Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

旅行フェアー ~ travel fair.

うなぎ丼 ♨ UNAGIDON

perjantai 22. tammikuuta 2010

旅行フェアー ~ travel fair.

Tänään käytiin matkailualan opiskelijoiden kanssa Matkamessuilla Helsingissä. Päivä oli pitkä mutta hyvin antoisa!

Matkaan lähdettiin Harjun tilausajolaiturista klo 5:30. Heräsin n. klo 4 ihan ilman herätyskelloa; jotenkin kai alitajuntaisesti stressasin sitä et myöhästyn tai jotai. :-D Sai siis mukavat kolme tuntia unta palloon ennen lähtöä. ;-) Ulkona oli ihan pirun kylmä ja mun jalat oli ihan jääkalikat ku pääsin bussille. Bussin sisälämpötilakin oli miinuksella vielä pitkään sen jälkeen kun sinne pääsi...Messukeskukselle saavuimme yhdeksän jälkeen aamulla ja saman tien siirryimme opiskelijaseminaariin, jonka aiheena oli tavat ja tyyli työelämässä. Kaksituntisessa seminaarissa meille oli puhumassa Jukka Oresto (juontanut aikaisemmin mm. Bon Appétit -tv-ohjelmaa) sekä Arman Alizad (tuttu mm. Moon-TV:ltä sekä Kill Arman -sarjasta). Seminaari oli ihan kiva, joskaan ensimmäisen esiintyjän tyylistä en pitänyt yhtä paljon kuin Armanin. Enkä tyylillä nyt tarkoita pukeutumistyyliä (vaikka tää siihenkin pitäis paikkansa! ;-D) vaan esiintymistyyliä. Seminaari maksoi matkailualan opiskelijoille 15€ ja muille 90€! Kallista on. Meille tuo tais kuulua lipun hintaan; maksoin pääsylipusta + seminaarista yhteensä 15€ koululle.Seminaarin jälkeen meillä oli neljään saakka aikaa kierrellä messualuetta vapaasti ennen kuin bussi takaisin Jyväskylään lähtisi. Kiertelin ensin ulkomaanosaston läpi ja tarkemmin otin käsittelyyn Korean toimipisteet. Etelä-Korealla oli kaksi pistettä; toinen tuo kuvassa näkyvä promopiste, jossa oli paikalla vain korealaisia, suomea osaamattomia promoottoreita. Toinen näistä pisteistä oli Suomi - Korean Tasavalta -yhdistys ry:n piste, joka oli ystävyysseurojen puolella ja jota oli pitämässä suomalainen mies. Etelä-Korean promopisteeltä sain kauheesti kaikkee lehdyköitä ja muuta informaatioo, sekä hienon Jeju-saaren hiirimaton. ;-D Ystävyysseuran pisteellä pääsin jututtamaan seuran edustajaa sekä sain mukaan informaatiota ja liittymisohjeet tähän seuraan.

Pohjois-Korealla oli tarjota yksi piste ystävyysseuran muodossa. Piste oli heti Etelä-Korean ystävyysseuran pisteen vieressä, ja sitä ylläpiti Suomi-Korea-seura ry. Sain pisteeltä tosi paljon mielenkiintoista infoa mm. seuran järjestämistä matkoista pääkaupunkiin Pyongyangiin ja muille alueille, sekä Korean kansantasavallasta yleensä. Jonkunlaisia kielikurssejakin ilmeisesti järjestetään Pyongyangissa, mutta valitettavasti vaihto-opiskelu Pohjoisessa ei ole enää vuosiin ollut mahdollista... ;-) Tosi mielenkiintoista kuulla tällaisen seuran olemassaolosta ja pisteen vetäjän kanssa oli mukava jutustella! Tiesittekö, että Pohjois-Korean pinta-alasta 80% on vuoristoa?Monien muidenkin pisteiden kiertelyn jälkeen käytiin syömässä ylihinnoitellut nuudelisalaatit ja kiiruhdettiin katsomaan Madventuresin poikien paneelikeskustelua. Riku oli taas taitavasti telonut itsensä jossain (oliko se jopa Papua Uudessa-Guineassa?) ja linkutti paikalle suoraan sairasvuoteelta. Joku leikkaus hänellä oli ollut takana ja istuminen näytti olevan hyvin tuskallista. Voi Riku parkaa!Keskustelutunti oli ihan informatiivinen ja hauska - tutulla Madventures-tyylillä. Yleisökin osallistui keskusteluun aktiivisesti kysymysten ja kommenttien avulla.

Kuvasin pienen pätkän videoo keskustelutunnin alusta, mutta se on tosi huonolaatunen kun en taaskaan muistanut että tossa kamerassa on videokuvaa kuvatessa vain digitaalinen zoom, vaikka kuvia ottaessa siinä onkin optinen. Se on siis pikselimössöö. Mut ehkä siitä saa jotain irti! :-D
Madventuresin jälkeen meillä olikin enää vajaa tunti aikaa kierrellä aluetta, joten käytettiin se Suomen matkailun puolella kiertelemiseen. Ei sielt hirveesti saanu irti. Paitsi että BB-Niko oli siellä jollain pisteellä promoottorina! :-D Ja ainiin, sain mä Vaasan pisteestä Wasalandia-juomalasin. No, jäihä sielt sit jotai kätee!! :-D Oisin kuitenkin kaivannut vähän enemmän esitteitä jollain muulla kielellä kuin suomeksi. Japaniksi yritin metsästää että voisin viedä Japaniin tuliaiseksi, mut eipä löytyny. :-(
Eniten esitteitä otin messiin Etelä-Korean pisteeltä. Tuolla joukossa näkyy tosin myös Pohjois-Korean pisteeltä saamani Korean ystävät -jäsenlehti. Se oli oikein mielenkiintoinen. Myös tuo Korean Food -julkaisu on tosi kiva! Paljon hyvää termistöä sekä muutamia ruokaohjeitakin. :-)) Oikealla yläkulmassa on aikaisemmin mainitsemani hiirimatto! ;-DPohjois-Korean pisteeltä sain tietooni, että Olympia-matkatoimisto järjestää matkoja myös Pohjois-Koreaan. Kävinpä siis nappaamassa heiltäkin esitteen, jossa oli kokonaisen aukeaman kokoinen juttu Pohjois-Koreaan suuntautuvasta matkasta. Toinen aukeamallinen oli vielä varattu matkalle, jonka aikana käydää Pohjoisen lisäksi Etelän puolella. Molemmissa näistä matkoista Pohjoiseen lennetään Kiinan kautta, joten matkaan kuuluu myös muutama päivä Pekingiin tutustumista. :-)Tässä muita Aasia-lehdyköitä. Japanin piste ei tarjonnut mitään uutta, mutta otin messiin siitä huolimatta heidän tarjoamansa Japani-oppaan. Tuo China Travel Guide on melko paksu ja hyödyllisen tuntoinen läpyskä. Vasemman yläkulman lehtinen kertoo Tiibetistä.Tutustuin messuilla myös itselleni aikaisemmin täysin tuntemattomaan maahan, Georgiaan. Georgian pisteellä maata esittelemässä oli mukava nuori georgialaistyttö joka puhui hyvää englantia. Jutustelimme pitkät tovit naukkaillen samalla georgialaista punaviiniä ja viinirypäle-pähkinä-namuja. Oli hyviä! Georgiassa on todella kauniin näköistä luontoa ja mm. tuossa ylemmässä kuvassa näkyviä, tänäkin päivänä asuinkäytössä olevia rakennelmia löytyy muutamasta eri kohteesta. Maasta löytyy myös biitsejä ja kansallispuistoja. Sekä se on erittäin halpa maa! Georgiassa ei kuulemma käy paljon turisteja, joten se on vielä melko tuntematon. Erittäin mielenkiintoinen kohde!Myös Jordania on oiken mielenkiintoisen tuntuinen kohde. Tää oli kuitenkin jo ennalta jonkun verran tuttu, sillä oon katsellut tosi kauniita kuvia maasta. Myöskin yks paikka jossa ois joskus tosi kiva päästä käymään!


Wonder Girls ~ Nobody


4 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu