Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Maakuntamatkailua.

うなぎ丼 ♨ UNAGIDON

keskiviikko 22. huhtikuuta 2009

Maakuntamatkailua.

Vietin juuri kahden viikon loman maakuntamatkaillen. Ystäväni Pierre tuli Ranskasta käymään viikoksi, joten kiertelimme hieman Suomea autolla. No ei nyt ihan kauheesti, mut vähäsen. Jyväskylän, Seinäjoen ja Vaasan ympäristöä tuli nähtyä uusin silmin.

Jyväskylässä vietimme pääsiäisviikonlopun lähinnä ystäviä tavaten, sillä "nähtävyydet" olivat aika pitkälti kiinni. Kyllä silti luminen kaupunki jonka sydämessä on jäinen järvi sai silti Pariisin miehen ihmettelemään. Jonin mökilläkin käytiin ja pojat pääsivät puulämmitteiseen saunaan ja pyörimään lumihangessa. Viikinkiravintolassakin käytiin syömässä piffiä ja tervajäätelöö.

Jyväskylästä suunnattiin Seinäjoelle, sillä mulla oli siellä vielä tän kevään viimeinen työpäivä. Pierre tuli myös käymään mun oppitunneillani. Seinäjoella oltiin yötä siskoni Lauran luona ja käytiin mm. Alvar Aallon suunnittelemalla Lakeudenristin kirkolla, heittämässä 8km pitkä pitkospuureitti suolla, kotiseutumuseon alueella kiertelemässä perinteisiä pohjalaistyylisiä asumuksia sekä käytiin lyhyen ajomatkan päässä Ilmajoella Namitupa-nimisellä karkkitehtaalla.

Halvaksi tuli reissu, sillä ainut kohde mistä piti jotain maksaa, oli opiskelijahintainen opastuskierros maaseutumuseolla 2€/nokka. Namituvalle soittelin edellisenä päivänä että tulossa ollaan, niin laittoivat karkkiseokset tulemaan silleen sopivasti, että päästiin näkemään tikkareiden tekoa, ja saatiin sit valmiit, vielä lämpimät tikkarit matkaan!

Seinäjoelta jatkettiin matkaa vielä muutamaksi päiväksi Vaasaan. Kun ajeltiin Seinäjoelta Vaasaan (lumisateessa -___-) käänsin ratin paikkaan jonne osoitti nuoli jossa luki "Kirkko v. 1304". Oon muutaman kerran aikaisemmin siitä ohi ajellut, ja oon miettinyt et pitäis joskus siellä käydä. Tulipa nyt siis käytyä!

Kello oli viittä vailla neljä kun saavuttiin kirkon pihaan. Käytiin sit sen vieressä olevassa käsityökaupassa kyselemässä et mitenhän tonne kirkkoon pääsis sisälle, kun aika hiljaselta näyttää. Tän käsityökaupan pitäjä sit sano että kantsii käydä kirkkoherranvirastossa kysymässä jos he tulisivat avaamaan oven. Lisäsipä hän vielä että kirkkoherranvirasto menee 5min päästä kiinni! Ei siinä sit, kaasu pohjaan ja ajettiin sinne kirkkoherranvirastolle. Onneks se oli jotai minsan automatkan päässä, niin kerittiin! :-D

Astuttiin sinne sit sisälle et moi ollaan turisteja Jyväskylästä ja Pariisista, päästäiskö käymään kirkossa. Vähän aikaa ne siinä pohtivat, mutta toinen paikallaolevista kahdesta työntekijästä lähti meille kirkkoa näyttämään! Normaalisti kirkko on auki vain kesäisin. Kyllä Suomessa on kilttiä porukkaa!

Vaasassa sit tavattiin mun kamuja ja käytiin Raippaluodon sillalla sekä Vanhassa Vaasassa. Illanistujaisissa Pierre ihastui mämmiin ja salmiakkikossuun. :-D Osti hän itselleen tuolta vanhan kirkon vieressä olleesta käsityökaupasta myös Jussi-paidan. ;-) Kävis ihan suomalaisesta!

Sellanen viikko! Toivottavasti nyt jäi ihan hyvät muistot Suomesta, vaikka kylmä oli ja suossakin tuli kengät ja sukat uitettua. Tulipahan itsekin vähän leikittyä turistia ja käytyä sellasissa paikoissa, joissa ei muuten ihen heti tulis käytyäkään.

Olipa miljoona kuvaa tässä postauksessa. Pistänpä siis vielä yhden videon! Yllättäen taas JAMia... Yks parhaita biisejä debyyttialbumilta ja miksei koko tuotannostakin, Daydream.


0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu