Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

年末 ~ end of the year.

うなぎ丼 ♨ UNAGIDON

keskiviikko 30. joulukuuta 2009

年末 ~ end of the year.

Olin unohtanut tän vasemmalla puolella näkyvän kuvan mun kameraan vaikka otin sen jo muutama viikko takaperin Chiemiltä saamastani joulukortista ja hi-chew-hemuista. Tuo joulukortti on tosi suloinen; kimonopukuinen nainen Kioton Fushimi Inarilla. On siellä hauskoja pikkusia tonttujakin kuvassa. :-))


Joulunpyhät on jo ohi (vaikka virallisesti se viikon kuluttua oleva loppiainenhan se taitaa joulun päättää...), ja eilen tipahtikin postiluukusta jo yksi 年賀状, nengajô eli uudenvuodenkortti.

Japanissa ei ole tapana lähetellä joulukortteja, vaan vuodenvaihteessa lähetetään uudenvuodentervehdyksiä kortein. Kaikki nämä tiettyihin postilaatikkoihin jätetyt kortit jaetaan 1.1., jolloin yhteen talouteen saatetaan jakaa jopa sata korttia! Kortteja on nimittäin perinteisesti tapana lähettää kaikille kenen kanssa on edellisen vuoden aikana ollut tekemisissä...


Tuleva vuosi on tiikerin vuosi, jonka kunniaksi sain tiikerillä varustetun uudenvuodenkortin. Tämäkin kortti tuli Chiemiltä; hän halusi erityisesti tänä vuonna muistaa minua uudenvuodenkortilla, sillä me olemme molemmat kiinalaiselta horoskoopiltamme tiikereitä, jolloin tämä on meidän vuotemme. Meitä kutsutaan nimellä toshi-onna (年女), kirjamellisesti vuosi-nainen, eli tämän vuoden nainen. Vastaavasti tiikerin vuonna syntynyttä miespuolista henkilöä kutsutaan tulevan vuoden ajan nimellä toshi-otoko (年男), vuosi-mies.


Michelle saapui Suomeen turvallisesti viime maanantaina. Hän oli saanut lentoliput erittäin halvalla, sillä hänen hong kongilainen ystävänsä on Finnairin lentohenkilökuntaa, joten hän sai tätä kautta kaveri-lipun. Tämä lippu maksoi vain 800 Hong Kongin dollaria, eli noin 70 euroa!! Ihan on uskomatonta se. Normaalihinta tälle lipulle olisi ollut noin 11 000 HKD, eli yli 900 euroa... Mäkin haluun tollasia kavereita! ;-D

Ihmettelin myös sitä kuinka hänellä oli niin paljon matkatavaroita ja eikö tullut ylipainomaksua, mutta ei kuulemma joutunut hän ekstraa maksamaan, sillä tämä kaveri oli tehnyt check-inin näille tavaroille. Nice.
Ollaan tässä eilen ja tänään kierrelty Jyväskylää ja hoidettu juoksevia asioita, mitä tähän vaihtohässäkkään nyt liittyy. Eilen käytiin Harjun tornissa katselemassa lumista Jyväskylää. Harjun tornin juurella oleva luontomuseokin oli jostain syystä nämä välipäivät pääsymaksuton, joten käytiin vähän ihmettelemässä täytettyjä karhuja ja hirviä. Oli eksoottisia eläimiä ne! :-))
Tänään käytiin ostamassa söpöjä postikortteja ja postimerkkejä, syömässä ja ostamassa suklaata Pandan tehtaalla sekä hyppimässä Jyväsjärven jäällä. Kun nälkä yllätti, suunnattiin Amarilloon, jossa syötiin Garlic Chicken -annokset. S-Bonus-uutisten välissä tuli tässä kuussa kuponki jolla saa kaksi näitä annoksia yhden hinnalla, joten yhden annoksen hinnaksi tuli vain vajaa kahdeksan euroa; ihanan edullista ja maukasta! :-))

Niin, ehkä jo arvata saattoikin, mutta tuossa vasemmalla on siis aina iloinen Michelle. :-))


Miliyah Kato ~ WHY


2 kommenttia:

 • 31. joulukuuta 2009 klo 1.00 , Anonymous Heikki kirjoitti...

  Wuuut, no sielläpäs on ratkaistu täkäläinen kelle joulukortteja -pulma hienosti. Täytyy olla kyllä ihan käsittämätön logistiikkahirviö se korttipaljous postissa. Mukava tapa kyllä tuo kuitenki.

  Ja joo, tollasia kavereita kyllä tännekki :)

  Vähän vaikuttais siltä että tulee Michelle täällä viihtymään. :) Enemmän ehkä tutorin kuin värikkäiden maisemien ansiosta.

   
 • 31. joulukuuta 2009 klo 11.19 , Blogger Lotta "lottimus" Watia kirjoitti...

  Juu, mahtaa olla uudenvuodentyöntekijöiden tarve postilla kova. :-)

  Michelle tuntuu viihtyvän oikein mukavasti. Lumi on hänestä todella eksoottista ja kaunista, ja Jyväskylän kaupunki on myös hänestä söpö, erityisesti illalla. Hän näkee Suomen myös ekologisesti ystävällisenä maana, sillä me kierrätetään ja täällä on tosi puhdasta. Suomalainen koulutusjärjestelmä on myös kuuluisa jopa Hong Kongissa saakka. :-)

   

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu