Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

求職 ~ job hunting.

うなぎ丼 ♨ UNAGIDON

sunnuntai 4. lokakuuta 2009

求職 ~ job hunting.

Saatiin justiinsa tietää koulussa, että meidän ensimmäinen työharjoitteluperiodi alkaa jo huhtikuussa. Olin valmistautunut siihen, että harjoittelisin kesän ajan about kesäkuusta lähtien, mut nyt täytyykin vähän muuttaa suunnitelmia ja alkaa jo pikkuhiljaa etsiä sitä harjoittelupaikkaa.

Yritän kovasti päästä tekemään noin kolmen kuukauden kestoisen ensimmäisen työharjoittelujaksoni Japaniin. Sain Yukikolta hyviä vinkkejä et mistä kannattais hakea, ja meinaankin jo ensi viikolla heti harjoitteluinfon jälkeen alkaa kirjoittelemaan hakemuksia mahdollisimman moneen paikkaan. Ideaali työ olisi Kansain alueelle sijoittuvaa asiakaspalvelutyötä japanilaisessa kylpylähotellissa. Hostellikin on tietysti ihan hyvä vaihtoehto, mutta mieluummin tekisin työtäni mahdollisimman japanilaisessa ympäristössä, kun sinne saakka kerran lähden. Laajennetaan sitten kriteereitä, jos ei niistä ideaaleista työpaikoista ala mitään kuulumaan. :-p


Mietin et onkohan se liian aikaista alkaa hakemaan jo sitä harjoittelupaikkaa, mut sit kun rupee laskeskeleen niin kylläpä sitä ois jo ihan hyvä ajoissa hakea, sillä jos ei heti ensimmäisillä yrittämillä meinaa napata, niin voi mennä sit aika tiukille. Pitäis lentoliputkin kuitenkin johonkin ihan järkevään hintaan saada ostettua, eikä vasta viikkoa ennen harjoittelun alkamista triplahinnalla.Meinasin et oisin joululomaksi taas lähtenyt Japaniin seikkailemaan, mut ehkä on nyt parempi säästää rahaa sitä harjoitteluperiodia varten. Jos pääsis ens syksynä vaihtoonkin lähtemään niin ois jees. Siinäkin ois hyvä olla vähän alkupääomaa.

Vaihtohakemukseen pitää laittaa kaksi vaihtoehtoa mihin haluis lähteä; ykkösvaihtoehto on jo valmiiksi mietittynä, mutta kaksi kohdetta taistelee kakkospaikasta. Hakuaika alkaa tammikuussa, et avaudunpa sit näistä kohteista kunhan saan sen toisenkin mietittyä ja tää ois vähän ajankohtasempaa. Mut sen sanon et kumpikaan näistä vaihtoehdoista ei tuu olemaan Japani, jossei JAMK sit yhtäkkii saa jostain kiven alta hankittua yhteistyöoppilaitosta Japanista. Ajatusta kypsyteltyäni oon muutenkin tosi innoissani siitä, et pääsis tutustumaan pidemmäksi aikaa johonkin ihan uuteen kulttuuriin ja kieleen. Toivotaan parempaa menestystä tulevan vuoden vaihtohakemuksiin, mitä tämä vuosi oli. ^^;

Nyt pittäis vähän tehdä kouluhommia kun eilinen meni laiskotellessa. Mut ai että kun olikin ihanaa pitää VAPAAPÄIVÄ noin kuukauden ajan jatkuneiden jokapäiväisten työ- ja koulukiireiden jälkeen. Kyllä maistui. Nyt pitäis vielä yksi viikko ennen syyslomaa jaksaa, ja sit ois ruhtinaallinen viikko laiskottelua tiedossa, jesss. Kyllä nää lomat on niin tarpeellisia työ- ja koulujaksamisen edistäjiä.

Ai Otsuka ~ Planetarium

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu