Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

東京 ~ Tokyo

うなぎ丼 ♨ UNAGIDON

sunnuntai 8. elokuuta 2010

東京 ~ Tokyo

Da hae cho pyysi pari postausta takaperin, että kirjoittaisin vielä Tokiosta sellaisen jutun, jossa kertoisin must see -mestoista ja ostospaikoista. Mun täytyy sanoa, että en oo mikään Tokion asiantuntija, sillä oon käynyt siellä vain kaksi kertaa ja viettänyt siellä yhteensä noin kolme viikkoa. Ei oo ihan niin tuttu mesta kuin mitä vaikka Kioto. Tää postaus pohjautuu mun omiin kokemuksiini. Kaikki kuvat mitä tässä postauksessa on, oon ottanut kesällä 2007, kun vietin Tokiossa kaksi viikkoa.↑↑ Shinjuku ( 新宿 ).

Shinjukussa on todellakin suurkaupungin tuntua. Shinjukussa näkee pilvenpiirtäjiä, neonvaloja ja ostoskeskittymiä. Vaateliikkeiden lisäksi Shinjukussa on muunmuassa todella iso Yodobashi Camera -liike. Liike on jakautunut moniin eri siipiin, ja sieltä löytää kyl etsimänsä elektroniikan varmasti.

Shinjukun ostoskeskuksista ekana mieleen tulee OIOI (marui marui) -ostoskeskuskompleksi.↑ Tässä OIOIn ostoskeskuksessa jokainen kerros on omistettu erilaisille tyyleille ja eri vaatemerkeille. Shinjukun OIOIsta löytyy myös muunmuassa Moi meme moitie -goottiliike.

Shinjukusta löytyy myös monia muita ostoskeskuksia, joista tunnetuimpina ehkäpä Stockmannin kaltaiset Takashimaya ja Isetan.Shibuya ( 渋谷 ).

Shibuyan kuuluisin nähtävyys on maailman ruuhkaisin risteys, Shibuya crossing. Shibuya crossingin vieressä on myös suosittu tapaamispaikka, Hachikô-patsas. Risteys on todellakin näkemisen arvoinen, varsinkin pimeän tultua neonvalojen loistaessa.

Shibuya on nuorisomuodin mekka. Kadut ovat täynnä pieniä vaateliikkeitä, mutta myös tällä alueella on joitakin ostoskeskuksia. Näistä tunnetuimpina mainittakoon Shibuya 109 (ichi-maru-kyû) sekä Tôkyû Hands. Shibuya 109:sta löytyy uusimpien trendien mukaisia vaatteita, ja saattaapa siellä bongata paikallisen muotilehden tyttöjäkin. Tôkyû Hands puolestaan myy kohtuuhintaista käyttötavaraa oikeastaan mihin tahansa tarkoitukseen. Shoppailijalle myös Parco on hyvä kohde. Se on ostoskeskuskompleksi, joka koostuu kolmesta rakennuksesta; Part I, Part II ja Part III.↑↑ Harajuku ( 原宿 ).

Harajukun Takeshita Dôri on täynnä pieniä vaatelliikkeitä, jotka pääosin tarjoavat vaihtoehtopukeutumista. Takeshita Dôrilta ja sen sivukaduilta löytyy kuitenkin myös muunmuassa käytettyjä vaatteita myyviä liikkeitä ja tämän päivän trendejä. Harajukun juna-asemalta katsoen heti Takeshita Dôrin alkupäässä on myös yksi ydin-Tokion suurimmista sadan jenin kaupoista, Daisô.

Hieman kun jatkaa vielä Harajukulta eteenpäin, tulee vastaan Omotesandôn noin kilometrin pituinen ostoskatu, jolta löytyy jos jonkinmoista liikettä shoppailuun.↑↑ Aivan Harajukun tuntumassa on Meiji-pyhäkkö (Meiji Jingû), joka on suosittu kohde käydä vierailemassa hääpäivänä. Erityisesti viikonloppuisin siellä saattaakin törmätä perinteiseen japanilaiseen hääasuun sonnustautuneeseen pariskuntaan.
↑↑↑ Harajukun tuntumassa on lisäksi Yoyogi-puisto, jossa voi sunnuntaisin bongailla muunmuassa japanilaisia rockabillyjä jytäämässä.↑ Jos vierailu osuu kauniille sunnuntaipäivälle, pääsee Yoyogi-puistossa nauttimaan lisäksi live-esiintymisistä.Akihabara ( 秋葉原 ).

Akihabara on otakujen kaupunginosa. Animen, mangan ja pelejen lisäksi sieltä löytyy mahtavat valikoimat elektroniikkaa. Vielä kolme vuotta sitten kun Akihabarassa ensimmäisen kerran kävin, oli siellä sunnuntaisin pääkatu suljettu autoilta ja sen varrella oli paljon katuesityksiä. Viime kuussa siellä sunnuntaina käydessäni ei esityksiä kuitenkaan ollut ja pääkadulla kulkivat autot. Syy löytyy täältä.

Akihabaraan ei kannata lähteä syömään tai bilettämään, sillä ei sieltä tosiaan löydy muuta kuin jo edellä mainitsemani kaltaisia liikkeitä. Sisäkkökahviloita tosin löytyy, mutta ne ovat melko kalliita. Joitakin pikaruokaravintoloita tottakai myös, mutta niitä nyt on ihan missä tahansa muuallakin.↑↑ Asakusa ( 浅草 ).

Asakusa on Tokion vanha kaupunginosa. Suosituimpana kohteena siellä on Sensôji-temppeli, jonne johtaa Nakamise-ostoskatu. Asakusasta voi ostaa perinteisiä (tai ainakin perinteisenkaltaisia ;-)) japanilaisia tuliaisia. Nakamisellä ne tuliaiset ovat melko kalliita, mutta jos hieman poikkeaa sivukaduille, laskevat hinnat jo huomattavasti.↑↑ Vuosittain heinä-elokuun vaihteessa Asakusassa järjestetään Sumidagawa no hanabi (Sumida-joen ilotulitus), joka on festarifiiliksensä vuoksi näkemisen arvoinen tapahtuma. Ilotulituksia ammutaan kahdesta eri pisteestä joelta noin tunnin ajan. Asakusan kadut on suljettu raskaalta liikenteeltä ja kadut ovat täynnä ruokakojuja. Porukkaa on liikenteellä hyvin paljon, joten kannattaa ne omat viltit levitellä parhaille juhlimispaikoille valmiiksi jo ajoissa.Tokyo Dome ( 東京ドーム ).

Tokyo Dome on pieni huvipuistoalue keskellä Tokiota. Sisäänpääsy alueelle ei maksa erikseen mitään, joten siellä voi sitten päättä haluaako laitteisiin, vai vaan ihastella Tokyo Domen menoa ja syödä sen monissa ravintoloissa.↑↑ Tokyo Domen lukuisiin ravintoloihin ja kahviloihin kuuluu Muumi-kahvila. Täällä suomalainen saa helpotettua koti-ikäväänsä ruisleivän ja pullan voimalla. Kahvilassa on tarjolla suomenkielinen ruokalista.↑↑ Tokyo Domella on tosi kiva ulkovuoristorata, Thunder Dolphin. Se nousee lähes pystysuoraa seinämää ylös, ja tulee sieltä sitten vielä pystysuorempaan alas, ja vaunu vetää koko vuoristoradan mitan vain omalla painollaan loppuun saakka. Yks must see -kohde vuoristorata-diggareille!Tokyo Tower ( 東京タワー ).

Tokio Tower on Eiffel-tornia muistuttava 333:n metrin korkeuteen nouseva torni.↑↑ Näkymät yli öisen Tokion ovat päräyttävät. Suosittelen menemään selkeällä säällä, ja juurikin pimeyden laskettua. Tornissa pääsee kahteen korkeuteen; noin puoleenväliin ja melkein ylös saakka. Ensin täytyy ostaa lippu siihen puoleenväliin, ja sieltä sitten uusi lippu ylös saakka, jos sinne vielä haluaa mennä. Sen verran kallis on tämä, et en useampaan kertaan oo siellä käynyt, eikä oo ihan heti aikomuskaan. Tästä syystä myös se hyvän sään valinta on musta tärkee!Odaiba ( お台場 ).

Odabasta ja sen shoppailimahdollisuuksista kerroin jo aikaisemmin, joten ei tässä vaiheessa siitä sen enempää, kuin että shoppailumahdollisuuksia kyllä löytyy. Odaiba on muutenkin vierailemisen arvoinen kohde. Se mistä tässä haluaisin vielä mainita, on kaksi kertaa vuodessa Tokyo Big Sightissa (kuvassa ↑) järjestettävä Comiket (Comic Market, komiketto) -sarjakuvatapahtuma. Jos siis olet Tokiossa elo- tai joulukuussa ja olet yhtään kiinnostunut animesta tai mangasta, kannattaa paikalle mennä. Siellä ei ole edes sisäänpääsymaksua.↑↑ Comiket on kaupallinen tapahtuma, ja siellä ei siis ole suomalaiseen con-tyyliin luentoja, paneeleita, tai muuta vastaavaa. Sieltä löytyy kuitenkin cosplay-aukio, jonne voi mennä esittelemään kauniita pukuja ja tutustumaan samanhenkisiin ihmisiin. Cosplay-aukio on ainut paikka tapahtumassa, jossa saa ottaa kuvia. Myyntihalleissa kuvien ottaminen on kielletty, ja vapaahetoiset työntekijät pitävät siitä kyllä huolen.

Comiketissa myydään dôjinshi-sarjakuvia sekä myös ihan virallisia anime- ja manga-tuotteita. Paikalla käy viikonlopun aikana noin puoli miljoonaa kävijää, ja myyntihalleissa myyjiä on noin 50 000. Suuresta kokoluokasta siis puhutaan. Näkemisen ja kokemisen arvoinen tapahtuma, mutta kannattaa varautua jonottamaan jopa paluujunaan hyvinkin pitkään.Ghibli-museo ( ジブリ美術館 ).

Jos on vähääkään kiinnostunut Studio Ghiblin animaatioista, kannattaa muutama tunti päivästä uhrata Tokion Mitakassa sijaitsevalle Ghibli-museolle. Museo on pieni, mutta oikein söpö. Sisällä ei saa ottaa kuvia, joten se pitää käydä ihan itse toteamassa. Lippu pitää ostaa haluamalleen päivälle ennakkoon esim. Lawson-conbinista noin muutamaa päivää aiemmin.

↑↑↑ Piha-alueella voi ottaa kuvia, ja sieltä löytyykin oikein kivoja kuvauskohteita.


Siinäpä nyt muutamia mun suosittelemia kohteita ja tapahtumia Tokiossa. Toivottavasti niistä oli jollekin muullekin hyötyä. :-)

8 kommenttia:

 • 8. elokuuta 2010 klo 15.58 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

  Tokyo Towerin sijasta kannattaa ehkä käydä Tokyo Metropolitan Government Building -rakennuskompleksissa, joka on Tokion virallinen hallintokeskus. Siellä on hallinnon lisäksi kuitenkin myös näköalatasanne lahjatavarapuoteineen kahdessa ylimmässä kerroksessa, noin 240 metrissä. Vaikka Tokyo Towerin korkeuksista jäädäänkin kymmenisen metriä, kannattaa siellä silti käydä, sillä näköalatasanne on ilmainen. Kun kävimme näköalatasanteella vuonna 2005 ensin päivällä ja sitten pimeän tultua vielä illalla, ei kummallakaan kerralla tarvinnut edes jonottaa hisseihin. Viidessä vuodessa sana ilmaisista näköaloista on saattanut toki kiiriä... Rakennus on Shinjukussa, joten varsinkin siellä suunnalla pyörivien kannattaa ehdottomasti hyödyntää tätäkin mahdollisuutta.

   
 • 8. elokuuta 2010 klo 16.06 , Blogger Lotta 「lottimus」 Watia kirjoitti...

  Anonyymi: Kiitos kommentista! Meinasin itsekin mainita tuosta kyseisestä mahdollisuudesta, mutta koska en oo itse siellä koskaan käynyt, jätin mainitsematta. Jäi jotenkin tuossa viime kerralla käymättä, kun nähtiin öinen Tokion niin kauniisti jo Odaiban maailmanpyörästä.

  Tokio Tower on tosiaankin sen verran kallis, että ainakin jo siinä vetää tuo Government Building -mahdollisuus vertoja sille. :-)

   
 • 8. elokuuta 2010 klo 20.01 , Blogger da hae cho (uusi blogi) kirjoitti...

  Voi kiitos kovasti, kun toteutin tän toivepostaukseni! Näissä kaikissa paikoissa, mitkä esittelit tässä postauksessa on sellasia, joissa haluaisin nyt käydä. Nyt tiedetään siis mihin mennään ensi vuonna kun pääsen Japaniin, hehee! ;)
  Noissa eri kaupunginosissa olenkin jo muutamissa käynyt, mutta en tiennyt lähes mitään niistä kaupoista ja muista paikoista, mitä siellä oli :O No, nytpä tiedän.
  Vielä suuret kiitokset!!

   
 • 8. elokuuta 2010 klo 20.35 , Blogger Lotta 「lottimus」 Watia kirjoitti...

  da hae cho: Jee, kiva että oli hyötyä! :-))

   
 • 11. elokuuta 2010 klo 16.46 , Blogger markku vierula kirjoitti...

  Wau melkosen paljon porukkaa tuo odaibassa :) onko noita aniconeja tuo useinkin? pitää ottaa oikein kunnon kamera mukaan kun tonne menee kierteleen :) Harajukulla on ihan mieletön väen paljous :D kuinka tuolla pääsee edes liikkumaan ku koko ajan näyttäs tulevan porukkaa tästä kattuna vastavirtaa XD... oi toi on pyhäkkö kuva on mun päätavote jos sieltä joku sattuis muhun kiinnostuu XD onko noita ilotuliksia muitakin? hiukan hienon näköiset paukaukset, harmi vaan ku suomes ei oo muuta kun uusvuosi ja jossain saatetaan ehkä syyspäivän tasausta viettää paukuilla :/

   
 • 11. elokuuta 2010 klo 22.30 , Blogger Lotta 「lottimus」 Watia kirjoitti...

  Markku: Tuo Comiket järjestetään kaks kertaa vuodessa, elokuussa ja joulukuussa. Kyl tuolla Tokion seudulla on kaikenlaista muutakin vastaavaa aina silloin tällöin. :-)

  Harajukulla on kyl tosi paljon porukkaa aina shoppaileen. Kyl siel virran mukana kuitenkin pääsee meneen, vaikka mahdottomalta näyttääkin. ;-p

  Ilotulitukset kuuluu vahvasti Japanin kesään, ja luulen et siellä Chibassakin on joku oma ilotulitusjuhlansakin joskus. :-))

   
 • 30. elokuuta 2010 klo 16.28 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

  Suosittelen näköaloihin myös (Roppongi Hillsissä?) sijaitsevaa Mori-pilvenpiirtäjää. Siellä on myös aivan huippu modernin taiteen galleria. Tais maksaa jotain, mutta samaan hintaan näyttely ja näkymät. -Hytivate

   
 • 30. elokuuta 2010 klo 17.04 , Blogger Lotta 「lottimus」 Watia kirjoitti...

  Hytivate: Kiitti vinkistä! Oon kans kuullut tuosta Mori-pilvenpiirtäjästä gallerioineen, ja muistan näheeni sen Tokyo Towerista käsin. Täytyypä pitää mielessä ensi kertaa varten! :-)

   

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu