Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

秋が来た ~ the fall has come.

うなぎ丼 ♨ UNAGIDON

torstai 13. elokuuta 2009

秋が来た ~ the fall has come.

Minnekkä se kesä kerkes taas mennä. Eilen oli niin kylmää ja sateista että kyllä se syksy tais jo tulla.

Syksy on kyllä kiva kauniine väreineen ja ei-vielä-niin-kylmine ilmoineen, mutta kun syksyä kohti käydään, alkaa se järkyttävä talvikin saapua. Vihaan talvea, en siedä niin kylmää. ;____; Mutta noh, aina siitäkin on jotenkin selvitty yli!

Syksy tietää myös koulun alkamista ja töihin palaamista, mitä odotan kyllä oikeastaan jo aika innolla. Uudessa koulussa aloittaminen on aina jännää, kun tapaa uusia ihmisiä ja muutenkin opiskeltavat asiat taas muuttuvat. Töiden alkamisessa odotan sitä, että pääsen taas näkemään mun vanhoja ihania oppilaitani sekä tapaamaan taas uusia innokkaita opiskelijoita.

Eilen tuli postissa Jyväskylän kansalaisopiston vihkonen, jossa on esillä tulevan vuoden kurssit. Tällä viikolla samanlainen vihkonen postitetaan myös Seinäjoella, ja sieltä löytyy sitten minunkin kurssit. Seinäjoen kansalaisopiston ohjelmiston löytää täältä. Vaikka osoitteessa lukee 2008-2009, on se silti ihan tämän uuden lukuvuoden ohjelma, nimeä ei oo vaan taidettu muistaa vaihtaa. Ilmoittautuminen kursseille tapahtuu 23.-24.8.

Myös Lakeudenportin kansalaisopisto Alavudella on jo julkaissut tulevan ohjelmistonsa, ja se löytyy täältä. Kursseille voi ilmoittautua 2.9. alkaen. :-)


Sadeilmalla etanoita ilmestyy tielle pilvin pimein täällä Jyväskylässäkin.

Kesän kuumimpina päivinä on maistunut kylmät soomen-nuudelit ja kasvistempura.

Ikkunasta näkyvää piippuakin valmistellaan talven varalle.
En kyl tiedä oikeesti et mitä siel tällä hetkellä tapahtuu... :-p

Japanissa vietetään tällä viikolla obon-juhlaa, jonka alussa kuolleet esi-isät tulevat takaisin joukkoomme, ja jonka päätteeksi heidät saatellaan takaisin tuonpuoleiseen. Tulevana viikonloppuna on tämän juhlan vuoksi japanilaisilla kolmipäiväinen loma, sillä juhla alkaa huomenna perjantaina. Tosin Itä-Japanissa (Tokion alue) juhlaa on juhlittu jo viime kuussa, mutta mm. Kioton alueella sitä juhlitaan vasta tänäviikonloppuna. Siellä se on siis myös yksi saapuvan syksyn merkeistä.

Obon-juhlan aikaan liittyy matsurit, joissa tanssitaan bon odori -tansseja. Itsekin pääsin tanssimaan näitä perinteisiä tansseja viime kesänä Kiotossa. Tansseja tanssitaan ringissä perinteisten laulujen tahtiin, matkien samalla esitanssijoita jotka ovat korokkeella.

Tässä ei-niin-perinteinen bon-odori-biisi tansseineen. Hauska se on silti!Katoavasta kesästä ja sen muistoista kertoo myös seuraava biisi, josta tulee itselleni viime vuoden kesä mieleen, sillä sitä laulettiin jatkuvasti karaokessa. Tää on cover-versio, mutta silti erittäin tunnettu ja onnistunut tulkinta tästä mahtavasta biisistä. Oikein sanat ja käännöksetkin mukana. :-)


0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu