämään aina keväisin kirsikankukkajuhlakin! http://kaupunginosat.net/roihuvuori/index.php?option=com_content&task=view&id=2208&Itemid=1

     
  • 25. helmikuuta 2010 klo 17.14 , Blogger Lilya kirjoitti...

    Näyttääpä huisin siistiltä!

    Ite mietiskelin tässä, että joku suomalainen vastine vois olla vaikka tuomenkukkajuhla. :-)

     

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu