Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

忘年会 ~ forgetting the last year party.

うなぎ丼 ♨ UNAGIDON

lauantai 5. joulukuuta 2009

忘年会 ~ forgetting the last year party.

Bônenkai (忘年会) on japanilainen tapa juhlistaa edellisen vuoden päättymistä ja uuden alkamista. Käytännössä bônenkai vastaa meidän pikkujouluja, mutta idea ei ole jouluun vaan vuoden vaihtumiseen liittyvä. Kirjaimellisesti termi tarkoittaa vuoden unohtamisjuhla, ja käytännössä tämä tarkoittaakin sitä, että edellisen vuoden (ikävät) asiat puidaan kollegoiden ja ystävien kanssa läpi ja jatketaan uuteen vuoteen puhtaalta pöydältä. Saken kanssa tietysti.


Eilen pidettiin pienet pikkujoulut täällä meillä. Juhlittiin ihan suomalaisen pikkujouluperinteen mukaisesti ja nautittiin mm. riisipuuroa, joulutorttuja ja glögiä. Joulun tuoksut on kyllä ihania! Tuoreiden torttujen ja riisipuuron tuoksu on rakkaus.

Koristelin pikkujouluja varten myös tuollaisen pienenpienen kuusen. Siitä tuli ihan söpö. Ei tähän aikaan joulukuusta kai viel oikeen pitäis koristella joulua varten, mut toi se kuusi semmosen mukavan pikkujoulufiiliksen ainakin mulle. :-p

Tajusin just et eihän sitä kouluakaan oo enää kuin kaksi viikkoa jäljellä ennen joululomaa. Kylläpä on pikaisesti mennyt tää syyslukukausi. On kyl hommaakin ollut sen verran, et ei oo kerennyt tylsistyä. Mahtavaa, kohta on jo joulu!


Tuoreita joulutorttuja~


Osa pikkujouluporukasta. Miksi aurinkolasit?


Sain perjantaina tietää mun tulevan tutoroitavan nimen. Me MARATAlaiset saatiin vain yksi tutoroitava per nokka (paitsi yksi sai jopa kaksi!), kun mm. liiketalouden opiskelijat saivat jokainen jopa viisi tutoroitavaa! Tää käy kyl oikein hyvin, niin pystyy siihen yhteen sit paneutumaan täysillä. Syksyllä meille tänne MARATAllekin tulee luultavasti enemmän opiskelijoita.

Mun tutoroitavan nimi on Chau Man Ying, joten sain kuin sainkin haluamani aasialaisen tutoroitavan, jei! Ainut mitä opiskelijasta saatiin tässä vaiheessa tietää, on nimi. Edes sukupuolta tai maata ei ole vielä tiedossa, mutta ainakin tuo tieto asuinmaasta pitäisi lähiaikoina saapua; samoin sähköpostiosoite, jolla saan häneen yhteyden.

Googlettelin kuitenkin pikkasen ja tällä nimellä päädyin Hong Kongin yhteistyöoppilaitoksemme nettisivuille, jossa kyseisen niminen henkilö, naispuoleinen, opiskelee matkailualaa. Kuvaus sopisi aika hyvin, joten voipi olla että kyseinen henkilö on toisen vuoden matkailualan opiskelija Hong Kongista. :-) Tiedot varmistunee lähiaikoina, raportoin sitten!
Hong Kong on mielenkiintoinen kohde, ja olenkin pohtinut laittavani Hong Kongin yhteistyöoppilaitoksemme yhdeksi vaihtoehdoksi tulevaan vaihtohakemukseeni. Olisi todella mahtavaa jos tämä kyseinen tutoroitavani tulee Hong Kongista, ja saisin tätä kautta oikein hyvää infoa niin alueesta kuin oppilaitoksestakin. Jeei-jeeei, lisätietoja odotellessa!


En tunne Hong Kongilaista musiikkia, mutta koska sellainen tähän teemaan sopisi, tutkiskelin vähän et mitä paikallisia artisteja siellä on ollut tänä vuonna pinnalla. Löysin artistin nimeltä G.E.M. (oikea nimi Gloria Tang). Tässäpä siis vähän Hong Kongilaista musiikkia kyseiseltä artistilta.

G.E.M. ~ 睡公主


0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu