Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Herkkuja.

うなぎ丼 ♨ UNAGIDON

sunnuntai 15. helmikuuta 2009

Herkkuja.

Menipäs viikonloppu herkutellessa. Minkäs sille voi, kun ulkona on niin kylmä että täytyy vaan pysyä sisätiloissa kasvattamassa rasvakerrostaan! :-D

Perjantaina lähdin aamusella kohti Helsinkiä. Tavattiin Jonin kanssa Helsingin Rautatieasemalla yhdentoista aikaan aamupäivällä ja mentiin heti lounaalle Kampin Ichiban-nimiseen sushiravintolaan syömään maukkaat ja edulliset sushisetit. Vaikka oltiin juuri ravintolan auettua sen edustalla, oli ravintolaan jo noin kymmenen hengen jono ennen meitä. Onneksi suurin osa otti lounaan kuitenkin mukaan, joten mahduttiin hyvin istumaan ravintolaan, vaikka se hyvin pieni onkin. Otettiin isot sushilautaset, joka sisälsi kymmenen erilaista sushia, jotka olivat kaikki todella hyviä! Lounasaikaan tällaisella setillä on hintaa 10,90€, joka on mielestäni oikein kohtuullinen.


Sushin jälkeen käytiin vielä Kampin Ben & Jerry's -kiskalla jädellä, vaikka järkyttävän kylmä päivä olikin. Pakkohan se on aina se kaks palloa ottaa, kun on niin hyviä makuja. Mun toinen pallo koostuu lähes aina Phish Foodista, ja toinen sit jostain muusta, tällä kertaa tää maku oli ONE Cheesecake Brownie, joka oli erittäin hyvä. Jonillakin on tuossa käsissään Phish Food ja lisänä Coffee Coffee Buzz Buzz Buzz. Hienoja nää nimet tosiaan, ja ei meinannut myyjä ymmärtää kun Joni tilasi "tuo kahvijäätelö", vaan odotti hän kuulevansa näitä hienoja nimiä. ;-)

Kun oltiin herkuteltu tarpeeksemme, kaivettiin kartat esiin, ja muutaman väärän käännöksen kautta löydettiin mesta, johon olin siihen kesätyöhaastatteluun menossa. Haastattelu kesti puolisentuntia, ja meni mielestäni hyvin. Haastattelijat olivat todella hyviä haastattelemaan, ja uskon että noin hektisellä haastattelulla saadaan kyllä eroteltua "jyvät akanoista", niinkuin sanonta kuuluu. ;-) Parin viikon päästä tulee päätös, ja kertoilenpa sitten onko mulla kesätöitä, vai pitääkö jatkaa etsimistä. Pidetään peukkuja!

Haastattelun jälkeen kävimme Sinebrychoffin taidemuseolla näyttelyssä, josta aikaisemminkin jo mainitsin. Aiheena oli siis japanilainen naisellisuus, sekä kellarikerroksessa oli myös näyttely japanilaiseen teetaiteeseen liittyen. Näyttelyt olivat todella hienoja - suosittelen kyllä kaikille, joita nämä aiheet vähääkään kiinnostavat. Näyttelyssä oli myös mm. Hiroko Kimuran tekemää kalligrafiaa. Hiroko Kimura on opettanut aikaisemmin kalligrafiaa mm. Tukholman yliopistossa, ja meidän käyttämämme kalligrafia-oppikirja on hänen tekemänsä.

Ostin näyttelystä myös hienon kortin.

Tässä kortissa on Mayumi Oda -nimisen taiteilijan teos "Jumalatar kuulee ihmisen tarpeet ja tulee" vuodelta 1976. Hänellä oli oikein mielenkiintoinen kuvasarja näyttelyssä, jossa esiintyi myös muita jumalatarhahmoja. Kuvataiteilijoiden töiden lisäksi näyttelyssä oli esillä myös mm. erilaisia hyvin säilyneitä kauneudenhoitovälineitä.

Näyttelyssä vierähti hyvin aika, ja siirryttiin siitä sitten vielä vähän shoppailemaan Kamppiin. Matkalla sinne bongattiin koko Kotiteollisuus-yhtye paikallisen baarin ikkunasta. ;-p Kampista ostin Guitar Hero -pelin Nintendo DS:lle. Oon tota jo jonkun aikaa pohtinut ostavani, ja nyt se oli mielestäni aika edullinen, kun hintaa pelille ja kaikelle tarvittavalle krääsälle mitä sen pelaamiseen tarvitsee, tuli yhteensä 34,90€.

Pelaamiseen tarvitsee pelin lisäksi tollaisen näppäimistön, joka lisätään tohon DS:n alapuolella olevaan porttiin. Siinä näppäimistössä on Guitar Hero:n muista versioista poiketen vain neljä näppäintä. DS:n alle tulee tuosta näppäimistöhässäkästä myös hihna, joka sitten kiristetään käteen, jotta toi laite pysyy hyvin kädessä. Näppäimistön lisäksi mukana tulee myös plektra-stylus, jolla on tosi hyvä tuota kitaraa sitten soitella.

Kuten kuvasta ehkä näkyy, on oikealla puolella toi kitara, jota sitten plektralla soitellaan, ja vasemmalla puolella on sitten "nuotit", joiden mukaan näppäimiä painellaan. Tossa alemman ruudun vasemmassa reunassa on myös mikrofoni, josta näkyy sitten Star Power, joka toimii samaan tapaan kuin muissakin Guitar Hero -versioissa, mutta DS:ää ei aleta mitenkään heiluttelemaan, vaan ohjekirjan mukaan mikrofoniin huudetaan "ROCK OUT!!", jonka tietysti voi halutessaan vaihtaa johonkin muuhunkin huudahdukseen. ;-D Jos ilman kuulokkeita kuitenkin pelaa, ottaa laite Star Powerin joskus itsestään käyttöön.

Ennen kotiinlähtöä käytiin vielä kiinalaisessa ravintolassa syömässä hyvät setit ja vielä edulliseen hintaan. Nam!

Paluujuna oli ihan täynnä, vaikka siinä oli 12 vaunua. Vaikka aamulla yhdentoista aikaan käytiin paluuliput ostamassa, oli enää yksi sellainen paikka jäljellä, jossa oli kaksi vierekkäistä istumapaikkaa vapaana. Liekö sitten etelän talvilomakin vaikuttanut tähän, että jengi lähtee reissaamaan pohjoisen suuntaan. Nähtiin vielä Rautatieasemalla toiseen kertaan koko Kotiteollisuuden jengi; hekin varmaan sitten kotikonnuilleen palailivat. ;-)

Lauantaina herkuteltiin ystävänpäivän kunniaksi (no oltais herkuteltu muutenkin, kunhan tekosyitä keksin... :-D) okonomiyakilla ja vadelmakermakakulla. Otin muutamia kuvia okonomiyakin valmistumisprosessista, jotka aattelin jakaa täällä!

Tässä ainekset, mistä lähdettiin liikkeelle. Muut ainekset oli ton paketin sisällä, paitsi kaali, pekoni ja majoneesi. Toi laatikko on siis Japanista ostettu okonomiyaki-setti, joka sisälsi jauhoja (varmaan jotain muutakin siinä seoksessa kuin ihan vaan jauhoja, uskoisin! ;-p), soijan näköistä ja tuoksuista kastiketta pienissä pusseissa, leväjauhetta, kuivatun tonnikalan lastuja ja tollasen ison purkin okonomiyaki-kastiketta. Käytettiin tuosta kaalista vaan puolet, vaikka se nyt siinä kuvassa kokonaisena esiintyykin.

Tässä on sitten mössö, mikä näistä aineksista tuli. Ensin laitettiin jauhot kulhoon, johon lisättiin muutama desi vettä, sekä noi pienet pussit sitä "soijaa" ja kuusi kananmunaa. Siihen sitten vielä pilkottu pekoni ja puolikas kaali silputtuna.

Siitä mössöstä jaotellaan sitten sopivankokoisia annoksia pannulle, joka on hyvä pitää about kolmosella, riippuen vähän pannusta ja levystä. Sit kun se kasa on siihen hyvin kasaantunut, kantsii pistää kansi päälle ja ootella muutama minsa. Sit käännetään lastalla, tai mieluummin kahdella sellaisella, ympäri ja taas kansi päälle ja parin minuutin paistaminen. Tästä seoksesta tuli neljä tän kokoista okonomiyakia. Valmiit okonomiyakit voi pistää miedolle lämmölle uuniin odottelemaan muiden kavereidensa valmistumista.

Valmiin okonomiyakin päälle pistetään paaaaaljon okonomiyaki-kastiketta, sekä majoneesia maun mukaan. Päälle ripotellaan vielä leväjauhetta sekä tonnikalalastuja ja nautitaan välittömästä lämpöisenä ja tonnikalalastujen vielä tanssiessa. Nammm!

Oon tehnyt okonomiyakia myös ilman tollaista valmista pakettia, että ton pohjan saa ihan tehtyä suomalaisillakin aineksilla. Päälleripoteltavat leväjauheet ja tonnikalalastut sekä okonomiyaki-soossi on tosin vähän vaikeampi metsästää, jos paikkakunnalla ei ole aasialaista erikoiskauppaa. Fiksu voi kuitenkin soveltaa tätäkin siten, että vääntää soossit itse ja korvaa kalalastut ja leväjauheet jollakin vastaavalla tuotteella. :-)

Jälkkäriks syötiin sitten kakkua, jota ei itse tehty, vaan ostettiin valmiina, kun sattui olemaan -50% alennuksessa päivämääränsä vuoksi. 12 euron kakku maksoi siis vain 6 euroa!

Toi kakku näyttää tossa kuvassa joltain leivokselta, mutta se oli siis ihan iso kakku, josta riitti syötävää vielä tänäänkin! :-D Oli kyllä hyvää. Katteltiin mussuttelun lomassa vielä pari leffaakin, kun Filmtown lähetti kuponkeja, joilla sai elokuvia vuokrattua hintaan 1€/kpl. Vuokrattiin ja katseltiin elokuvat "Walk The Line" ja "Snakes on a Plane". Molemmat olivat viihdyttäviä!

Viikonloppuna maisteltiin toki myös Wonka-suklaata, joka oli oikein hyvää!

Tossa yläpuolella on metallipenaali, jonka sisällä tää suklaalevy oli. Metallipenaalin kansi on samalainen mitä tuo suklaalevyn käärepaperi. Suklaapaloissa on maitosuklaan lisäksi tummaa suklaata, joka on vähän moussemaista, sekä sellasia "crunch"-palasia, mitäs ne nyt suomeksi onkaan, sellasia "rousk rousk" kuitenkin. :-D Sit siellä oli vielä sisällä pieni toffeetasku! Aika yllättävää oli että oli noin monimuotoinen se, luulin et se olis vaan ihan tavallista maitosuklaata. Muutama rivi rouskuteltiin, ja sitä on vielä paljon kaapissa jäljellä. :-)

Huuuuh. Kuten näkyy niin herkuteltua on tullut. Nyt voi taas tonne kylmään ulkoilmaan mennä kun on kerännyt hyvän rasvakerroksen ympärilleen. Palaillaan!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu