Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

誕生日のパーティー ~ a birthday party.

うなぎ丼 ♨ UNAGIDON

sunnuntai 24. tammikuuta 2010

誕生日のパーティー ~ a birthday party.

Synttärijuhlat. Ei mun, mut kaverin juhlat jotka vietettiin intialaisen ravintolan lisäksi meillä.

Oltiin puhuttu synttärisankarille että tehtäis meillä yhdessä jotain ruokaa, jolla saataisiin hänet sitten tänne oikeaan osaan kaupunkia nälkäisenä. Eihän se maha ihan tyhjä sit ollutkaan, sillä häntä tais vähän jännittää ettei saisi täällä tarpeeksi ruokaa! ;-D Noh, tää kokkailujuttu oli pieni huijaus ja oikeesti suunnitelmanamme oli viedä hänet tässä ihan lähellä sijaitsevaan intialaiseen ravintolaan syömään, sillä hän oli jo pitkään kysellyt meiltä et voitaisiinko yhdessä käydä se testaamassa. Mäkään en oo koskaan siellä käynyt, vaikka niin hyvät tuoksut sieltä aina leijaileekin. Kyseessä on siis Jyväskylän Matkakeskuksessa sijaitseva Ravintola Shalimar.



Mä tilasin Vegetable Masala -nimisen annoksen, joka sisälsi kasviksia inkiväärillä ja valkosipulilla maustetussa tomaattisessa kastikkeessa. Kastike oli sopivasti pikanttia, ja listassa sen perään oli laitettu kaksi chili-merkkiä. Tulisin tuote ravintolassa taisi olla neljän chili-merkin arvoinen. Annos maksoi 12,50 euroa ja oli hintansa väärti. Oikein maukas, sopivasti pikantti ja annoskoko oli just oikea, ehkä jopa hieman liian suuri. Mut ei ainakaan nälkä jääny!



Tuossa vielä kuva toisenlaisesta annoksesta. Tää tais olla nimeltään Shalimar Special, joka sisälsi kanaa, lammasta, katkarapuja ja kasviksia tarjoiltuna kuumassa pannussa. Lisänä vielä taustalla näkyy naan-leipää.


Intialaisen ravintolan jälkeen tultiin tähän meille syömään jälkkärikakkua ja pelaamaan New Super Mario Bros. Wiitä. Pääsin vihdoin kokeilemaan moninpeliä, sillä oon aikaisemmin tuota vaan itsekseni joutunut pelaamaan, kun Joni ei siitä niin välitä että lähtis mun kaa kaksinpeliin! ;-D Moninpeli oli ihan hauska, joskin vähän sekava! ;-D



Synttärisankari hankki eräästä konditoriasta tällaisen kakun! En muista sen konditorian nimeä, mutta se on se pienehkö ja suhteellisen uusi rakennus siinä keskustan bussipysäkkien kupeessa. Tää oli kaksikerroksinen vadelma-valkosuklaa-juustokakku, joka oli jotain aivan taivaallista! Näyttää ihan tavalliselta kermakakulta, mutta on niin paljon enemmän. ;-) Takana pilkottaa japanilainen Kirin-olut, jota kuulemma saa nykyään Alkosta! :-)

Leivoin lisäksi vielä mokkapaloja, joten tarjoamiset ei ihan heti loppuneet. ;-p Oli oikein hauska herkutteluilta. Tai no herkuttelupäivä; tolla intialaisella ravintolalla aloteltiin nimittäin jo kolmelta iltapäivällä! ;-D



Sain perjantaina postia Kiotosta. Sain työharjoittelusopimukset (kaksi kappaletta, joista toinen jää minulle ja toinen menee koululle; yksi jäi työnantajalle Kiotoon) allekirjoitettuna takaisin, joten nytpä se on aika varmaa että oon kans sinne menossa. ;-p Ostinpa nyt heti sit lentoliputkin, ettei jää pyörimään ja et hinnat ei pääse nousemaan.

Lennän Kansain kansainväliselle (hih) lentokentälle siten, että matkaan Suomesta lähden perjantaina 16.4. ja perillä olen lauantaina 17.4.. Aluks aattelin et oisin lähtenyt matkaan vasta lauantaina ja ollut sit perillä sunnuntaina, mut perjantaille lennot oli halvemmat ja saanpahan sit yhden kokonaisen lepopäivän siellä ennen kuin maanantaina alkaa työt, ettei tartte ihan silmät ristissä olla jossei oo vielä jet lagista toipunut. Takaisin Suomeen lennän 16.7., joten oon Japanissa just tasan sen 90 vuorokautta, jonka turistiviisumilla saakin olla. Tiukille meni, kun alkuperäisen suunnitelman mukaan oisin ollut sen 89 päivää, mut onneks oli tuo yks päivä vielä varaa vähän joustaa, et sai halvemmalla liput... :-D Hankin ihan Finnairin suorat lennot aikaa säästääkseni, ja hintaa edestakaiselle matkalle tuli n. 661 euroa.




Vaikka oonkin Japanissa heinäkuun puoleenväliin saakka, teen töitä vain kesäkuun loppuun asti; viimeinen työpäiväni on 27.6.. Tuolloin 27. tai 28. päivä muutama kaveri lentää myöskin Kansain lentokentälle josta matkaavat Kiotoon ja jossa vietämme hetken yhdessä ennen reilireissulle lähtöä! Suunnitelmanamme on siis hankkia kahden viikon Japan Rail Passit, joiden avulla suhaillaan tämänhetkisen suunnitelman mukaan pääsaaren lisäksi Kyûshûlle, jossa en ole koskaan aikaisemmin käynyt.

Tämänhetkiseen reittisuunnitelmaan kuuluu Hiroshima, Miyajima, Beppu, Kagoshima, Nagasaki, Takayama sekä Tokio, josta teemme päiväretkiä myös lähialueille. Kunnianhimoisena suunnitelmana on myös kiivetä Fuji-vuorelle. JR-passin mentyä umpeen viettänemme vielä muutaman yön Osakassa ennen kotiinpaluuta. Vinkkejä majoituspaikoista näissä kohteissa otetaan vastaan! ;-) Osaka ja Tokio on vanhoja tuttuja ja niissä varmaan turvaudutaan tuttuihin majoituspaikkoihin, mutta noista muista ei oo majoituksen osalta vielä hirveesti hajua. :-p Takayaman alueella kiinnostais Shiragawa-go:n maailmanperintömökit ja niissä yöpyminen, onko jollain kokemusta?

Voi olla että reitti tulee vielä muuttumaan sillä onhan tässä vielä aikaa kesään, mutta jotain tuon suuntaista on luvassa! :-)


Ayumi Hamasaki ~ Moments


4 kommenttia:

  • 25. tammikuuta 2010 klo 22.04 , Anonymous marita kirjoitti...

    Löysin siun blogiin muistaaksen Naamakirjan kautta, me gusta! Tuo kakkupuoti taitaa olla Wilhelmiina ja tosiaan aika mehevät kaakut sieltä saa eikä tietysti haittaa että tukkee samalla kotikotipaikkakunnan yrittäjiä (saarijärveläisiä siis), phii.

    Onnea harjoittelupaikasta!

     
  • 26. tammikuuta 2010 klo 7.07 , Blogger Lotta | Watia.fi kirjoitti...

    Jea, kiitti kommentista ja onnitteluista! :-)

    Juu, Wilhelmiinahan tuo taitaakin olla! Oli kyllä maukas kaakku~ ^^

     
  • 28. tammikuuta 2010 klo 18.46 , Blogger Riisa kirjoitti...

    Oltiin joulun ja uuden vuoden välissä pari päivää Takayamassa. Kirjoittelen blogiini siitä myöhemmin lisää, mutta näin tähän väliin sanon, että siellä kyllä ehdottomasti kannattaa käydä. Kyotosta verrattain lyhyt junailu ja aivan tavattoman ihana kaupunki. Shirakagagohon ei keritty, mutta Takayaman läellä bussimatkan päässä on kiireisemmille matkustelijoille sopiva perinnekylä, joka tarjosi kyllä minulle ainakin oikein mukavasti katseltavaa.. ja kuvattavaa tietenkin. ;) Yövyttiin kyllä aika tylsästi hostellissa, mutta jos haluaa budjettimajoitusta, niin J-Hoppersin Hostelli Takayaman keskustassa oli paitsi halpa, myös siisti ja oikein kiva paikka. :)

     
  • 28. tammikuuta 2010 klo 20.54 , Blogger Lotta | Watia.fi kirjoitti...

    Kiitti vinkeistä! Oottelen innolla sitä sun blogikirjoitusta Takayamasta. :-))

     

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu