Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

ラハティのデスコン ~ Desucon in Lahti.

うなぎ丼 ♨ UNAGIDON

maanantai 15. kesäkuuta 2009

ラハティのデスコン ~ Desucon in Lahti.

Mjom, nyt on desuiltu ja muutettu Jyväskylään. Sain vihdoin oman koneenikin sieltä Vaasasta tänne, niin pystyy taas pitkästä aikaa dataileen. Toistaiseksi asun muiden nurkissa, mutta parin viikon sisään saadaan avaimet uuten kämppään joka sijaitsee Jyväskylän Lutakossa; en malta odottaa!

Tässä muuttaessa oon alkanu kyl vihaamaan tavaraa. Miten sitä voi kertyä nurkkiin niin paljon? Nyt pitää kyl oikeesti olla ostamatta turhaa kamaa... Pitää olla vähä tarkempi tuolla USA:n reissulla, eikä ottaa matkaan jokaista turistikrääsää joka eteen sattuu.

Viikko sitten, eli 5.-7.6. oltiin kamujen kanssa Lahden Desuconissa. Matkaan lähdettiin perjantaina joskus kuuden jälkeen illalla Vaasasta, ja perillä Lahdessa oltiin puolenyön aikoihin. Matkalla pysähdyttiin muutamia kertoja, ja nelivaihteinen auto ei kulkenut kuin maksimissaan sen 90km/h, joten matkassa tosiaan kesti. Oli myös melko tiivis tunnelma, mut perille päästiin! Auto vielä hyytyi n. 10 km ennen Lahtea, ja jouduttiin venaileen puolisen tuntia ennen kuin se taas lähti käyntiin...

Yövyttiin Lahden ammattikorkeakoulun tiloissa. Pientä säätämistä oli nukkumatilan kanssa, sillä meidän bändille piti olla varattuna oma nukkumisluokka, mutta tieto ei ollut ihan kulkenut yöpymisvastaaville asti. Oma luokka kuitenkin saatiin kaikesta huolimatta molemmille öille, joten eipä siitä sen enempää valittamista.

Perjantain ja lauantain välisenä yönä nukuin erittäin huonosti. Luokassa oli kylmä ja ilmapatjalla ei ollut kaikista ergonomisinta nukkua. Lauantaiaamuna pääsi kuitenkin yllättävän hyvin ylös, ja päivästä tuli oikein kiva.

Aamulla vähän sateli vettä, mutta onneksi päästiin Pasin kyydillä ammattikorkeakoululta tapahtumapaikalle Sibeliustalolle. Päivä oli kylmä, mutta onneksi sisällä oli lämmintä ja kuivaa. Ensin mentiin katselemaan Desuconin avajaisia ja cosplay-näytöstä.

Cosplay-näytöksen juontajapari.


Cosplay-näytöksen aloittelijoiden sarja.


Cosplay-näytöksen kutsuvieraat.

Cosplay-näytöksen jälkeen kävimme aamukahvilla maid-kahvilassa. Kahvila oli aivan täynnä ja hetken aikaa jouduimme pöytää jonottamaan. Tästä häslingistä johtuen (?) tarjoilijatytöt näyttivät olevan myös hieman kireänä ja palvelua joutui odottamaan erittäin kauan. Oikeiden tuotteiden saaminen pöytään myös kesti ja yhden laskussakin hinta oli väärin. Noh, ei siinä. Hinnat olivat ainakin kohtuulliset.

Kaffitellessamme kävin myös kutsumassa viereisessä pöydässä istuvan Desuconin kunniavieraan, Tooru Furuyan seurueineen katsomaan sunnuntain keikkaamme, mutta valitettavasti he palasivat jo heti sunnuntaina takaisin Japaniin, joten eivät ehtineet jäädä katsomaan ja kuuntelemaan meitä. Sääli.

Tooru Furuya esitti "Ääninäyttelijänä Japanissa" -paneelin
päätteeksi kaksi pop-kappalettakin. Paneeli oli kokonaisuudessaan
erittäin mielenkiintoinen.


Jetro lauleskelemassa karaokea. Karaokepisteessä oli jotain tunnin jono,
ja kappaleet eivät olleet edes karaokeversioita. Kaiken lisäksi tekstit lagasivat.
Ei mikään kovin kummoinen karaokekokemus siis. :-p


Pasi otti kuvia Jannesta Amidamaru-cosseineen. Huomatkaa
Pasin magee Totoro-reppu!


Meikäkin pääsi kuvaan!

Pitkän conipäivän päätteeksi käytiin paikallisessa kebabmestassa syömässä, sekä jatkoimme matkaa Love Hotel -nimiseen baariin jatkobailuihin. Paikka oli melko pieni, mutta ihan kiva siinä oli muutama tunti istuskella j-poppia kuunnellen. Jacke jäi vielä bilettämään meidän muiden ennen puoltayötä poistuttuamme, ja kertoi että myös itse Tooru Furuya seurueineen oli saapunut myöhemmin paikanpäälle.

Baarissa oli jännittävät pöydät ja tuolit. Vaikka nimi oli hyvin
japanilainen, ei kovin moni asia paikanpäällä siitä muistuttanut.

Seuraavana yönä sain nukuttua huomattavasti paremmin, vaikka kylmä kyllä oli. Yhdeksän aikaan aamusta lähdettiin kohti Sibeliustaloa odottelemaan pakulla saapuvaa soitinlastiamme, kitaristiamme Alexia sekä äänimiehiämme. Roudasimme heti aamutuimaan meidän bändin kamat lavalle odottelemaan klo 14:30 alkavaa keikkaamme.

Aamulla olisin halunnut käydä osallistumassa parapara-oppituntiin, mutta meidän oli juuri silloin roudattava kamoja ja en sinne ehtinyt. Ensi kerralla sitten. Aamupäivällä ennen keikkaamme tuli lähinnä pyörittyä ympäriinsä, enkä käynyt katsomassa mitään ohjelmanumeroa.

Keikkamme oli buukattu juuri fffight-ohjelmanumeron päälle, joten suurin osa conikansasta oli tietysti pääsalissa tätä katsomassa. Meitäkin tuli kuitenkin seuraamaan ihan hyvän kokoinen joukko. Keikka meni ihan kivasti ja saatiin hyvää palautetta ja jaettiin muutamat nimmaritkin keikan jälkeen! Hyvä fiilis jäi. Kuvattiin jälleen koko keikka, mutta sitä ei olla vielä saatu YouTubeen asti. Pistän kyllä tänne linkkiä heti, kun Jetro saa sen kesälomaltaan sinne upattua. ;-) Itsekään en ole vielä nähnyt tätä enkä Tukholman keikkaamme; saa nyt nähdä sitten millaisia ne edes olivat. ^^;

Jidôhanbaiki keikalla Desuconissa.

Sunnuntaina kävin vielä katsastamassa Katsomisen arvoista II -paneelin. Sieltä sai ihan kivoja vinkkejä, mikä anime olisi sitä katsomisen arvoista.

Katsomisen arvoista II -paneelin panelistit Anna, Stefan ja Kimmo.


Jetro sai pojilta vielä conin päätteeksi kaksi ilmaista kukkoa.
Hienot olivat ne.


Kaikenkaikkiaan oikein mukava coniviikonloppu. Majoituspaikka olisi voinut olla vähän lähempänä Sibeliustaloa, mutta eipä se itseäni niin kovasti häirinnyt, sillä tätä väliä pääsi siirtymään autolla. Jos kävellen olisi lauantaiaamun sateessa pitänyt kulkea tuntemattomassa kaupungissa, olisi tilanne ollut varmasti toinen.

Kauheen nopeesti mennyt tämä alkukesä kaikenlaisen muuttotouhun ja keikkailun takia. Sit sitä täs huomaakin, et ois enää 2vk aikaa USA:n reissuun. Kahden viikon päästä maanantaina ollaan jo melkein perillä Amerikan Yhdysvalloissa. Jänskää.


0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu