Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

新しい大学 ~ the new university.

うなぎ丼 ♨ UNAGIDON

sunnuntai 30. elokuuta 2009

新しい大学 ~ the new university.

Noniin, nyt on ensimmäinen viikko takana uudessa koulussa. Ollaan lähinnä leikitty menemään mutta päivät on olleet silti melko pitkiä. Huomisesta lähtien alkaa sitten pikkuhiljaa ihan oikea opiskeleminenkin. Huomenna alkaa kyllä ihan rennosti viikko, sillä koululla täytyy olla vasta klo 13:15.

Perjantaina tehtiin reissu Piispalaan, n. 100km päähän Jyväskylästä. Piispala on ihan mukava leirikeskus, jossa saatiin aamiainen, lounas sekä päiväkahvit. Tästä reissusta ei tarvinnut edes maksaa mitään, et oli ihan win. Päivä oli muutenkin oikein mukava. Kiersimme meidän 21-hengen tutorryhmän kanssa seitsemän rastia, joissa oli erilaisia tehtäviä.

Meidän ryhmä. Matkailun koulutusohjelmassa aloittaneita on yhteensä n. 40, mutta meidät on jaettu kahteen pienenpään ryhmään.

Meidän ryhmän tutor oli kipeänä, joten tässä leikkimielisessä kilpailussa kävi sitten lopulta niin, että kolme parasta ryhmää palkittiin ja kolme ryhmää sai erikoismaininnan. Ryhmiä oli siis seitsemän, ja meistä ei maininnut kukaan mitään... Eivät muistaneet meidän ryhmää pisteitä laskiessa, sillä meidän tutor ei ollut siellä pitämässä meidän puolia. Aika törkeetä silti ettei mitään mainintaa saatu vaikka kaikki muut sai! :-D Noh, oltiin me silti parhaita ja vedettiin rastit ihan täysillä!

Taikamattorasti. Täytyi saada tuo pieni jätesäkin pala käännettyä ympäri siten, että kaikki seisoivat koko ajan sen päällä. Mahdotonta! :-D


Jumppapallolla pelattavassa jalkapallossa meidät jaettiin neljään ryhmään ja pelattiin pieni turnaus. Meidän ryhmä voitti! \o/


Päästiin myös soutamaan kirkkoveneellä. Oli siidee!


Rasteja oli tässä välissä muitakin, mutta viimeisellä rastilla tehtiin kierrätysmateriaaleista erilaisia esineitä. Useimmat tekivät korun tai avaimenperän.

Meillä on kyllä ihan mahtava ryhmähenki jo näinkin lyhyen yhdessäolon jälkeen. Tuntuu että kukaan ei jää ulkopuolelle ja kaikkien kanssa voi keskustella ja hengailla. Kiitos siitä kaikille!

Kurssivalinnat tehtiin tuossa torstaina, ja tämä syksy koostuu aika pitkälti perusopinnoista. Matkailun kurssit alkaa sitten ilmeisesti vasta joulun jälkeen. Hyvä on kuitenkin näitä perusopintoja käydä alle, että saa sitten enemmän irti myös niistä vähän yksityiskohtaisimmista kursseista.

Tällä hetkellä lasketaan ääniä Japanin parlamentin alahuoneen vaaleissa. Nyt näyttää kovasti siltä, että n. 50 vuotta alahuoneessa vallassaolleet liberaalit jäävät kakkoseksi demokraateille. Katselen juuri NHK:n (Japanin YLE) suoraa lähetystä, ja tällä hetkellä näyttää siltä, että LDP saa 113 paikkaa ja DPJ 303 paikkaa 480:stä. Muutamalla paikalla on tässä ääntenlaskun aikana vaihdellut tuo, mutta eiköhän se jotain tuollaista tule olemaan. Demokraatit on siis ottamassa murskavoittoa. Nelosen uutiset näytti myös äsken uutispätkän aiheesta, ja YLElläkin on jo uutinen nettisivuillaan.


Crystal Kay ~ Konna ni chikaku de (sarjasta Nodame Cantabile)

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu