Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

お菓子 ~ sweets.

うなぎ丼 ♨ UNAGIDON

perjantai 12. maaliskuuta 2010

お菓子 ~ sweets.

Mezamashi-aamu-TV esitteli ohjelmassaan kevään uutuusherkkuja. Herkut on pohjaltaan vanhoja tuttuja, mutta niissä on jokin uusi maku.Video sai mut vähän kaipaamaan muutamia suosikkiherkkuja Japanissa. Viikko sitten sain onneksi boksillisen niitä koara no maachi -keksejä niin hellitti vähän herkkuhimo. Ne tietty kuuluu näihin suosikkeihin, mut esittelinpä ne jo niin siirrytäänpä suoraan muihin hemuihin!Apollo-maitosuklaa-mansikka-namut on kestosuosikkei. Näitä namuja on ollut Japanissa tarjolla jo pitkään ja ne on aina olleet lasten suosiossa. Nää on japanilaisen Meiji-suklaavalmistajan namuja. Myydään pienessä karkkiaskissa, jota on helppo pitää mukana ja sieltä sit napsia suklaanhimoonsa! En tosin suosittele kesällä kanniskelemaan suklaata messissä (mun salmiakitkin suli... :-D), mutta talvella joo.

Onpa Apollolla kummallinen mainos. :-D En kyllä ihan tän perusteella lähtis ostaan.

Pockyt on laajalti tunnettu japanilainen herkku. Perinteisimmillään Pockyt ovat keksitikkuja päällystettynä maitosuklaakerroksella. Nää kyseiset mansikkakakku-Pockyt on kuitenkin mun lemppareita Pockyjen sarjassa. Pockyjä on tosi montaa eri makua; ei oo kaikkii pystyny maistaan! Pockyjä tuottaa Glico.

Jagariko meneekin sitten suolaisten herkkujen kategoriaan, mut pakko sekin on tässä esitellä kun suosikkeihin kuuluu. Nää on ranskalaisten ja sipsien välimuoto jotka on tehty perunasta ja kasviksista. Tosi hyvää! Calbee valmistaa näitä. Mainoksetkin on söpöi~

Kureepu. Crêpe. Ranskasta Japaniin kantautuneet jäätelöletut ovat ihan älyn hyviä! Puoliksi ranskalainen ystäväni Sara jonka kanssa kävin kerran Japanissa oli sitä mieltä että näillä ei ole mitään tekemistä aitojen crêpejen kanssa. Hyviä ovat silti. Japanilaisessa kureepussa ohuen letun sisään kääritään pääasiassa jäätelöä ja kermavaahtoa sekä hedelmiä/suklaata/muuta makeaa, mutta myös suolaisia versioita löytyy. Mä en ole niitä suolaisia maistanut, mut jäätelöversiot on aivan ihania.

↑ Viimeisenä esittelyssä ovat perinteiset japanilaiset makeiset. Nää on kiotolaisia tuorenamuja, jotka täytyy syödä viikon kuluessa niiden tekemisestä. Ulkokuori on taikinaa, joka voi olla maustettu esim. mansikalla tai vihreällä teellä. Sisällä on yleensä paputahnaa, mutta siellä voi olla myös vaikkapa mansikkahilloa. En nyt kuollaksenikaan muista näiden tiettyjen kiotolaisten herkkujen nimeä, mutta yleisesti perinteisiä japanilaisia namuja kutsutaan nimellä wagashi (和菓子). Nää kiotolaiset tunnistaa tästä kolmiomallista; näitä myydään kaikissa matkamuistopuodeissa ympäri Kiotoa. Aivan ihania. Suosittelen!

Kaikki nää esitellyt herkut saavat Lotalta makutakuun!! :-D Varmasti ovat hyviä niin~


Tänään kirsikankukkabiisien sarjaa jatkaa...

Kie Kitano ~ Sakura saku


2 kommenttia:

 • 22. maaliskuuta 2010 klo 10.20 , Blogger Heikki Salo kirjoitti...

  En oo itekään suolaisia crepsejä maistanut, mutta makeita tuli pariin otteeseen kokeiltua Neuchâtelissa kesällä. Saattaa olla, että Sara on jyrkästi eri mieltä seuraavasta :D Eli:

  Crepsit on mun mielestä ihan lettuja, jotka tehdään siistillä pannulla, myydään hienolla nimellä ja niistä pyydetään vajaa viis Sveitsin frangia väh. / kappale :) Mietin kesällä, että ranskaksi ei vaan pystyisi myymään juttua, jonka nimi on vaikka "plätta" ja se tehtäisiin kotikeittiömäisin ottein.

  Suomessa kun rantakahvila myy lettua, tarjous on yleensä "kahvi ja lettu", 3€ tms, ja kaikki tietää ja tykkää siitä, että samanlaisen letun sieltä saa kuin mitä kotona lapsikin tekis hillolla ja jäätelöllä. Kun tekee mieli lettua, silloin ei hienostella (eikä toisaalta vaadita kokeilla niitä sataa eri täytelaatuakaan mitä crepseihin on tarjolla) :-)

  Tulipas paljon yksistä crepseistä. En siis sitä yrittänyt sanoa, että ranskalaiset on hienostelijoita, vaan että tommosissa jutuissa luulin näkeväni eroa külttüüreissä. Vai olikos se juuri se pointti sittenkin? ;-)

   
 • 22. maaliskuuta 2010 klo 11.10 , Blogger Lotta "lottimus" Watia kirjoitti...

  Mä kyl mieluummin syön japanilaisen kureepun kuin suomalaisen letun. :-p Kiva syödä se tollasena tötterönä ja hyvillä täytteillä! :-D Japanista ei oikeen taida semmosii suomalaisii lettuja saadakaan, mut nuo on oikein hyvä vaihtoehto niille. ;-p

   

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu