Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

バレンタインデー ~ Valentine's Day.

うなぎ丼 ♨ UNAGIDON

sunnuntai 14. helmikuuta 2010

バレンタインデー ~ Valentine's Day.

Japanilaisen ystävänpäivän tavat poikkeavat hieman siitä mihin olemme Suomessa tottuneet. Japanissa on tapana, että tytöt/naiset antavat pojille/miehille tuona päivänä suklaata. Ystävänpäivänä annetaan kahdenlaista suklaata; honmei-choco (本命チョコ, suosikki-suklaa) ja giri-choco (義理チョコ, velvollisuus-suklaa). Honmei-choco annetaan sille, kenestä tykätään ja kenelle halutaan mahdollisesti rakkaus tunnustaa. Giri-choco annetaan työpaikan miespuolisille työkavereille.

Koska tänävuonna ystävänpäivä osui sunnuntaihin, on Japanissa ollut jo viikkojen ajan suklaa-alennuskampanjoita. Koska sunnuntaina ei tarvitse mennä töihin, ei giri-chocoakaan tarvitse antaa, ja suklaat tuppaavat jäämään kauppojen hyllyille.

Kuluttajille yritetään myydä myös toisenlaista ystävänpäivää; suklaa-fonduet ja -suihkulähteet ovat olleet kuumaa kamaa ystävien kanssa kotona vietettävän ystävänpäivän viettoon.

Tässä yksi raportti sunnuntaille osuneen ystävänpäivän vaikutuksista, alennuskampanjoista ja mm. suklaasuihkulähteiden vuokraamismahdollisuudesta:



Ystävänpäivän suklaata yritetään myydä myös vähän epätavallisemmalla tavalla. Muutamat ravintolat ovat tehneet erilaisia suklaata sisältäviä annoksia ruokalistoilleen. Seuraavassa raportissa päästään maistamaan jauhelihapihviä, jonka seurana on suklaakastiketta ja jonka päälle liekitetään suklaapala. Hyvältä kuulemma maistuu! Toinen videossa esiteltävä annos on raamen-nuudelikeitto, jonka liemeen on lisätty suklaata. Asiakas kertoo että nuudelikeitto tuoksuu hyvältä mutta oudolta. ;-p



Ystävänpäivän erikoistuotteet ovat ruokalistoilla vain tähän päivään saakka.

Ystävänpäivän kunniaksi TV:ssä käsiteltiin myös erilaisia sydämenmuotoisia esineitä ja asioita; vähän tekemällä tehtyjä kyllä nuo jotkut. :-D




Ystävänpäivän lisäksihän meillä täällä Suomessa vietetään tänään laskiaissunnuntaita. Joko on hernekeitot ja laskiaispullat syöty? Tällä sain just pullat valmiiksi!



MONGOL800 ~ Chiisana koi no uta


2 kommenttia:

  • 14. helmikuuta 2010 klo 17.01 , Blogger Hoopa kirjoitti...

    Konitiwa :)
    Sattumalta eksyin sun blogiin...Muistan kun vuosi sitten reissasimme yhdessä Japanilaisen pariskunnan kanssa ja olin ihan ihmeissäni miksi naiset ostaa miehille suklaata :) Kuulostaa kyllä hurjilta noi suklaa ruuat :D

     
  • 14. helmikuuta 2010 klo 18.03 , Blogger Lotta | Watia.fi kirjoitti...

    Kiitos kommentista! :-)

    Jooh, vähän kuulostaa oudoilta noi ruuat, mut saattaa olla ihan hyviäkin... ^^;

     

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu