Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

沖縄 ~ Okinawa.

うなぎ丼 ♨ UNAGIDON

sunnuntai 8. marraskuuta 2009

沖縄 ~ Okinawa.

Flunssaisena ja kylmissään, Suomen harmaasta säästä kärsiessä ei voi muuta kuin kaivata aurinkoiseen ja lämpimään. Suomi ja erityisesti Suomen kesä on oiken kiva, mutta kylmä ja pimeä talvi... Joka vuosi se pääsee yllättämään.


Okinawa on Japanin eteläisin osa, joka koostuu saarijonosta, jonka pituus kokonaisuudessaan on n. 1000 kilometriä. Okinawalla on trooppinen ilmasto, ja alimmillaan lämpötila laskee talvella jonnekin 15 asteen tienoille. Pääasiassa Okinawan saaristossa on aina hyvin lämmintä. Sinne haluan. Nyt. Heti!

Okinawa on pyörinyt haaveissa jo pitkään, mutta silti Japaninreissut on kohdistuneet tähän mennessä vain Japanin pääsaarelle. Joku kerta otan kuitenkin irtioton arjesta ja matkustan jollekin Okinawan pienistä ja lämpimistä saarista vain makoilemaan auringossa ja nauttimaan elämästä. Kuka lähtee messiin?

Katselin vähän reilu vuosi sitten japanilaisen draamasarjan Ruri no shima (瑠璃の島), joka kertoo nuoresta tytöstä, joka tuodaan pienelle, muutamankymmenen asukkaan asuttamalle okinawalaiselle saarelle asumaan ja käymään koulua, jottei saaren ainoaa koulua lakkautettaisi. Elämä saarella on niin ihanan huoletonta ja rentoa, ja siellä raikuu kaunis sanshin-musiikki. Puhumattakaan lämmöstä, hiekkarannoista ja kimaltelevasta merestä. Voiko parempaa olla?

Ruri no shima.Sanshin-musiikkia.Myös Azumanga Daiô:n ( あずまんが大王) Okinawa-jaksosta välittyy ihana ja hauska Okinawan fiilis. Jaksosta oppii muutamia okinawalaisia sanoja ja asioita, jotka liittyy Okinawaan. Kantsii katsoa jos ei oo nähnyt!Lämpöön ja aurinkoon kiitos nyt ja heti!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu