Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

和食 ~ Japanese food.

うなぎ丼 ♨ UNAGIDON

perjantai 12. helmikuuta 2010

和食 ~ Japanese food.

Tänään oli vapaapäivä koulusta, mutta meninpä silti koululle; en kuiteskaan opiskelemaan vaan työskentelemään. Vielä pitäis muutamat työtunnit saada aikaiseksi tuohon TOSI-jaksoon, joten oon nyt viel kaks seuraavaakin perjantaita tuolla töissä.

Varasin noita työtunteja opiskelijaruokala Dynamosta, ja kahdeksantuntisen työpäiväni vietin suurimmaksi osaksi kassalla rahastaen. En oo koskaan aikaisemmin tehnyt kassatyötä (jos ei siis jotain kirpparijuttuja ja koulun karkkikioskeja lasketa, kun ei niissoo ees mitää laitteit. ;-p), joten oli ihan uusi kokemus tämä. Hyvin kuitenkin selvittiin ja päivä meni tosi nopeesti kun asiakkaita ja tekemistä riitti. :-)Ystävänpäivän kunniaksi ravintola Dynamo tarjosi JAMKin henkilökunnalle sydänmunkit ja kahvit. Niitä munkkeja jäi sit aika paljon yli, joten sain niitä pussillisen kotiinviemisiksi! Nams nams. On hyvää! Sain ittelleni ja Jonillekin viel kanasalaatit ja baagelit messiin, niin eipä tartte tänään sit ruokaa laittaa! ;-D


Surffailin Youtubessa (se muuten pelaa nyt kun vaihdoin jottai semmosii dns-juttuja Googlen omaksi) ja löysin hauskan channelin, cookingwithdog. En oo vielä ihan kaikkia videoita kattellut, mut muutamista oon saanu hyviä vinkkejä ruuanlaittoon! Näissä videoissa tehdään siis koiran kanssa erilaisia japanilaisia ruokia!Harmi ettei kaikkia aineksia oo kauheen helppo löytää. Jyväskylässä japanilaisia aineksia löytyy onneksi aika kattavasti Seppälän Citymarketissa olevasta Asian Food -kaupasta. Siellä on vasemmassa reunassa kokonainen hyllyvälikkö japanilaisille aineksille. :-)

Sit kun lähen Japaniin, niin täytyy varmaan käydä nää ohjeet läpi, kun aineksia kerta löytyy! ;-D Taaaai sit oon laiska ja vedän purkkinuudeleita joka päivä... ^^;


Mulle tuli ihan hirvee curryn himo, kun kattelin seuraavan pätkän, joka kertoo CoCo Ichibanyasta.Videopätkästä selviää, että Japanin eniten voittoa tekevä CoCo Ichibanya Curry House sijaitsee Okinawalla Yhdysvaltojen sotilastukikohdan lähellä. Asiakkaita ei käy niin paljoa kuin monessa muussa Japanin CoCo:ssa, mutta amerikkalaiset tilaavat isompia annoksia ja niihin enemmän lisukkeita.

Aaa, katsukaree tabetai~ - haluun syödä tonkatsulla höystettyä currya! Onneks cookingwithdogilla oli tähänkin ohje. ;-) Sieltä mainitsemastani Asian Foodista saa muuten curry-pohjia, siis semmosii kuutioita (tai ei ne oo kuutioita, suorakulmioita? ;-D) joista voi tehdä helposti hyvää currya! Kantsii koklaa.

2 kommenttia:

  • 12. helmikuuta 2010 klo 20.25 , Blogger Lilya kirjoitti...

    Voi, nyt oot kyllä kertonu jo niin paljon täst Asian Foodista, että pitää varmaan joku päivä huristella sinne Seppälään bussilla shoppailemaan. Jos vaan ehtis minään päivänä pois yliopistolta ennen kauppojen sulkemisaikaa..

     
  • 12. helmikuuta 2010 klo 21.18 , Blogger Lotta "lottimus" Watia kirjoitti...

    Jooh... Se Asian Food taitaa olla yleensä kasiin asti auki, että ei ihan kauheen aikasin tartte sinne pyrähtää. :-)

     

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu