Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Aurinkoa.

うなぎ丼 ♨ UNAGIDON

keskiviikko 18. maaliskuuta 2009

Aurinkoa.

Eilen ja tänään on ollut tosi aurinkoista ja jopa lämmintä, ja tiet ovat alkaneet sulaa. Tällä hetkellä ne tiet ovat kyllä lähinnä loskaa täynnä, mutta eiköhän nekin siitä kohta sula kokonaan pois. Sieltä se kevät viimeinkin tulee! Tokioonkin on ensi viikolle jo ennustettu kirsikankukkien puhkeavan kukkaan. :-)) Kylmä talvi on viimeinkin ohi!

Eilen ja toissapäivänä Seinäjoella asuva japanilainen tyttö nimeltään Kana kävi vierailemassa mun oppitunneilla. Oli tosi mukavaa! Oppilaita kyllä selkeesti hieman jännitti aidon japanilaisen läsnäolo, mutta saivat kuitenkin muutamia mieltäänaskarruttavia kysymyksiä Kanalta kysyttyä. Kutsuin hänet myös tänne Vaasaankin käymään joku kerta, sillä hän ei ole vielä täällä käynyt. Hänellä on vielä muutama kuukausi aikaa kierrellä Suomea, sillä kesäkuun alussa hän jo palaa takaisin Japaniin. Hyvin oli hän jo suomeakin ehtinyt oppia tässä n. puolen vuoden aikana, mitä hän on Suomessa oleskellut. Samanlailla kun suomalaiselle japanin lausuminen on suhteellisen helppoa, on myös japanilaiselle suomen ääntämys paljon luonnollisempaa, mitä monille muille kansalaisuuksille.

Saatiin sovittua tohon syyskuulle muutamat japanin kielen ja kulttuurin kurssit, jotka tulen vetämään. Jos siis joku Laukaan tai Alavuden seudulla asuva eksyy tätä lukemaan, niin ilmoittautukaapa mukaan Laukaan kansalaisopiston japanin kielen ja kulttuurin johdantokurssille ajalle 4.-6. ja 11.-13. päivä syyskuuta, ja Alavuden Lakeudenportin kansalaisopiston japanin kielen ja kulttuurin jatkokurssille ajalle 18.-20. ja 25.-27. päivä syyskuuta. Lisätietoja löytyy viimeistään tossa kesän aikana näiden kansalaisopistojen nettisivuilta. :-)

Tuli tässä kevään korvilla jotenkin mieleen viime vuoden vappu, kun katsottiin oikeen urakalla Sakana-kunin seikkailuja. "Sakana" tarkoittaa siis "kala", joten Sakana-kun on japanilainen mies joka tietää kaiken kaloista. :-D Tässä pieni pätkä siitä, millainen miekkonen tämä Sakana-kun oikein on.Hieno mies on hän. :-)

Kohta pitäis taas valmistautua lähtemään kouluun. Onneksi sää on aurinkoinen niin lähtee ihan mielellään tuonne käppäilemään! :-)) Perjantaina pidetään taas leffayökin, kivvaa! Kivoja juttuja taas paljon. Ja sit toukokuussa tehdään kouluretki Tukholmaan ja toinen Helsinkiin katsomaan nô-teatteria! Muillekin siis tiedoksi, että 13. ja 14.5. on Helsingissä tarjolla nô:ta. <3

Ahh, tässä vielä loppuun vähän Yukia! Biisin nimi on "Sentimental Journey", ja sen kuvaamiseen on käytetty yhtä paljon ihmisiä mitä tässä videossa näkyy, eli ei ole mitään tietokonetekniikkaa siinä! ;-)

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu