Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

留学予定 ~ plans for studying abroad.

うなぎ丼 ♨ UNAGIDON

maanantai 8. helmikuuta 2010

留学予定 ~ plans for studying abroad.

Syksyllä kerroin että aion hakea seuraavassa haussa JAMKin kautta vaihto-opiskelemaan, ja nyt se aika sitten koitti. Laitoin hakemuksen menemään ja toivon parasta. Hakemukseen oli laitettava kolme vaihtoehtoa joihin haluaisi lähteä. Tässäpä tulevat vaihtoehtoni!


Näytä suurempi kartta

Suwon, Etelä-Korea

Yhdeksi vaihtoehdoista laitoin Suwonin kaupungissa, Etelä-Koreassa sijaitsevan yhteistyöoppilaitoksemme, Ajoun yliopiston. Oon viime kesästä lähtien pyöritellyt ajatusta Koreaan vaihtoonlähtemisestä, ja oon tullut siihen tulokseen että se voisi olla maana ja kulttuurina kiva ja erilainen kokemus. Toisaalta sitten taas Japanin jälkeen ei liian erilainen.Suwonin kaupunki on Aasian mittakaavalla suhteellisen pieni, n. miljoonan asukkaan kaupunki aivan pääkaupungin Soulin kupeessa. Suwon on tunnettu sitä ympäröivästä muurista, joka on näkyvillä tuossa ylläolevassa kuvassa. En oo mikään hillitön metropolien ystävä, joten tää olis varmaan just sopivan kokoinen kaupunki; Kiotossa on about saman verran asukkaita.Yksi syy miksi Koreaan olisi kiva lähteä on ruoka. :-D En oo tosin kokeillut korealaista ruokaa kuin Japanissa ja Suomessa, joten en tiedä miten se sit eroo, mut uskoisin että siellä paikan päällä kimchit, bibimbapit (yllä) sun muut ois jotain ihan eri luokkaa kuin mitä täällä saa.


Näytä suurempi kartta

Hong Kong, Kiina

Valitsin vaihtoehtojeni joukkoon Hong Kongissa sijaitsevan yheistyöoppilaitoksemme Hong Kong Polytechnicin, koska Kiinan kulttuuri ja kieli kiinnostaa, ja on kiinnostanut jo pitkään. Erityisesti tää oppilaitos ja Hong Kong yleensäkin on vahvistanut asemaansa mun silmissä, koska Michelle on kertonut niin kivoja juttuja! ;-DNo okei, just sanoin et en oo niin hirvee metropolien ystävä, mutta menköön nyt. :-D Kyllä mä mieluummin silti metropolissa asustan kuin tuppukylässä, mutta se noin miljoonan tai parin miljoonan asukkaan asuttama kaupunki on just täydellinen. Tää seitsemän miljoonaa alkaa mennä jo aika isoks ja ahtaaks, mutta en mä onneks ahtaita paikkoja tai ihmispaljoutta sentään kammoa. ;-)

Michelle on kertonut että opiskelu Hong Kong Polytechnicissä on todella rankkaa, mutta opetuksen taso on hyvä. Matkailun yksikkö on alallaan yksi Aasian parhaimpia. Taas mennään tähän ruokaan joo-o, mut Michelle kertoi että Hong Kongissa on todella edullista syödä ulkona ja että Hong Kong on sellainen ruokakulttuurin fuusioituma, että kaikkea löytyy! Oon niin hyvän ruuan ystävä että tää ois ehkä täydellinen kohde ihan jo sen takia. :-D


Näytä suurempi kartta

Singapore, Singapore

Yhdeksi näistä kolmesta vaihtoehdoista laitoin Singaporessa sijaitsevan yhteistyöoppilaitoksemme, Singapore Polytechnicin. JAMKissa opiskeleva kaverini on tällä hetkellä opiskelemassa kyseisessä oppilaitoksessa, ja oon hänen blogiaan niin kateellisena seurannut et oli pakko laittaa tää yhdeksi vaihtoehdoksi. ^^; (Heidin blogia voi käydä muutkin stalkkaamassa täältä.) Jokunen aika sitten mainitsemani, puoliksi japanilainen kaukainen serkkuni Tanya asuu myös tällä hetkellä Singaporessa, joten siellä olisi joku tuttukin valmiina. ;-)Singaporen ilmasto on ihanan lämmin ja, ylläri ylläri, ruokakin näyttää ja kuulostaa hyvältä, joten tää ois kans ihana mesta! Jengiä Singaporessa asuu se reilut neljä miljoonaa, joten ihan hyvän kokoinen kaupunki sekin. :-p Singaporea ympäröi monta halpaa ja mielenkiinoista maata, joihin olis sit helppo päästä käymään vaihdon aikana. Singaporessa parasta on sen sijainti! ;-D


Mikä kuulosti ja näytti parhaalta? :-))


Tulokset vaihtoonhausta tulee vasta maaliskuun lopun aikoihin, eli melkeinpä kaksi kuukautta joutuu vielä odotteleen. Pöhh! Pitää vaan toivoa että joku noista nappaisi. Ei taida nuo Aasian kohteet kaikista helpoimpia olla, sillä niihin on niin vähän paikkoja ja halukkaitakin luulis riittävän. Täytyy nyt olla kuitenkin semmosella asenteella et voi olla ettei vaan vaihtoon pääse, ettei sit taas pety. Mut ens vuonna uusi yritys jos ei nyt natsaa. :-p Raportoin kyllä sitten tuloksista heti kun saan tietää. :-)


FLOW ~ DAYS


0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu