Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

霙 ~ sleet.

うなぎ丼 ♨ UNAGIDON

torstai 11. maaliskuuta 2010

霙 ~ sleet.

Sukat loskasta märkänä rupesin miettiin et onko loskalle olemassa englannin tai japanin kielistä sanaa. Onneks on sanakirjat olemassa, ja loska taitaapi olla englanniksi sleet. Japaniksi loska on taasen (mizore). Aina sitä oppii uutta. Voipi kuitenkin olla että vaikka nuo sanat ovatkin olemassa, ei esimerkiksi Yhdysvaltojen Kaliforniassa ole sanalle käyttöä, jolloin sitä ei myöskään välttämättä tunneta. Tai Australiassa. Saati sitten Japanin Okinawalla. :-p

Ihanaa kun päivät pitenee ja ilmat lämpenee. Tää vaihe kevään saapumisessa on tosin rasittava just ton loskan takia; mokkakengistä tulee aika kivasti jääkylmä vesi läpi. Huomisesta alkaen siirryn kyllä kumisaappaisiin. Kumisaappaista puheenollen, täytyy muistaa ottaa tällä kertaa kumisaappaat Japaniin mukaan. Oon niin monet kengät pilannu Japanin sateissa! Oon selittänytkin mun matkapäiväkirjoissa niistä sadekuuroista. On vähän toista ku meillä. On yks epämukavimmista fiiliksistä sitäpaitsi se et on sukat märkänä ja pitäis jossai hengailla. .___.



Mä vasta joku aika sitten muistin et mullahan on vepissä mun ekan japaninmatkan kuvia. Laitetaas tähän muutama näytille! Ne on kyl tosi huonolaatusia kun mulla oli niin huono kamera sillon. Valitettavasti. Onneks matkaseuralla oli ihan ok kamera niin osa kuvista on ihan hyvii. Tossa ekassa kuvassa oon kimonoon pukeutuneena Kinkakujin (kultainen paviljonki) edessä Kiotossa. Mentiin tonne kaameeta vauhtii taksilla kun se oli just menossa kiinni ja Sakiko halus meidät sinne viedä; soitteli sit tonne hän et eiii älkää pistäkö viel kii, me tullaan!!11 Saatiinpa sit keskenämme siel puistossa olla ilman muita turisteja, oli ihan jees. :-D



↑ Sama paikka viel Sakikon kanssa~



↑ Vähän toisenlainen kimono. ;-) Osakan linnan eessä on nykyäänki noit tommosii työnnä pääsi tähän aukkoon -pahvihahmoja. :-p



Hello Kitty Osakan kaksikerroksisessa Sanrio-kaupassa. Voi tsiisus miten täyty aina näyttää peace-merkkiä tän reissun kuvissa. About kaikissa. Noh, kuulunee kunnon ernun tehtäviin se!



↑ Kuten näkyy... Peace-merkit tanassa. Toi oli tosi lämmin päivä vaikka helmikuuta vasta mentiin. Oli ihan liikaa tuo takki ja lähtikin aika pian poijjes. Tää kuva on Himejin linnan edustalta. Himejin linnaa pidetään Japanin kauneimpana linnana, ja tosi kaunis se olikin! Sisältäkin oli aika kiva; kunnon samurai-fiilis tuli kun käppäili sen narisevia lattioita pitkin.



↑ Tässä vielä kuva kyseisestä linnasta.



↑ Poseerattiin sit kaameessa sateessa Kiyomizuderan edustalla. Tuo päivä oli melko sateinen, mutta sinä päivänä Kioto vei silti mun sydämen.



↑ Hihii! Taiyaki pää edellä taisi olla tän kuvan kuvateksti joskus muinoin irc-galleriassa. Mut sitäpä siinä tapahtuu! Taiyaki on siis japanilainen kalan muotoinen makea leivos, jonka taikina maistuu vohvelitaikinalta ja jonka keskelle on laitettu esim. suklaata, kermavaahtoa tai anko-paputahnaa. Namnam!



↑ Totoro~ Kuka voisi olla pitämättä Totorosta.



↑ Muistan kuinka tulessa oltiin noista manga-kaupoista, vaikka tuo nyt on vielä pieni sellainen. :-p



↑ Osakan Tennôjin eläintarhassa oli hauskoja kylttejä. :-)))


Mjomm, no siinoli tälle kertaa noit kuvii! :-D Oon varmaa vähä mälsä ku kaikkii vanhoi kuvii vaa tänne pasteen mut ei oo hirveesti mitään mielenkiintoista kuvattavaa ollu viime aikoina. Onneks kohta on! Viisi viikkoa vielä~


Huomenna meen kattoon sen Liisa Ihmemaassa -elokuvan, jee! Liisa on ollu kyl aina niin ihku. Vähän pelottavakin se tarina kyllä. Varsinkin se SYÖ MINUT!! -ääni joka kuului jossain piirretty-versiossa. .___. Toivottavasti ei oo pettymys, vaikka kyl mä Disneyn, Tim Burtonin ja Johnny Deppin yhteistyöhön aika kovasti luotan.


Sakura-biisien sarja jatkuupi tällä kertaa seuraavalla kappaleella...


FUNKY MONKEY BABYS ~ Sakura


0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu