Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

後一週間 ~ one week to go.

うなぎ丼 ♨ UNAGIDON

tiistai 23. kesäkuuta 2009

後一週間 ~ one week to go.

Jos kaikki menee putkeen, ollaan viikon päästä tähän aikaan Yhdysvaltain maaperällä Bostonissa. Siitä viikko eteenpäin niin ollaan jo New Yorkissa. Niin se aika vaan menee.

Matkaan lähdetään ensi maanantaina Jyväskylästä 8:22 junalla kohti Helsinki-Vantaata. Lento lähtee klo 14:40, toivottavasti ajallaan. Bostonissa ollaankin sitten klo 16:05 paikallista aikaa, mutta silti yli 8h myöhemmin. En olekaan aikaisemmin mennyt menomatkaa näin päin, kun aina nuo pidemmät matkat on suuntautuneet itään päin. En oikeen tiedä onko se sit helpompi vai vaikeempi - eipä sitä palatessa länteen päin yleensä ole ongelmia ollut.

Matkaliput ostettiin siis Suomen Matkatoimiston syntymäpäiviltä hintaan 200€/nokka. Lennot lennetään lomalentona, joten matka lennetään vähän pienemmällä kalustolla, tarjoilu on rajoitetumpi ja lähtöselvitystä ei voi tehdä ennakkoon Internetissä. Oon tottunut liikaa siihen, että voi jo kotona tehdä sen lähtöselvityksen ja marssia suoraan matkatavaranpudotustiskille ja olla parissa minuutissa jo omalla portilla. Nyt pitää varata vähän enempi aikaa, sillä noi jonot on kyllä yleensä olleet ihan kaameennäköset, kun siitä on ohi tepastellut...

Yhdysvaltoihin matkustaminen vaatii vähän enemmän paperipuuhaa jo ennakkoon, mitä vaikkapa sinne Japaniin mentäessä. Internetissä piti täyttää matkustuslupahakemus, joka tulee olla tehtynä vähintään kolme päivää ennen matkalle lähtöä. Sen tein jo muutama viikko sitten valmiiksi, ja lupa saapua USA:an myönnettiin. ;-) Sen lisäksi muutama päivä sitten tuli Finnairilta mailia, että meidän piti heidän virtuaalilomakkeeseensa täyttää ensimmäisen majapaikkamme täydelliset tiedot. Saa nähdä mitä muita virtuaalilappusia tässä joutuu vielä täyttelemään, ennen kuin edes pääsee matkaan. Perillähän siellä varmasti syynätään kaikki vielä tarkemmin kuin missään muualla.

Meidän ensimmäinen USA-viikko onkin oikein kiva, sillä siihen sattuu juuri sopivasti Yhdysvaltojen itsenäisyyspäivä, 4th of July. Bostonissa on 30.6.-5.7., eli juuri meidän Boston-viikkomme ajan tarjolla paljon kivaa aktiviteettiä Boston Harborfestin merkeissä. Lisäksi 4.7. järjestetään Bostonissa mielenkiintoinen ja isänmaallinen ilmaiskonsertti, jonka päätteeksi nähdään vielä hieno ilotulitus. Toivottavasti vaan säät suosivat.

Bostonin viikon aikana ollaan ajateltu käydä katselemassa ihan perusnähtävyyksiä, joista löytyy tietoa tuolta Boston Harborfestin sivuiltakin päiväkohtaisista tapahtumista. Ajateltiin tehdä myös reissu Cambridgeen ja käydä Harvardin yliopistolla kiertelemässä. Luin netistä että sinne järjestetään ilmaisia opastettuja kierroksia, joten sellaiselle voisi lyöttäytyä mukaan.

Maanantaina 6.7. jatketaan sitten matkaa NYCin suuntaan, ja vietetään ensimmäinen yö Manhattanin ulkopuolella tienvarsimotellissa. Ihan siks, että voidaan selata kaikki 70 kaapelikanavaa ja syödä mäkkärimättöö king size bedissä. Sen lepäily-yön jälkeen mennään sitten loppuviikoksi Manhattanille 101st streetille asustelemaan hostelliin. New Yorkissa luvassa taas ylihinnoitellut perusnähtävyydet, ehkä joku kiva show Broadwaylla, toivottavasti jonkun TV-shown kuvaukset ja shoppailuakin. Liian vähän aikaa, suuri kaupunki. Mä haluan sellasen I love NY -paidan. Muuta en tartte! ;-D

Yritän päivitellä tätä päiväkirjaa reissunpäältä, mikäli vain mahdollisuusksia tulee. Ainakin NYCin hostellillamme pitäisi olla maksullinen Internetyhteys, ja eiköhän Bostonin puolellakin niitä nettikahviloita löydy. Kuvia ja videoita varmaan sitten enemmän kuitenkin vasta Suomeen palattua. :-)

Manhattanin hostellimme sijaitsee 101st streetillä, mutta yhdeksän korttelin päähän ei kannata mennä, siel o vähä kovempi meno sit...

Across 110th street.
Tää on tietty siis alkukohtaus mainion leffan, Jackie Brownin alusta. Hyvä biisi.4 kommenttia:

 • 25. kesäkuuta 2009 klo 20.20 , Blogger J.S kirjoitti...

  Jotain vinkkejä kyselit tuolla palliksella, mutta en nyt mitään kovin ihmeellistä Bostonia koskien osaa sanoa mutta jos kaikenlainen viihde/musiikki/leffat/sarjakuvat jne. kiinnostavat niin kannattaa vierailla Newbury Comics nimisissä paikoissa. Yksi on Faneuill Hall kauppakatukeskittymässä aivan satamassa, helppo löytää jos kävelee vaikka Freedom Trailin tai käy Aquariumissa.
  Ja jos Cambridgeen/Harvardiin menette niin Harvard Squaren aukealla on joku pieni kauppakeskus jossa sisällä myös Newbury Comics + mielenkiintoinen manga/anime jne. puoti "Tokyo Kid" (http://www.tokyokid.com)ei mikään järin suuri, mutta ihan asiallisia tavaroita löytyi ja levyjä, tosin hintavia mutta köyhälle kaikki kallista heh. Kyllä siellä poiketa kannattaa jos Harvardia käy ihmettelemässä. Itse en juurikaan saanut irti alueesta, ehkä olisi joku kierros pitänyt ottaa niin olisi vähän saanu infoa mitä oli missäkin, mutta mukavasti silti päivä kului kävellessä.

  Voi olla aika tuskainen tuo Lomalento, mutta tuohon hintaan kai matkustaa vaikka seisten.

   
 • 25. kesäkuuta 2009 klo 21.25 , Blogger Lotta kirjoitti...

  Jeh, kiitos vinkeistä! Täytyy tuolla Harvardin reissulla käydä tuossa kauppakeskuksessa, kuulostaa kivalta. :-) Mä kans luulen että tolla opastetulla kierroksella saa enemmän irti siitä kampusalueesta mitä jos sinne vaan itsekseen menee palloileen. En vaan yhtään tiedä mistä ne kierrokset lähtee, Harvardin nettisivuilla kun oli vain kellonajat. Mut eiköhän sen löydä kun oikeaan aikaan menee sinne palloileen! ;-p

  Jep, halvalla kun pääsee, niin eiköhän se lomalentokin mene. ;-)

   
 • 26. kesäkuuta 2009 klo 19.43 , Blogger Ainu kirjoitti...

  Hyvää matkaa!
  Mitähän mun piti sanoo..

  Joo, Jackie Brown - loistofilkka!

   
 • 26. kesäkuuta 2009 klo 22.55 , Blogger Lotta kirjoitti...

  Jep, Jackie Brown on kovis!

   

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu