Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

遊園地 ~ amusement parks.

うなぎ丼 ♨ UNAGIDON

torstai 18. maaliskuuta 2010

遊園地 ~ amusement parks.

Mä tykkään ihan mieltsisti vuoristoradoista. Lapsena Lintsin vanha puinen vuoristorata oli parasta maailmassa. Se oli aina niin jännittävä hetki kun edessä luki pitäkää hatuistanne kiinni - ja sit mentiin!

Särkänniemen Tornado oli kans aivan mahtava sillon kun se avattiin. Oli tosi jännittävää kun siinä sai mennä pää alaspäin ja vauhti oli hurjaa! Se oli niin isonnäköinen vuoristorata. Nykyään Tornado sekä koko puisto näyttää lähinnä tivolilta.Syy siihen miksi Särkänniemi näyttää nykyään niin tivolilta johtuu lähinnä siitä että oon päässyt käymään yhdissä maailman hurjimmista vuoristoradoista.
Fuji-Q Highlandissa, Japanin Kawaguchikossa on kolme mainitsemisen arvoista vuoristorataa; Fujiyama, Dodonpa ja Eejanaika. Kaikki kolme näkyvät ylläolevassa kuvassa; etualalla Dodonpa, oikeassa reunassa punainen Eejanaika ja maailmanpyörän takana on näkyvillä Fujiyaman ensimmäinen nousu.

Kun Fujiyama-vuoristorata avattiin vuonna 1996, se oli maailman korkein vuoristorata (79m), ja siinä oli maailman suurin pudotus (70m). Tällä hetkellä se on maailman kuudenneksi korkein. Pituutta radalla on yli kaksi kilometria ja matka kestää yli kolme minuuttia; tuntui todella pitkältä matkalta! Ensimmäisestä noususta oli aivan mahtavat maisemat kohti Fuji-vuorta; Fuji-Q Highland kun nimensä mukaisesti sijaitsee aivan Fuji-vuoren juurella.Nuo neljä edellistä kuvaa ovat puolestaan Dodonpa-vuoristoradasta. Vuoristorata ampaisee matkaan sellaista vauhtia, että sen maksiminopeus 172km/h saavutetaan alle kahdessa sekunnissa! Ei siinä kiihdytyksessä kyllä silmät pysyneet auki ja naamakin meni kurttuun. ;-D Kun Dodonpa avattiin vuonna 2001, se oli maailman nopein vuoristorata. Tällä hetkellä se on maailman kolmanneksi nopein, mutta sen lähtönopeus on silti nopein maailmassa; tällä hetkellä nopein vuoristorata saavuttaa huippunopeutensa alamäessä. Muut speksit Dodonpasta voi tarkistaa tuosta edellisestä kuvasta. :-)Viimeisenä näistä kolmesta vuoristoradasta esittelyvuorossa on Eejanaika. Fuji-Q:n vuoristoradoista uusin, Eejanaika valmistui vuonna 2006 ja oli valmistuessaan maailman toinen neliulotteinen vuoristorata. Tää oli näistä kolmesta hurjin; vaunu siis pyörii ympyrää viel sen lisäksi että se menee eteenpäin tolla reilun kilometrin pituisella radalla, maksimissaan 126km/h vauhtia. Ensimmäinen nousu noustaan ylös selkä edellä, ja huipulle tultaessa vaunu kääntyy yhtäkkiä toisin päin siten, että oot suoraan naama kohti maata. Tuossa edellä olevassa kuvassa vaunu on päässyt juuri ensimmäisen nousunsa ylös ja on lähdössä ensimmäiseen laskuun.

Tässä vielä videoita näistä vuoristoradoista:

Fujiyama (no on pitkä nousu... :-D)DodonpaEejanaikaDodonpalla ja Eejanaikalla oli myös omat tunnarit jotka soi sillon kun jonotettiin vuoristorataan. Tossa Dodonpan videolla näytetään alussa vähän sitä jonotusta ja tuo DO-DON-PA! siellä taustalla on se tunnari. ;-D Eejanaikassa se henkilökunta myös laulatti meitä EEJANAIKA, EEJANAIKAAAAA! (suom. eikö olekin kivaa!) ennen kuin laite lähti käyntiin. ;-D


SKE48 ~ Sakura no hanabiratachi


2 kommenttia:

 • 22. maaliskuuta 2010 klo 10.37 , Blogger Heikki Salo kirjoitti...

  Huh, hurjia vuoristoratoja kyllä nämä.

  Tuo kahdessa sekunnissa saavutettava 172km/h pisti jo ihan laskemaankin. Eli jos saavutetaan ~48m/s -vauhti 2 sekunnissa, siihen tarvitaan 24m/s^2 -kiihtyvyys, joka olis sattumalta tasan 3 geetä (geet kai riippuu myös suunnasta vähän, välkympi korjaa sit).

  3g:n kohdalla wikipedia listaa "Space Shuttle, maximum during launch and reentry". Ei hassumpaa :)

  Tosin, näköjään high-g roller coasterit on listattu 3,5-6,3 geehen. Eli mahdollinen luku ainaki.

  Pitää kyllä tommoeen päästä!

   
 • 22. maaliskuuta 2010 klo 11.08 , Blogger Lotta "lottimus" Watia kirjoitti...

  4,25G pitäis olla maksimi-G:t tolla laitteella ton valokuvaraamin mukaan mistä mulla on tossa kuva. Kyl se naaman ruttuun pisti se lähtö! :-D

  Siel Universal Studiosilla aattelin et käytäs ainaskii; siel ei nii hurjia laitteita oo mut siistejä silti, ja se koko puisto on tosi magee! Mut mikäpä estäis et tuollakin käytäis, jos kerran Fujillekin ollaan eniveis kiipeemässä... Pistetään mietintään ens viikonloppuna kun vähän suunnitellaan reissua. (-:

   

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu