Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

クリスマスが終わちゃった ~ Christmas is over.

うなぎ丼 ♨ UNAGIDON

lauantai 26. joulukuuta 2009

クリスマスが終わちゃった ~ Christmas is over.

Joulupäivät on nyt ohi, ja kaupatkin avaa taas huomenna ovensa. Täytyypä varmaan lähtee alennusmyyntiruuhkiin juoksenteleen ja hikoileen nää joulukinkut veke!


Ruokaa on kyllä nää viime päivät tullut ihan kunnolla mussuteltua. Aattona syötiin kaksi jouluateriaa, kun ensin matkattiin Jonin äidin luokse jonka jälkeen sit mun äidin luokse, ja molemmissa oli herkulliset joulupöydät tarjolla. Eilen taas käytiin sit Jonin isän luona imailemassa joulupöydän antimet nassuun, ja tänään vielä niitä rääppeitä tullu syötyä... Ja sitä suklaata kans jostain aina kertyy, niin pakko vetää ne nassuun ettei jää kaappiin pyörimään! Jospa huomenna alkais sit se kinkun ja suklaan kuluttaminen... Huomenna...Aattona käytiin viemässä kynttilät isän ja mummin haudoille. Hautuumaalla oli söpön näköistä lumihankineen ja satoine hautalyhtyineen.


Aattoillan ateria äidin luona. Myös pikkusisko ja hänen poikaystävänsä saapuivat Seinäjoelta viettämään joulua tänne Jyväskylään.


Jälkkäripöydässä oli tarjolla mm. herkkujuustoja.Joululahjaksi olin toivonut vain New Super Mario Bros. Wii -peliä, ja sen sainkin. Lisäksi sain vielä tehosekoittimen, leffalippuja, Body Shopin mansikkarasvaa ja kuorintavoidetta sekä H&M:n lahjakortin. Aikaisemmin täällä esittelemäni Philips Wake-Up Light oli ennakkojoululahja (joo, marraskuussa... :-D) äidiltä.

Jonille annoin joululahjaksi hänen toivomansa Painajainen Elm Streetillä -DVD-boksin, joka sisältää siis kaikki seitsemän elokuvaa. Ollaan nyt vasta kaksi niistä ehditty katsoa, joten vielä on paljon katsottavaa jäljellä. ;-D Ekassa osassa oli mukana jopa Johnny Depp, ja taitaapa tuo elokuva olla hänen ensiesiintymisensä elokuvamaailmassa. En olis kyllä tunnistanut, mikäli alkuteksteissä ei olisi hänen nimensä vilahtanut.

Joni sai lahjaksi myös Indiana Jones -boksin, joten ei kyllä tässä lomaillessa katottava ainakaan lopu kesken. Muutama mielenkiintoisen tuntuinen draamasarjakin tuli ladattua koneelle, et varmaan sit menee ruutua tuijotellen tääkin loma... ^^; Kirjoittelen näistä draamoista mikäli ne on olleet katsomisen arvoisia. :-))
Elokuvista puheenollen, tänään käytiin katsomassa paljon kehuttu ja kohuttu Avatar. Elokuvasali oli aivan täynnä, joten onneksi olin varannut paikat jo ajoissa valmiiksi. Tein vähän taustatutkimusta parhaista paikoista 3D-efektien toimivuuden kannalta, ja päädyin riviin neljä, joka on selkeästi alempana kuin missä yleensä tulee istuttua. Paikka osoittaitui kuitenkin lähes täydelliseksi efektien toimivuuden kannalta! Tämä siis Jyväskylän Finnkinon 1.-salissa.

Elokuva oli visuaalisesti oikein onnistunut, joskin tekstitykset häiritsivät paikoin 3D-efektejä. Toimintatäytteisissä kohtauksissa 3D toimi myös aika hitaasti, ja kuva oli todella epätarkka. Vähän petyin siihen kuinka vähän 3D:tä oli tässä elokuvassa loppujen lopuksi hyödynnetty. Viime kesänä kirjoittamassani USA-reissun matkapäiväkirjassa kerroin, että käytiin Bostonissa katsomassa 3D-dokumentti merenelävistä. Siinä dokkarissakin oli huomattavasti paremmin osattu hyödyntää tätä tekniikkaa! Ois ollu kiva jos asiat screeniltä ois oikeesti tullut tosi lähelle katsojaa. Onneksi sentään elokuvan alussa nähdyssä Liisa Ihmemaassa -trailerissa leijuva kissanpää tuli naaman viereen! ;-D

Kaikesta huolimatta visuaalisuus oli se paras osa tätä elokuvaelämystä. Tarina oli idealtaan oikein mielenkiintoinen ja kekseliäs, mutta muutamat hyvin kliseiset tilanteet saivat aikaan päänpudistelureaktion. Elokuva piti otteessaan koko lähes kolmituntisen kestonsa ajan, joten suosittelen kyllä tätä elokuvaa oikein lämmöllä kaikille sci-fistä ja/tai fantasiasta pitäville. Ihan jo sen visuaalisuuden takia kantsii käydä nimenomaan leffateatterissa tsiigaan, eikä tuijotella pieneltä kotiruudulta. :-p


Ayumi Hamasaki ~You were...


0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu