Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

晴れ ~ sunny.

うなぎ丼 ♨ UNAGIDON

sunnuntai 3. toukokuuta 2009

晴れ ~ sunny.

Tää viikonloppu on tuntunut ikuisuudelta. Alkoi se viikonloppu jo tuossa keskiviikkona, joten on se pitkä ollut tosiaankin. Ja aurinkoinen ja lämmin!

Tätä "viikonloppua" oon viettänyt täällä Jyväskylässä, jossa edelleenkin majailen. Vappuaattona tuli oltua myös vähän vappupiknikillä kavereiden kanssa, ja tulipa sitä eksyttyä ilmaiskonserttiinkin.

Tulipa sitä Heinin kanssa tanssittua tuo viime postauksessa mainitsemani Fit's-tanssikin!


Olen tuo panda ja Heini on se afropää. ;-)

Yukikolta tuli maili että hän ja okaasan (Japanin isäntäperheeni sisko ja äiti siis) ostivat lentoliput Suomeen ensi kesäksi. Jei! Ovat täällä 10 päivää. Aluksi heidän suunnitelmiinsa kuului käydä tuon 10 päivän aikana lisäksi Italiassa, mutta liput olivat kuulemma niin kalliit että jättivät sitten Italian väliin. Ihan fiksua kyllä! Eipä sitä 10 päivään Suomea ja Italiaa saa mitenkään fiksusti mahdutettua...

Yukiko oli ostanut jonkun Suomesta kertovan matkaoppaan, jonka pohjalta hän laittoi minulle viestiä, että haluaa käydä Tallinnassa ja Tukholmassa. Kertoipa hän vielä, että "eikös Tallinnasta Tukholmaan ole 1-2h matka laivalla?" Hmm. Olin vähä et öö taitaa olla sellanen 17 tunnin laivamatka se, ja Tukholmahan on siis Ruotsin pääkaupunki ja Tallinna Viron. Ihan siis varmistaakseni, ettei hän luule että nää on kaikki osa Suomea!

Noh, takaisin tuli just tossa eilen sellanen viesti, että "nyt nolottaa kyllä, mut tarkotin että Helsingissä haluan käydä, enkä Tukholmassa... Eihän se Tukholma tosiaan Suomen pääkaupunki ole..." Hehhee, aattelin kyllä et pakko tossa olla joku moka; joko opaskirjassa tai Yukikon pääkopassa. ;-D No mut hyvä, ettei tartte lähtee tonne Tukholmaan sit reissaileen tossa kesällä heidän kanssaan. Tulee parin viikon päästä siellä nimittäin muutenkin käytyä.

Käydään siis varmaankin tekemässä päiväreissu kuitenkin sinne Tallinnaan. Itse en ole siellä koskaan käynyt, joten ihan kiva päästä käymään! Täytyy vähän tässä miettiä, että oisko siellä Helsingissä yhden vai pari yötä. Mitäs siellä nyt japanilaisille kantsis käydä näyttämässä? Ohan siellä vaikka mitä, joo. Suurin osa ajasta varmaan ollaan kuitenkin täällä Keski-Suomessa. Nää seudut on tuttuja ja täällä on paljon luontoa ja kivoja mestoja! Aattelin et Ähtärissä vois kans käydä katselemassa vähän poroja ja muita Suomen eläimiä. Suosituksia otetaan vastaan!

4 kommenttia:

 • 6. toukokuuta 2009 klo 8.14 , Anonymous Riisa kirjoitti...

  Kesällä ehdottomasti näyttäisin Suomenlinnan ja Kauppatorin, jotka voi nivoa toisiinsa kivasti ostamalla torilta picniceväiksi marjoja ja herneitä ynnä muuta hyvää ja istuksia lauttamatkan jälkeen sitten eväiden kanssa Suomenlinnan ihanilla nurmikentillä ja kierrellä jännittäviä linnakkeen käytäviä. :)

  Kauppatorin vierestä voi sitten vielä katsastaa parit kuuluisimmat kirkot, Senaatin tori Tuomiokirkkoineen ja Uspenskin ortodoksinen katedraali.

  Muita hyviä käyntikohteita voisivat olla esim Hotelli-ravintola Tornin terassi korkealla Helsingin kattojen yllä. Sieltä on mahtavat näkymät. :)

  Esplanadin puisto, Kaisaniemen puisto kasvitieteellisini puutarhoineen ja Design kortteli ovat ainakin sellaisia paikkoja, joissa ainakin itse tykkään käydä kesällä Helsingissä.

  Suuri osa mainitsemistani paikoista löytyy myös Japanilaiten Suomi-oppaista, joten se on aina plussaa. ;) Sitten voi kotimaassa esitellä, et me käytiin täällä ja täällä ja...... :P

   
 • 6. toukokuuta 2009 klo 14.16 , Blogger Lotta kirjoitti...

  Kiitos vinkeistä! Mitenhän on, ehtiikö siinä saapumispäivänä vielä käydä joissain kohteissa Helsingissä, kun tulevat sillon kolmen jälkeen Finnairin lennolla Suomeen? Valoisaahan siinä kesällä on onneksi pitkään. Ja jetlag ei onneksi (mielestäni) ole niin paha tänne suuntaan tultaessa kuin sinne suuntaan mentäessä. Että ehkä siinä jotain jaksaakin. :-) Moneenko asti ne Suomenlinnan lautat mahtaa kulkea?

   
 • 15. toukokuuta 2009 klo 17.54 , Blogger Riisa kirjoitti...

  Eipä mitään, toivottavasti on hyötyä.

  Hmm.. en muista ihan tarkkaan, mihin saakka laulat menee, mutta kyllä ne varmaan puolille öin ihan kulkee, ainakin tähän aikaan vuodesta. :P www.reittiopas.fi:stä voi tarkistella aikoja. Määränpääksi Suomenlinna, ja lähtöpaikaksi kauppatori. :]

  Kirkot menee muistaakseni aika aikaisin kiinni, joten semmoisiin kohteisiin ei varmaan kannata suunnata enää iltasella.. mutta esim. terassilla istuminen tai puistojen koluaminen ilta-auringossa ei liene huonompi idea. :)

  Niin, ja luonnollisesti helsingin kaupungin nettisivuilta löytyy turistiosioista kaikkien paikkojen aukioloajat (ja mahdolliset sisäänpääsymaksut).

   
 • 19. toukokuuta 2009 klo 0.10 , Blogger Lotta kirjoitti...

  Jeeh! Oon itsekin aika noviisi tässä pääkaupunkiseutumatkailussa, sillä kävin viime viikolla ensimmäistä kertaa edes Suomenlinnassa... ^^; No, mut onpahan lautan lähtöpaikat sekä hinnat nyt selvillä!

  Varattiin nyt sit kaks yötä hotellista Helsingissä; täytyy tehdä vähän lähempänä sit sotasuunnitelmaa.

  Kiitos avusta!

   

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu