Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

先週は大変忙しかった ~ last week was a really busy one.

うなぎ丼 ♨ UNAGIDON

lauantai 7. marraskuuta 2009

先週は大変忙しかった ~ last week was a really busy one.

Ei oo nuo kahdeksan kouluaamut ihmisille tarkoitettu. Joka aamu paitsi maanantaina piti mennä kahdeksalta koululle. Yleensä oon ollut jokatoisen tiistain pois koulusta, koska tuun maanantai-iltana niin myöhään takaisin Seinäjoelta ja lähden sit siinä päiväsellä sinne taas takaisin, mutta tässä jaksossa tiistaiaamuna on sellainen kurssi, jolta saa olla vain kerran pois. Jos on vaikka kaksi kertaa pois, joutuu käymään kurssin uusiksi ensi syksynä. Ehh?! Niinpä sain ma-ti- ja ti-ke-öinä nukuttua ehkä 5-6 tuntia, joka ei todellakaan riitä virkeystason ja vastustuskyvyn ylläpitämiseksi. Perjantaina tästä ihanan kiireisestä ja väsyneestä viikosta saikin sit palkkioksi kuumeen. Toivottavasti tää kuumeinen flunssa ei oo mallia sika.


Eilen meinasin skipata koulun, koska jo aamulla oli niin kuumeinen ja flunssainen olo, eikä kipeenä sais mennä kouluun just sen influenssan leviämisen ehkäisemiseksi... Mut meillä on myös toinen kurssi, josta kuulemma saa tosi huonon numeron jos meinaa olla muutamankin kerran pois, joten oli se sit vaan mentävä. Naurettavaa! Viime jaksossa oli kurssi jolla ei ollut läsnäolopakkoa ja sain sellaisen käsityksen, että jos vain asiat opiskelee kotona, ei oo niin justiinsa olla paikalla joka kerta muillakaan kursseilla. Mut ei se mennykkään niin! Täytyy kipeenä mennä sit kouluun, onpa kivaa.

Viime jakso oli kyl tosi jees, kun koulua ei ollut ihan niin paljoo. Nyt on sit senkin edestä, ja tehtäviä joutuu tekeen kaksinkertaisella tahdilla. En ota kyllä ensi keväälle yhtä montaa kurssia mitä tälle syksylle, et selviäis siitäki sit hengissä! Onneks tammikuussa alkaa kuitenkin ihan mielenkiintoisia kursseja. Tässäkin jaksossa on kyllä yks tosi mielenkiintoinen kurssi, että pysyy mielenkiinto kouluun kuitenkin onneks yllä!


Meillä on myös koulussa yks vähän rasittava TOSI-jakso. En muista mistä noi kirjaimet tulee mut se on sellanen, et pitäis tehdä 54 tuntia töitä koululle. Töitä voi tehdä joko tilapalveluissa, koulun ruokalassa tai erilaisissa tapahtumissa. Tää työ pitää tehdä ensi huhtikuuhun mennessä ja työvuorot tehdään omalla ajalla. Edellisenä vuonna tää oli järjestetty niin, että kontaktiopetus oli kahden viikon ajalta peruttu ja tää tehtiin sit sellasena kahden viikon jaksona putkeen. Mielestäni vähän fiksumpi ratkaisu kuin tää mikä meillä nyt on, et pitäis muka jaksaa koulun (ja omien töiden...) lisäksi tehdä vielä ilmaista työtä koululle!

Tosi-jakso on nostattanut hirveesti opiskelijoiden tunteita, ja onhan se mustakin vähän rasittavaa, mutta en mä sitä nyt kuitenkaan niiiin kamalana koe, sillä saahan siitä nyt kuitenkin opintopisteitä, ja se nyt vaan on tehtävä. Kävin jo varaamassa muutamia työvuoroja tilapalveluihin, ja ensi viikon perjantaina teen töitä myös JAMK tutuksi -tapahtumassa. Yritän saada nuo tunnit mahdollisimman nopeesti kerättyä, ettei sit huhtikuussa tartte ihmetellä et hups, mistäs saisin nyt 40 tunnin edestä työtehtäviä...

Sain äidiltä lahjaksi Philips Wake-Up Lightin avuksi selviämään talven pimeistä aamuista. Sain sen torstaina ja pistin tietysti testiin heti perjantaiaamuksi. Tämä herätysvalo toimii sillä periaatteella, että kun olet asettanut haluamasi herätysajan, se meneekin päälle jo puoli tuntia ennen tätä aikaa ja alkaa pikkuhiljaa nostamaan valotasoaan simuloiden auringonnousua. Valomäärän tasainen kasvu alkaa hidastaa väsymystä tuottavan hormonin eritystä tehden näin heräämisestä helpompaa. Minä heräsin perjantaina tuohon valoon noin kymmenen minuuttia ennen kuin herätyskello olisi alkanut soimaan, ja tunsin itseni virkeämmäksi kuin normaalina pimeänä aamuna. Aamulla olin kuitenkin jo flunssainen, joten en ihan niin freesiksi itseäni kuitenkaan tuntenut, kuin olisin toivonut. Näyttää kuitenkin pelaavan!


Nytpä voisi lysähtää sohvalle täksi päiväksi katsomaan leffoja ja lepäilemään, toivoen että huomenna jaksaisi tehdä jotain kouluhommiakin... Jos huomennakin on kuitenkin erityisen flunssainen olo, voi olla että joutuu ainakin sen maanantain koulun skippaamaan. Eiköhän tää tästä - tabuja vaan naamaan!

Orange Range ~ Hana


0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu