Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

北朝鮮 ~ North Korea.

うなぎ丼 ♨ UNAGIDON

sunnuntai 11. lokakuuta 2009

北朝鮮 ~ North Korea.

Oon viettänyt tänään vapaapäiväni katsellen pari Pohjois-Korea-dokkaria ja lukemalla matkapäiväkirjoja sun muuta kyseiseen maahan liittyen. Eilinen ilta meni Etelä-Korean parissa, ja siihen liittyvässä materiaalissa sekä matkapäiväkirjoissa viitattii monesti reissuihin Pohjois-Koreaan tai DMZ:lle, joten pitipä ottaa kyseisestäkin alueesta sitten selvää.


Oon aikaisemmin lueskellut lähinnä päivän pituisista turistimatkoista Pohjois-Korean puolelle Etelä-Koreasta käsin. Nyt lähemmin asiaa tutkittuani tuli kuitenkin esille, että siellä voi viettää vaikkapa viikon pituisen turistimatkan, kunhan maahan tulee Kiinan tai Venäjän kautta ja on tarpeeksi rahaa reissusta maksaa. Eipä silti mikään ihan miljonääri tarvitse olla, sillä viikon pituinen reissu kustantaa lähteissä mainittujen tietojen mukaan n. 1000 euroa.

Oon myös aikaisemmin lukenut tekstejä, joissa väitetään ettei turistireissuilla näe sitä oikeaa Pohjois-Koreaa, vaan jokainen ihminen kenet tulet tapaamaan on näyttelijä. Näin se taitaa ollakin näillä Etelä-Korean kautta tulevilla päivän kestoisilla turistireissuilla, mutta vaikka näillä pidemmillä reissuilla mukanasi kulkeekin vähintään kaksi opasta, on silti mahdollista tavata myös ihan oikeita pohjois-korealaisia. Eri asia sitten onkin, onko heillä lupaa puhua kanssasi.

Tässä meilenkiintoinen kolmiosainen "matkaopas" Pohjois-Koreaan. Suosittelen erityisesti vilkaisemaan kolmannen osan spektaakkelin, joka alkaa kohdasta n. klo 11:11. En saanut jostain syystä videoita suoraan tähän katsottavaksi, mutta seuratkaa linkkejä:

Osa 1, osa 2 ja osa 3.

Huh mitä meininkii. Vaikka en millään haluaiskaan kannattaa Pohjois-Koreaa rahallisesti muuten kuin suoraan kansalle, olisi kyllä mahtavaa nähdä tuo kaikki omin silmin. Eiköhän tässä ole vielä aikaa nähdä Pohjois-Korea omana eristäytyneenä itsenään ennen kuin Koreoiden yhdistymistä edes sen enempää ollaan harkitsemassa...

En ihan yhtä hienoa showta käynyt tänään katsomassa mitä tuo pohjois-korealaisella stadionilla nähty, mutta jotain kuitenkin. Jyväskylän keskustassa sijaitsevan vanhan rakennuksen seinään heijastettiin digitaalinen taideteos, jonka nimi oli Lumière 40100. Vähän enemmän odotin kyseiseltä taideteokselta, mutta kyllähän tuota jonkin aikaa jaksoi katsella. Kylmyys voitti kuitenkin ja lähdin vähän kesken pois. Teos olisi kestänyt n. tunnin ajan, mutta mielestäni sen olisi voinut tiivistää about kymmeneen minuuttiin. Tässä kooste muutamista esityksen aikana kuvaamistani videoista:


6 kommenttia:

 • 11. lokakuuta 2009 klo 18.44 , Blogger Heikki Salo kirjoitti...

  Joo oli Lumiere kyllä pitkä, ehkä siinä oli takana jotain että venyttivät tunnin ohjelmaksi sen. :-) Oli muutenki kai ton Digital Slavesin tms. workshopista kyse, sen töitä heijastivat. Odottelin semmosta youtuben 'projections on buildings'-hakusanan matskua itse, siihen nähden vähän pettymys.

   
 • 11. lokakuuta 2009 klo 19.12 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

  Sainpas (kai) OpenID:n pelaamaan..

  Toi Korean turnee vaikuttaa kyllä tylyn hienolta reissulta. Ei vähiten ton P-Korea-spektaakkelihomman takia.

   
 • 11. lokakuuta 2009 klo 19.43 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

  Hups, ei ihan. Lisää spämmiä (eiks kommentit oo aina kivoja :), olisinkohan omalla nimellä nyt.

   
 • 11. lokakuuta 2009 klo 19.47 , Blogger Lotta kirjoitti...

  Späm späm! ;-D Eipä se mittään, kommentteihan on aina kiva saaha. :-p Joo, Pohjois-Korea on nähtävä!

   
 • 11. lokakuuta 2009 klo 23.38 , Blogger Ainu kirjoitti...

  Mekin oltiin Pasin kaa siel kattoo lumieree! Sääli et ei nähty.. olihan sitä porukka mut mietin, että oletkohan säkin siel

   
 • 12. lokakuuta 2009 klo 14.21 , Blogger Lotta kirjoitti...

  Ainu: Joo, Pasi sanoikin jo inttervepin syövereissä et olitte olleet siellä. :-) Harmi ettei nähty, vaikka ei porukkaakaan ihan kauheesti siellä ees ollut!

   

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu