Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

フィンランドからアメリカについて ~ an entry about USA from Finland.

うなぎ丼 ♨ UNAGIDON

torstai 16. heinäkuuta 2009

フィンランドからアメリカについて ~ an entry about USA from Finland.

Oon jo palannut turvallisesti takaisin Suomeen. En viime päivinä ehtinyt siellä reissussa oikeen inttervepissä hillua niin jäi kirjottelut, mut kirjoittelen nyt täältä, kun oon saanut jetlagit nukuttua tehokkaasti pois (17 tunnin yöunet... vähä nukutti).

Palataanpa siis vielä hetkeksi Amerikan mantereelle.

Viime torstaina käytiin kuin käytiinkin Broadwaylla. Jotain vaan taas vaihteeks feilattiin, kun lipputiskillä luki selkeesti et sielt saa -50% lippuja Maija Poppaseen. Eipä sit saanukkaa. En tajuu kyl yhtää, miksei. Ehkä ne oli johonkin toiseen näytökseen? En tiiä siitä sit. Mut joku tunti ennen näytöstä saatiin oikein hyvät paikat, taisiis niin hyvät mitä halvimmalla lippukategorialla voi saada. Hintaa oli kaikkine veroineen ja palvelumaksuineen $37/nokka, joten eipä se silti meitä ihan vararikkoon saanut.

Matkalla musikaaliin näimme kolme hevospoliisia jutustelemassa turistien kanssa.


Ennen musikaalia hengailimme myös Times Squarella. Siellä on ihanan paljon istumatilaa.


The New Amsterdam Theatre, jossa Mary Poppins pyörii.


Odottelemassa esityksen alkamista. Halvimmat paikat ovat siis yläparvella,
mutta sieltä näki näytöksen mielestäni oikein hyvin.


Esitys oli aivan mahtava. Se kesti väliaikoineen jotain pari tuntia, ja oli koko ajan mielenkiintoinen. Vähän oli tietty jouduttu tarinaa muuttelemaan kun se oli siirretty valkokankaalta teatterilavalle, mutta silti oikein mielenkiintoinen, ja uudetkin biisit olivat hyviä. Muutamassa kohdassa tuli kyllä vähän sellainen fiilis et höh, miksei tää mee näin tai miks tää ja tää on jätetty pois. Mut silti, oikein hyvä.

Itse esityksen aikana ei saanut kuvata tai filmata, mutta kylläpä toi pitää livenä ihan kokea. Näyttelijät olivat todella ammattitaitoisia ja osasivat hienosti laulaa. Lavasteet olivat aivan mahtavat, en ole koskaan nähnyt noin tasokasta teatteria. Lavasteet liikkuivat hienosti, ja yleisö oli haltijoissaan, kun Maija Poppanen kaivoi laukustaan yhä isompia ja isompia esineitä, jopa kokonaisen sängyn, jonka päälle vielä istuutui! Uskomatonta lavastusta. Huh.

Esityksen jälkeen matkatttiin vielä Central Parkin ja 5th Avenuen kulmaan Apple Storeen. Se on auki 24/7, ja ajateltiin et ei siellä varmaan tähän aikaan (n. klo 23) ketään ole.

Apple Storen jokainen läppäri ja pöytäkone oli varattu.

Jengi oikein jonotti pääsevänsä surffailemaan. Aika kiva hengailupaikka kyllä, voi tulla ilmaiseksi surffailemaan netissä, pelaamaan pelejä tehokkailla koneilla tai vaikka kuuntelemaan musiikkia iPodeilla. Itse tuli leikittyä ainoalla laitteella jonka löysin vapaana, iPhonella. Sellanen on kyllä saatava.

Apple Store ulkoapäin. Maanpäälle kaupasta näkyy vain tämä lasikuutio.


Kuvattu Apple Storesta maan alta ylös kuutioon.

Seuraavana päivänä, eli viime perjantaina, kävimme New Yorkin luonnonhistoriallisessa museossa. Ennen museota aloitimme päivän lounaalla Yoshinoyassa, joka löydettiin aikaisemmin keskeltä Times Squarea! Yoshinoya on siis japanilainen pikaruokaketju, joka on edullinen ja hyvä. Heidän erikoistuotteensa on gyuudon, eli naudanlihasuikaleita riisin päällä. Siihen gyuudoniin se japanilainen ruoka sitten jäikin; muu ruoka listalla oli juuri sellaista, jota amerikkalainen uskoo Japanissa tarjottavan. Listalla oli myös sushia, jota Japanin Yoshinoya ei tosiaankaan tarjoa. Gyuudon maistui kuitenkin juuri siltä miltä pitikin, ja punaisia juttujakin oli tarjolla.

Times Squaren Yoshinoya.

Sisäänpääsy luonnonhistorialliseen museoon oli opiskelijalta $12. Tätäkään ei olisi ollut pakko maksaa, sillä hinta oli "suggested", eli museo toimii lahjoitusperiaatteella. Kylläpä kaikki tuntuivat silti sisäänpääsystä maksavan. Portilla luki, että jos ei vielä halua maksaa, voi sisäänpääsyhinnan käydä maksamassa myös myöhemmin. Paikka on kuitenkin todellakin tuon 12 dollarin arvoinen.

Osasto mitä mentiin museoon eniten katsomaan, oli dinosaurusosasto. Dinosaurusten fossiileita oli ihan oikeasti niin paljon, että niihin alkoi jo kyllästymään. Ei sellaisiin pitäis kyllästyä!

Aidot T-Rexin luut.

Museossa oli myös muutamia dinojen luita, joihin sai koskea.

Kierreltiin museossa useita tunteja, kunnes yhtäkkiä tuli kuulutus, että museo suljettaisiin 30 minuutin kuluttua. Voi vide, ei oltu vielä nähty varmaan puoliakaan! Ihan järkyttävän iso paikka. Mut kylläpä toi parille päivälle kannattaiskin jakaa, tulee muuten taas informaatioähky. Osastot on kuitenkin tosi kivasti jaoteltu, niin kantsii tehdä vähän suunnitelmaa et mitkä haluaa käydä läpi. Museossa olisi ollut vielä lisämaksulla erikoisnäyttelyitä ja planetaario, mutta jos on vain yksi päivä aikaa, riittää itse perusnäyttelyssäkin jo tarpeeksi katsottavaa, joten turha maksaa lisää erikoisnäyttelyistä sun muista.

Museon jälkeen käytiin vielä etsimässä Sinkkuelämää-sarjan Carrien kotiraput. Talonyhtiö on jo vähän kyllästynyt siihen, että turistit käyvät siellä ottamassa kuvia ja mölisemässä. NYCissä järjestetään myös Sinkkuelämää-kiertoajelu, jolla käydään katsomassa tärkeimmät sarjan kuvauspaikat. Kierros ei enää pysähdy Carrien rappusilla talonyhtiön toiveesta. Rappuset löytyy Perry Streetiltä, ja ne tunnistaa tuosta kyltistä. ;-)

Carrien portaat.
Talonyhtiö on blokannut pääsyn rappusille "no trespassing" -kyltillä.


Viimeinen NYCin päivä otettiin rauhallisesti. Brunssilla käytiin Taco Bellissä, joka oli yllättävän hyvä ja edullinen ruokapaikka. Annos tuli valittua aika randomilla, mutta oli erittäin maukas ja täyttävä. Brunssin jälkeen vähän shoppailtiin ja kierreltiin kaupunkia. Times Squaren nurkalla tuli vastaan Skientologi-kirkko.

Church of Scientology of New York.

Kirkon ulkopuolella oli kyltti, joka kehoitti tulemaan katsomaan ilmaisen 15 minuutin pätkän, joka kertoisi siitä, kuinka ihmisen mieli toimii. Pakkohan se oli sit käyttää tekosyynä päästä käymään tässä kyseenalaisessa kirkossa.

Heti aulaan saavuttuaan huomasi, että tällä kirkolla on kyllä rahaa. Ihan uudet vehkeet ja vermeet, eikä se tosiaan kirkolta näytä. Henkilökunta oli hymyileväistä, just sellasta kuin niiden olettikin olevan. Vähän kuumottava kulttimeininki.

Katteltiin sit se pätkä, jonka jälkeen meille törkättiin kyselylomakkeet käteen. Lomakkeeseen tuli täyttää nimi- ja osoitetiedot, joihin ei kyllä oikeita tietojamme kirjoitettu, ja sit kyseltiin muutamii kysymyksii siitä pätkästä. Kyselyn päätteeksi luki, haluatko osallistua seminaariin, jonka hinta olisi $50. Siitä se rahankeruu jo alkaa. Palautettiin puolitäytetyt kyselylomakkeet ja lähdettiin meneen siinä vaiheessa, kun ne alkoivat esittelemään pyhää kirjaansa meille suomenkielisenä. Sinne jos ois jäänyt, ois testit vaan jatkuneet, jonka jälkeen ei sit enää oo paluuta! ;-D Oli kyl ihme mesta.

Illemmalla käytiin vielä Central Parkin lammella soutelemassa. Veneen vuokra tunniksi maksoi $12 + $20 pantin, jonka saa takaisin kun veneen palauttaa yhtenä kappaleena ja ajoissa. Veneeseen saa kerralla mennä maksimissaan neljä henkilöä. Ihan kiva oli kyllä soudella. Lampi oli todella matala, ja jos meni liian rantaan, alkoi mutapohja ottaa vastaan. Kannattaa olla tarkkana, ettei jää sit sinne mutaan kiinni. :-p Tässä lammessa uiskenteli myös kilpikonnia!

Central Parkin lammella oli jokunen muukin turisti soutelemassa.


Illalla käytiin hakeen viel viimiset fiilikset Times Squarelta.


New York on täynnä keltaisia takseja.

Sunnuntaiaamuna lähdettiin bussilla takaisin kohti Bostonia. Tällä kertaa bussi oli uudempi, tilavampi ja paremmin ilmastoitu, sekä rengas ei puhjennut matkalla, jes. Oltiin siis ajoissa takaisin Bostonissa, ja käytettiin loppupäivä viimeisiä tuliaisia hankkien ja vain hengaillen. Maanantaina lähdettiin takaisin Suomeen. Bostonin lentokenttä oli melko pieni, ja turvatoimissa kului todella vähän aikaa. Ajoissa oltiin siis paikalla. Lentokenttä oli tosin järkyn kallis, et ei kantsi viimeisiä tuliaisia jättää sinne. Oli erityisen tasainen nousu, lasku, sekä lento itse, mikä oli miellyttävää.

Tässä vielä loppuun muutamia kuvia, joita en kerennyt lisäämään USAsta käsin. Postaan myöhemmin vielä muutamia videoita.

Dunkin' Donutsin Strawberry Coolatta on rakkaus. <3


Bostonin Little Italyssä toimitaan näin.


Bunker Hill Monument Bostonissa, tuonne päälle siis kiivettiin.


Bostonin itsenäisyyspäivän ilotulitukset.


Näkymä Central Parkissa yli erään monista lammista.


Times Squaren Toys'R'us:n Maailmanpyörä.


Siellä lelukaupassa oli myös legotaidetta.


Empire State Buildingin katolta oli huikeat näkymät.


Illan pimetessä valomeri muuttui aina vain kauniimmaksi.


Keskellä kuvaa näkyy Times Squaren valot.


Staten Island Ferryltä napsastu kuva vapaudenpatsaasta.


Manhattan ja vapaudenpatsas Staten Islandilta kuvattuna.


Wall Streetin pörssi.


Tontti jossa WTC aikoinaan sijaitsi.

Vielä tähän loppuun semmonen tieto, et mulle tuli NYCissä ollessani tekstari Jyväskylän AMK:lta, että oon päässyt sinne opiskelemaan matkailualaa. En ole tainnut täällä siitä hirveesti mainita, että oon sinne hakenut, kun kaikki mistä aina mainitsen niin ei sit onnaakaan! ;-D En tiiä, ehkä taikauskoo, mut nyt sit onnas. Mul on vielä japanologian opintoja tekemättä kahden tentin sekä kandintutkielman verran, mut yritän saada ne aikaiseksi samalla kun aloitan uudet opinnot. Oppilaitos sijaitsee mun uuden kämbän tien toisella puolella, joten koulumatka ei tosiaankaan oo pitkä. Otan vähän kuvii tästä uudesta kodista ja alueesta sit täs joku kerta, jos jotakin kiinnostaa! ;-p

Ensi kertaan! Yritän saada niitä videoita pistettyä ens kerralla sit. (-:

2 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu