Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

紅葉 ~ autumn leaves.

うなぎ丼 ♨ UNAGIDON

torstai 24. syyskuuta 2009

紅葉 ~ autumn leaves.

Englannin kielessä ei ole sanaa ruskalle. Japanissa ja suomen kielessä onneksi on. Tällä hetkellä ainakin Jyväskylässä on meneillään todella kaunis ruska.

Nappasin kuvat tänäaamuna parvekkeelta.
Tien molemmin puolin on kaunis vaahterarivistö.

Suomen syksy on kyllä kaunis. Kaikista kauneimmalta se näyttää juuri tällaisena aamuna, kun auringonvalo heijastuu värikkäistä syksyn lehdistä.


Kiireinen elämänrytmi jatkuu edelleen. Koulussa on todella paljon pienempiä ja vähän isompia projekteja, joista vähintään yksi täytyy olla joka viikko valmis. Eri projektit tehdään vielä ryhmätyönä eri ryhmien kanssa, joten aikatauluongelmat on myös suuri huolenaihe. Mullakin kun on töitä sen verran, et aina ei oo aikaa istua alas tekemään sitä ryhmätyötä. Jotkut ryhmätyön aiheet ei myöskään kiinnosta pätkääkään, joten motivaatioo täytyy hieman hakea.

Muuten oon kyl ihan tykännyt tuosta koulusta, mut heti alkuun on tullut vähän liikaa hommia. Täytyy varmaan valita kevätlukukaudelle vähemmän kursseja et olis omaakin aikaa. Toisaalta oon varmaan ottanut töitäkin vähän liikaa tälle syksylle, et jos noi viikonloput ois olleet vapaita, ei elämä tuntuis läheskään näin kiireiseltä. Mut viel yks viikonloppu ja sit on viikonlopputyöt vähäks aikaa ohi!


Viime viikonloppuna olin perjantaista sunnuntaihin opettamassa japanin jatkokurssia Alavudella. Oli mukava nähdä taas tuttuja kasvoja. Majoituin viimevuotiseen tapaani Ouran Lomaan, joka sijaitsee muutaman kilometrin päässä opetuspaikastani.

Majoitustilani, 2h+tk+kh.

Majoituin vanhan myllyn yläkertaan. Mylly on remontoitu kaksikerroksiseksi majoitustilaksi. Minun tilassani oli kaksi huonetta ja neljä sänkyä, tupakeittiö sekä kylpyhuone-wc. Oli siinä tilaa elellä! Viime reissulla majoittauduin kyseisen rakennuksen alakertaan. Huomenna koulun jälkeen suuntaan matkani taas Alavudelle ja Ouran Lomaan.


Viime viikolla etsiessäni opetusmateriaalia japanilaisen näyttämötaiteen kulttuuriosuutta varten, löysin ihania Takarazuka-videoita. Takarazuka on kaupunki keski-Japanissa Hyôgon prefektuurissa lähellä Kobea, Osakaa ja Kiotoa. Takarazukassa esitetään Takarazuka-revyytä, Broadway-tyylisiä musikaaleja joissa kaikki roolit ovat naisten näyttelemiä. Takarazuka-musikaaleja on tehty mm. monien manga- ja anime-sarjojen pohjalta.

Rose of Versailles (2001), TakarazukaIhana. Nyt kun tuli viime kesänä katsottua musikaali New Yorkin Broadwaylla, täytyy ensi kerralla suunnata Takarazukaan katsomaan aito Takarazuka-revyy! Musikaalit on aivan mahtava näyttämötaidemuoto.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu