Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

タンペレに行って来た ~ went to Tampere.

うなぎ丼 ♨ UNAGIDON

sunnuntai 7. maaliskuuta 2010

タンペレに行って来た ~ went to Tampere.

Käytiin eilen Tampereella tarkoituksena käydä katsomassa H.R. Gigerin näyttely sekä syömässä raamenia melko uudessa raamen-nuudeliravintola Hanabissa. Päädyttiin kuitenkin näiden lisäksi käymään vielä Muumilaaksossa, sillä Michelle oli meidän mukana ja hän on vähän Muumifani. ;-)Päivä oli todella kaunis ja melkein oli jo kevään tuntua ilmassa kun aurinko paistoi ja linnut lauloi. Mentiin vähän kiertoreittiä Taidemuseolle, jotta Michelle näki miltä Tampere näyttää. Hän oli reissun jälkeen aivan vakuuttunut että Tampere on kivempi kaupunki kuin Jyväskylä! ;-p↑ En ollut aikaisemmin käynyt Tampereen Taidemuseossa, mutta kaukaa jo näki että aika pieni rakennushan se on. Bostonin taidemuseon jälkeen sitä kyllä haluskin vähän pienempään museoon taidetta ihailemaan... Alkoi vähän se loputon taidemuseo siellä jo puuduttaan. ^^;

Mikäli Giger on jollekin tuntematon, hän on siis miekkonen joka on suunnitellut mm. Alien-elokuvien Alienin. Jos kattoo tarkasti jotain meidän olkkarissa otettuja kuvia joita oon täällä julkaissut, niin siellä taustalla näkyy myös yksi Gigerin teoksista, joka jopa nähtiin aitona tuolla kyseisessä näyttelyssä!Näyttely oli melko pieni mutta tosi jees! Pääsymaksu opiskelijoille oli vain 2 euroa, joten ei oo kyl hinnalla pilattu. Jengiä oli paikalla erittäin paljon. Näyttely painottui Gigerin teoksiin joilla on jotain tekemistä elokuvien kanssa. Näytteillä oli myös Gigerin 80-luvulla saama erikoistehosteiden Oscar-palkinto; oli aika ruma. :-D Yks vaikuttavimpia juttuja oli Alien-elokuvassa käytetty Alienin pää. Näyttely on avoinna huhtikuun alkuun saakka, joten kannattaa ennen sen sulkeutumista ehdottomasti käydä katsomassa!Melko lähellä Taidemuseota sijaitsee Tampereen Muumilaakso, jonne matkattiin seuraavaksi. Myöskään täällä kuten ei siellä Gigerin näyttelyssäkään saanut kuvia ottaa, mutta päästiin sentään poseeraamaan Muumilaakson ulkopuolella olevan Muumipeikon kanssa. ;-)

Oon joskus pienenä käynyt tuolla Muumilaaksossa, mutta en mä siitä hirveesti muistanut. Ihan söpö näyttely oli sekin, ja hinta oli opiskelijoille taas vaan sen 2 euroa, että eipä siinä voi hirveästi menettääkään. Muumi-faneille ihan kiva paikka, ja ainakin tuolla Aasiassa päin Tampereesta kertovassa kirjallisuudessa muistetaan aina tuo paikka mainita. Michellekään ei Tampereesta etukäteen muuta tiennyt, kuin että siellä on Muumilaakso. Suomalaisista puolestaan monet eivät edes tiedä sen olemassaolosta.↑ Muumilaaksossa oli lasten leikkihuone jossa sai piirrellä Muumipiirroksia. Joni 23v. piirsi hienon Muumimamman! ;-DSitten oltiin jo hyvinkin nälkäisiä ja siirryttiin Hanabi-nuudeliravintolaan. Ravintolan osoite on Tammelan puistokatu 30-32, eli keskustasta katsoen kun kävelee rautatieaseman toiselle puolelle jonkun matkaa ja kääntyy vasemmalle Tammelan puistokadulle, niin se on melkeinpä heti siinä vasemmalla puolella.

Hanabin sisustus oli tyylikäs, sellainen suomalainen design kohtaa Japanin -fiilis tuli kun ravintolaan astui sisään. Olin aiemmin lukenut vepistä että ruuan saaminen kestää melko kauan, joten toivoin ettei paikalla olisi hirmuinen ruuhka. Meidän lisäksi siellä istuikin vain kaksi asiakasta, joten saimme ruuat hyvinkin nopeasti. Liekö lounasaikaan enemmän ruuhkaa?↑ Tilasin tôfu-raamenin miso-liemellä sekä gyôza-lihanyyttejä. Raamenin saa kustomoitua tosi kivasti; ensin valitaan liemi neljästä vaihtoehdosta, sitten nuudeliannos täytteineen, mahdolliset lisätäytteet ja annoksen koko. Yhden täytteen M-kokoiset nuudeliannokset maksoivat 6 euroa, ja jos otti isomman annoksen tai enemmän täytteitä hinta nousi aina n. 1-2 eurolla. Annoskokoja löytyy S-koosta XL-kokoon. S-koon saa 2 euroa listahintoja halvemmalla, eli tuo minun annokseni olisi maksanut vain neljä euroa jos sen S-koossa olisin ottanut. M-koko oli nälkäiselle matkaajalle juuri oikea valinta!

Gyôza-lihanyyttejä sai viidellä eurolla kuusi kappaletta, ja otettiin Jonin kanssa puoliksi sellainen setti joten kokonaisuudessaan tuo mun tarjoittimella näkyvä ruoka maksoi 8,5 euroa. Oikein kohtuullinen, vaikka Japanissa tuon puolella tuosta hinnasta saisikin. Mut nyt ei olla Japanissa nii. :-p

Nuudelit olivat juuri sopivan kypsiä, miso-liemi maistui siltä miltä pitikin ja tôfu oli ihan eri kamaa kuin mitä suomalaisesta kaupasta saa, oikein hyvää! Gyôza-nyytit maistuivat myöskin juuri siltä miltä pitikin, mutta yllätyin dippikastikkeen tulisuudesta. Gyôzan mukana sai kupillisen soijakastiketta sekä pienen nokallisen kannun, josta soijaan sai seesaminsiemenöljyä lisätä. Tai oletin sen olevan pelkkää seesaminsiemenöljyä, kuten gyôzan kanssa olen tottunut saamaan. Mut siihen olikin lisätty melko paljon chiliä, joten mun dippikastikkeesta tuli yllättävän tulinen kun oikeen urakalla sitä öljyä siihen lisäsin. Hyvää se oli kyllä kun tulisesta ruuasta tykkään, mut yllätti vaan aluksi. :-D↑ Michellen annos. Tämä oli myöskin M-kokoinen ja täytteinä oli possun lihaa, maissia sekä wakame-levää. Tällä annoksella oli hintaa muistaakseni 8,5 euroa.↑ Jonin annos. M-kokoinen jälleen. Minun ja Michellen annoksista poiketen Joni otti oman annoksensa extratulisella liemellä. Hyvä oli kuulemma sekin. Jonin annoksessa oli kanaa, ja hintaa tuolla oli 6 euroa + se puolet niistä lihanyyteistä 2,5 euroa, eli tuolla kaikella yhteensä sen saman 8,5 euroa.

Hanabista sai ostaa myös muutamia japanilaisia herkkuja, ja ostinkin boksillisen コアラのマーチ (koara no maachi, koaloiden marssi) -keksejä. Maksoivat vain euron paketti, eli about samanhintainen mitä Japanissakin; ei ollut ekstraa tullut hintaan, mikä oli tosi kummallinen mut erittäin positiivinen juttu!Tähän loppuun vielä Japanissa syömäni raamen-annos jonka olen muistanut ikuistaa kameralle; vertailuna noihin Hanabin raameneihin.Tokion Shibuyassa sijaitsevassa Haikara Shokudô -nimisessä raflassa syömäni annos. Sisältää possunlihaa, kasviksia ja kananmunan. Hinta n. 3 euroa.

Japanissa raamen on kiinalaista ruokaa, kun taas Kiinassa (ja Suomessa :-p) se on japanilaista. Sen takia raamen-annoksen ulkoasu japanissa on hyvinkin kiinalaistyylinen kun taas muualla japanilaistyylinen. En tiedä huomaatteko eron Hanabin raameneiden ja tämän annoksen ulkoasun välillä, mutta tää on selkeesti enemmän kiinalaistyyppinen.


Raamen tabetai


1 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu