Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

嵐山 ~ Arashiyama.

うなぎ丼 ♨ UNAGIDON

torstai 14. tammikuuta 2010

嵐山 ~ Arashiyama.

Alue jossa työharjoittelupaikkani sijaitsee on nimeltään Arashiyama. Japaniksi nimi kirjoitetaan 嵐山, josta ensimmäinen merkki luetaan arashi, ja se tarkoittaa myrskyä. Jälkimmäinen merkki puolestaan luetaan yama ja se tarkoittaa vuorta. Paikannimi on siis myrskyvuori!Ymmärtää varmaan pöllömpikin mistä se vuori siihen nimeen tulee. ;-)

Kiotoa ympäröi vuoret pohjoisessa, idässä ja lännessä, kun taas kaupungin eteläpuolella vuoria ei ole. Näin kaupunkia oli helppo puolustaa, kun vihollinen saattoi tulla helposti vain yhdestä suunnasta.

Mä en tiedä mistä tuo sana myrsky Arashiyaman nimeen tulee, mutta mahtaisiko se tulla siitä että täällä osassa Kiotoa myrskyää enemmän kuin muualla, tai että nämä vuoret nimenomaan sen myrskyn blokkaisivat? Oon kuullut että koska Kioton ympärillä on niin mahtavat vuoret, taifuunit ja muut myrskyt eivät iske kaupunkiin yhtä voimakkaasti kuin muualle Japaniin.


Togetsukyô-silta, jonka kupeessa Togetsutei-majatalokompleksi sijaitsee ja jonka mukaan majatalo on saanut nimensä.

Kiotossa järjestetään vuosittain Hanatôro-niminen tapahtuma, jolloin Arashiyaman ja Higashiyaman (itäinen vuori) alueet valaistaan näyttävästi. Myös Togetsukyô näyttää tuolloin erityisen kauniilta.Myös Arashiyamassa sijaitseva kuuluisa bambumetsä valaistaan tuolloin. Hanatôro kestää Arashiyamassa vuosittain hieman yli viikon ajan ja se järjestetään joulukuussa.Mä en jostain syystä koskaan oo käynyt Arashiyamassa, vaikka Kiotossa onkin tullut useita kertoja palloiltua ja kerran jopa asuttua. Opiskellessani Kiotossa meidän piti koulukavereiden kanssa sinne useita kertoja suunnata (perjantaipiknikille... ^^;), mutta jostain syystä Sanjôn (kolmas linja) kulmilla oleva pätkä Kamogawaa (sorsajoki) veti meidän jengiä aina enemmän puoleensa... Johtui kyllä varmaan siitä että siitä oli niin kätsä lähtee vikalla metrolla sit kotiin! :-D

Noh, nyt saa sitten tutustua Arashiyamaan oikein olan takaa, kun tulen siellä työskentelemään ja asumaan sen noin kahden ja puolen kuukauden ajan. Odotan innolla että pääsen näkemään Arashiyaman nähtävyyksiä; Togetsukyôn ja bambumetsän lisäksi mm. Arashiyaman kuuluisat apinat ja muutamat kuuluisat temppelit. Arashiyamalta löytyy varmasti mahtavaa patikointimaastoa, sillä patikointi on yksi suosikkiharrastuksistani!

Seuraavat kuvat nappasin Togetsutein blogista.

Myös Togetsutei sai vuodenvaihteen pyhien ajaksi mänty-bambu-koristeet ovenpieleensä. Perinteinen japanilainen uudenvuodenkoristelu koostuu juurikin näistä oven molemmin puolin asetetuista kolmesta bambun rungosta sekä männynoksista ja mahdollisesti muista kasveista.

Kuten näistäkin kuvista on nähtävissä, Togetsuteilla on kuin onkin kolme sisäänkäyntiä. Selvittelin asiaa vielä lisää ja kävi ilmi, että heillä todellakin on kolme eri rakennusta, jotka kaikki toimittavat vähän eri virkaa.

Tuo ensimmäinen rakennus on nimeltään Hekisenkaku 碧川閣 (sinisen virran palatsi), joka on yksi heidän majoitusrakennuksistaan. Toinen rakennuksista on nimeltään Shûzankaku 秀山閣 (kauniin vuoren palatsi), ja se on toinen majoitusrakennuksista. Kuten nimetkin kertovat, Hekisenkaku sijaitsee joen puolella kun taas Shûzankaku toisella puolella tietä vuoren puolella. Kolmas rakennuksista on nimeltään Shôfûkaku 松風閣 (männyissä puhaltavan tuulen palatsi), joka on heidän ravintolansa joen varrella. Ravintolassa on myös mm. juhlasali, jossa järjestetään häitä ja muita tapahtumia.

En malta millään odottaa että olisi jo huhtikuu ja pääsisin näkemään Arashiyaman ja tapaamaan työnantajan, uudet työkaverit ja kohtaamaan uuden arjen. En epäile hetkeäkään etteikö työnteko Japanissa olisi huomattavasti rankempaa mitä meillä täällä Suomessa, mutta tämä työharjoittelujakso tulee varmasti olemaan uusi, erilainen ja ikimuistoinen kokemus.

Mr. Children ~ Shirushi

4 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu