Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

日本旅(その8) ~ Japan trip (part 8)

うなぎ丼 ♨ UNAGIDON

maanantai 2. elokuuta 2010

日本旅(その8) ~ Japan trip (part 8)

Tokioon saavuttiin 9.7. suoraan Fujilta, ja pienten päikkäreiden jälkeen lähdettiin vielä hetkeksi kierteleen kaupunkia. Täytyy kyl sanoo et mahto olla väsynyt iltapäivä, sillä mulla ei oo mitään muistikuvaa missä me käytiin. :-D Syömässä nyt ainakin.

Palattiin sit alkuillasta takaisin hotellille kera muutaman bissen ja törmättiin sit heti ala-aulassa suomalaisiin kavereihin! Tällä kertaa kyseessä ei ollut mikään sen kummempi sattuma, sillä tarkoituksella oltiin samassa mestassa yötä. :-) Päätettiin sit tällä suomalaisjengillä istua alas ja pohtia vähän pläniä tuleville päiville. Sovittiin et aamupäivällä lähdetään Asakusaan (Tokion vanha kaupunki, kävelymatkan päässä Minami-Senjûsta), ja sunnuntaina karaokeen. Oltiin osittain samalla porukalla Asakusan U-Style-karaokessa kolme vuotta sitten, joten sinne oli mentävä verestämään muistoja. ;-D Tulostettiin nettisivuilta 10%:n alennuskuponki valmiiksi.


Seuraavana päivänä lähdettiin sit meidän jengi + toinen jengi (Jukka, Roosa, Hannamari, Laura) kohti Asakusaa ja treffattiin siellä vielä kolmas jengi (Riku ja Severi). Oli siinä sit jengiä kerrakseen, kun yritettiin pujotella ihan täynnä olevia teitä pitkin. Asakusassa oli meneillään matsuri (kesäfestari), jonka nimeä en nyt millään muista, joten jengiä oli kyl liikenteessä enemmän kuin tarpeeksi.↑↑ Festarialue oli Sensôji-temppelillä, Asakusan tunnetuimmalla nähtävyydellä.↑↑ Tää matsuri liitty jollain tavalla tämmösiin habaneroa muistuttaviin, onttoihin kasveihin. Kaikki osti niitä pusseittain, ja kun kysyttiin et mitä niillä tehdään, syödäänks ne? Niin vastaus oli et ei syödä, niillä leikitään. Jaa, ookoo! :-D↑ Alueella oli kojua jos jonkinlaista. Huomatkaa taustalle kohoava Tokyo Sky Tree, joka on ylittänyt jo Tokyo Towerin (333m) korkeuden ja jatkaa matkaansa aina 634 metrin korkeuteen. Tuo kyl näkyy jo nyt tosi kauas. Sen pitäis olla valmis 2011 joulukuussa!↑ Kojuista löytyi perinteistä kultakalankauhontaa.↑↑ Sekä tietty monenmoisia herkkuja!

Porukalla jatkettiin matkaa vielä Sumida-joen rantaan istuskelemaan ja tsekkaamaan Asahi Beer Building, eli rakennus, jonka katolla on kultainen kakka. Tässä vaiheessa Severin piti lähteä töihin (hän asuu siis Tokiossa).↑ Kyllähän oon tainnu jo mainita meidän Yatta-projektista? Tässä vähän making offia tuon kultaisen kakan edestä. Takarivissä ehkä vielä tunnistamattomat henkilöt ovat Jukka ja Riku.


Täs vaiheessa Jukan porukka lähti omille teilleen, ja meidän jengi + Riku lähti kohti Odaiban tekosaarta. Odaiballe pääsee, kun vetää Yamanote-linjalla Shinbashille ja sieltä ottaa sit Yurikamome-monorail-linjan Odaibaan. Tuo Yurikamome-linja on semmoinen näköalalinja, kantsii matkaa sillä!↑↑ Matkalla Odaibaan mun uusista kengistä hajos toi remmi! Nyyh. Ostin noi kengät Kagoshimalta ja pistin ekaa kertaa jalkaan. Olipa laadukkaat selkeesti. No, onneks olin just ehkä vartti ennen tuota hajoomista ostanu zôrit, joten oli sit ees jotkut kengät pistää jalkaan. :-D↑ Päästiin kuitenkin turvallisesti sit sinne Odaibaan. Odaibassa on kaikkee jänskää, kuten tulevaisuusnäyttelyitä, ostoskeskus ja maailmanpyörä. Ympäristössä on aika paljon futuristisia rakennuksiakin. Maailmanpyörään oli päästävä, mut aateltiin oottaa et tulee pimeetä ja mennä sinne sit. Piti vielä meidän korkeenpaikankammoisetkin saada vakuutettua, et se on ihan turvallista. ;-)↑↑↑ Maailmanpyörän juurella oli muunmuassa autonäyttely. Oli hassui ja siidei autoi.↑↑ Sit siel oli myös robottinäyttely. Valitettavasti näytökset oli jo loppuneet. Joitain noita istuttavia robotteja ois päässyt myös kokeilemaan, mut silloin täytyy osata japania, koska kaikki käskyt niille annetaan japaniksi.↑ Robottinäyttelystä löytyi myös ihka oikea kissabussi!

Käytiin myös pelailemassa pelihallissa, ja siellä tuli vastaan randomilla kaks suomalaista. On se maailma taas pieni.↑ Sit välipala-crepet naamaan ja kohti Venus Fort -ostoskeskusta.↑ Venus Fort on melko iso ostoskeskus, joka on tehty kuin sisäkaupungiksi. Ihan magee mesta.↑↑ Sieltä löytyi Barbie-kauppakin! Ei ne tosin myyny barbeja, vaan Barbie-merkkisiä vaatteita ja koruja. Oli hirmu kalliita.

Sit mentiin sinne maailmanpyörään. Meitä oli kuusi, ja saatiin ostettua ryhmälippu, joka maksoi 3000 jeniä, eli 500 jeniä/nokka. Oiskohan tuo muutoin ollut jotain 900 jenin pintaan/naama.↑ Sielt oli aika koleet näkymät yli öisen Tokion. Tässä kuvassa ei olla vielä kaikista ylimpänä edes.

Maailmanpyöräilyn jälkeen Riku johdatti meidät tuntemaansa intialaiseen ravintolaan Odaiballa.↑↑↑ Sieltä ravintolasta oli niiiin siidet maisemat. Eikä ollu hinnallakaan pilattu. Kyl maistui!↑ Ennen kotiinpaluuta käppäiltiin vielä rantsussa, josta oli muunmuassa tämmöiset näkymät. Taustalla Rainbow Bridge sekä Tokyo Tower, edessä vapaudenpatsas.↑ Kotimatkalla vastaan tuli jännä kauppa. On siinä taas vaihteeks engrishiä kerrakseen.


Olipas jees päivä!


Sunnuntaina suunnattiin meidän jengillä ekana Akihabaran elektroniikkakaupunkiin ja treffattiin Riku siellä.↑ Rikua oottelemassa Akihabaran rautatieaseman edessä.

Haluttiin ekana käydä testaamassa sisäkkökahvila, joita Akihabarasta löytyy mielin määrin. Ei ollut oikeen mitään hajua et mikä ois hyvä mesta, joten otettiin esitteitä kaikilta maid-pukuisilta tytöiltä. Yhdessä esitteessä oli sit kuponki, jolla sai yhden tunnin istuskella ilmaiseksi, niin mentiin sit sinne. Yleensä noissa sisäkkökahviloissa on siis joku tuntitaksamaksu sen lisäksi, että siellä on jotain tilattavakin.↑ Mä tilasin ylihinnoitellun jätski-karkki-annoksen. Koska paikka oli niin täynnä, päättivät tytöt vetää kivi-paperi-sakset-kilpailun. Kaikkia jotka haluis osallistua pyydettiin seisomaan. No olihan se osallistuttava! Ekalla kierroksella tipuin heti, mut sit kun perään otettiin vielä toinen kisa, voitin sen! :-D Jessss. Sain palkinnoksi yhden maidin laminoidun valokuvan, uujea! :-D Kyl oli pojat kadeja.

Kyl tuo kokemuksena oli ihan hauska, mut en mä kyl välttis uudelleen menis. Ylihinnoiteltu kahvila, jossa tytöillä nyt sattuu oleen söpöt asut. ;-)

Kahvilakäynnin jälkeen hajaannuttiin ja sovittiin tapaaminen Akihabaran asemalle muutaman tunnin päähän. Mä lähdin Rikun ja Tomin kanssa kiertelemään ja etsimään muunmuassa Star Wars ja Detroit Metal City -aiheisia figuja. Kyllähän niitä sit löytyikin.


Akihabaran jälkeen matkattiin Harajukulle, jossa haluttiin käydä samassa kimonofirmassa, jossa mä kävin ostaan mun kimonostuffii Kiotossa. No eihän sitä sit löytyny, ja sit ku tajuttiin missä se olis, oli se jo menny kiinni. Fail. Näin kuitenkin randomilla taas suomalaisia; mun vaasalainen koulukaveri Pauliina käppäili Takeshita Dôrilla söpöön lolita-mekkoon pukeutuneena suomalaisen kaverinsa kanssa. Joo-o, on se maailma pieni juu! :-)↑ Ville ja Heikki oli haaveilleet Lotterian Tower Cheese Burgerista jo pitkään, joten kun Harajukulla tuli Lotteria vastaan ja mahakin oli jo tyhjä, oli se käytävä semmoset syömässä. Tower Cheese Burgerissa oli siis joku kymmenen pihviä ja juustoa sämpylän välissä. Mukana tuli pitkä tikku jolla burgerin sai halutessaan kasaan, sekä haarukka. Hintaa tällä monsterilla oli noin 1000 jeniä. Ei mitään kummempaa suositusta saanut kyllä se. :-D↑ Harajukusta matkattiin sit vielä Shibuyalle. Käytiin etsiin Rikulle jotain tiettyä paitaliikettä, mut ei sitä sit löytynytkään. Ei sieltä oikeen muutakaan messiin tainnu lähtee, kuin parit Shibuya crossing -kuvat! ;-p↑ Sit parit SPARXit naamaan ja kohti Asakusan U-styleä! Riku valmistautu yölliseen karaokeen päiväunilla.↑ Sateenvarjot oli kovassa käytössä kun käppäiltiin Uenosta Asakusaan.


U-styleen saavuttiin hieman ennen yhtätoista. Meillä oli aikeissa ottaa free time aina ilta-yhdestätoista aamuviiteen saakka. Free timen päälle otettiin sit vielä all-you-can-drink, ja hintaa tälle setille tuli jotain 2 600 jenin pintaan per nokka. Tämän kuuden tunnin aikana sai siis juoda drinkkejä, olutta, limpparia, kahvia ja teetä niin paljon kuin tykkää, sekä syödä pehmistä (mango, vanilja ja mango-vanilja) niin paljon kuin tykkää. Amnam, hyvä diili.↑ Tässäpä tää itsepalvelutiski, josta pysty hakeen jädee ja limuja sekä teetä ja kahvia. Alkoholijuomat pysty tilaan sit sisäpuhelimella.↑ Oli kyl taas ihan huippua, ja helposti jaksettiin laulaa sinne viiteen saakka. Pitempäänkin ois mennyt, jos ois vaan saanu siellä olla. Biisejäkin oli jonossa niin paljon, ettei sinne enää pystynyt niitä biisejä pistään. ^^;↑ Karaoken jälkeen Asakusassa. Täyty ottaa tämmönen samanlainen kuva ku viimeks. ;-)↑ On vähän vähemmän jengiä tässä edelliskerran kuvassa. Kesä 2007!


Seuraavana päivänä nukuttiin pitkään ja lähdettiin sit minä, Ville, Tomi ja Riku kohti Hakonen kylpyjä rentoutumaan. Toni ja Heikki jäivät Tokioon, sillä he halusivat vielä shoppailla. Toni oli viettänyt koko päivän Akihabarassa. :-p↑↑↑ Hakone on suht lyhyen junamatkan päässä Tokiosta ja se on tunnettu kylpyläkaupunki. Käytiin turisti-infossa kyselemässä onsen-suosituksia ja valittiin näistä sit semmonen, jonne maksoi kuuden jälkeen illalla vain 650 jeniä sisään. Ennen kuutta olis ollut 1050 jeniä. Oli kyl tosi jees kylpylä. Vitsit kun en nyt nimeä muista, mut sinne oli joku 15 minsan kävely pitkin metsätietä Hakonen asemalta. Naisten puolella ei ollut mun lisäksi ketään, joten oli kyl rauhallista. Ulkoaltaat oli ihan mahtavan kauniita. Kyl mieli lepäs.

Pimeän tultua junailtiin Hakonesta takaisin Tokioon. Seuraavana päivänä olisi JR-passin vika voimassaolopäivä, ja vuorossa olisi matka Tokiosta Osakaan.

Seuraavalla kerralla siis vikat päivät Japanissa - vuorossa Osaka!

12 kommenttia:

 • 3. elokuuta 2010 klo 15.06 , Blogger sugar-trick kirjoitti...

  Tosi ihania kuvia, kivasti välitty Tôkion tunnelmat!

  Mua kiinnostais tietää, et mitä noi habaneron näköset ontot pallerot sit oikein on.... Koitin googletella jotain infoo, mut en kyl löytäny!

  Omnom! Tulipa taas nälkä ku kattelin noit ruokakuvia! ;~;

  Ja näin asiasta kukkaruukkuun, kysyin mun ôsakalaiselta kaverilta, et mitä "Paajanen" tarkottaa ja se ties kertoo, et "paa" tarkottaa tyhmää ja "ya nen" on kansai-benissä käytettävä lauseen loppupartikkeli. :-D

   
 • 3. elokuuta 2010 klo 15.27 , Blogger Lam kirjoitti...

  Juu oli hienoja kuvia. Varsinkin se kuva jossa olit läpinäkyvien sateenvarjojen keskelle :)

   
 • 3. elokuuta 2010 klo 15.44 , Blogger Lotta 「lottimus」 Watia kirjoitti...

  sugar-trick: Hoo, en muista kyl ennen kuulleeni tota "paa"-sanaa. ;-D Mietin kyl ittekin että "janen" vois olla "ya nen". Kiitti tiedosta! :-)

  Googlettelin vähän, ja tosiaan Hozuki-ichi oli ton tapahtuman nimi. Täält löyty vähän tietoa tapahtumasta: http://www.muza-chan.net/japan/index.php/blog/hozuki-ichi-chinese-lantern-plant-fair ja tässä wiki-artikkeli itse kasvista: http://en.wikipedia.org/wiki/Physalis_alkekengi

  Kaikellaisii matsureita siel o! :-)


  Lam: Jeh, thanks! Tuli aika paljon laitettua näköjään kuvia, mut hyvä jos ne oli kivoja! :-)

   
 • 3. elokuuta 2010 klo 16.30 , Anonymous NgZ kirjoitti...

  Empäs tiennytkään et sinne on rakenteilla Tokyo Sky Tree, täytyy kyllä käydä sitten tarkistamassa toi, kun tulee varmaan Tokiossa käytyä vaihdon aikana. Tän hetken korkein paikka kun on Berliinin tv-tower. Ois kyllä aika hc:ta mennä japanissa moisen paikan avajaisiin, kunnolla ois varmaan väkee :D

  Toi ostari näyttää tosi siistiltä :) Niin kuin toi kissabussikin ^^

  Muistanko oikein, että luin sun menevän ensi vuonna Koreaan vaihtoon? Minnes sinne meet?

   
 • 3. elokuuta 2010 klo 16.41 , Blogger Lotta 「lottimus」 Watia kirjoitti...

  NgZ: Tokyo Sky Treestä on varmaan koleet näkymät. Täytyy ittekin käydä joku kerta tsiigaan! :-)

  Joo Koreaan lähden ensi helmikuussa vaihtoon. Meen Suwoniin, joka on noin miljoonan ihmisen kaupunki 30km päässä Soulista; periaatteessa suur-Soulin aluetta vielä. :-)

   
 • 3. elokuuta 2010 klo 17.15 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

  Yatta-projekti? Voitko selittää? Tää on menny ihan ohi, vaikka oon seuraillu blogia koko ajan...

   
 • 3. elokuuta 2010 klo 17.42 , Blogger Lotta 「lottimus」 Watia kirjoitti...

  Anonyymi: Mä muistelin että oon jotai maininnu. ^^: Mut siis, kuvattiin jokaisessa kaupungissa aina pätkä Yattaa (http://en.wikipedia.org/wiki/Yatta), ja yhdistetään niistä sit semmonen montaasi missä hypitään ton biisin tahtiin. Pistän tänne sit kunhan saadaan se veppiin saakka! :-D

   
 • 3. elokuuta 2010 klo 18.55 , Blogger da hae cho kirjoitti...

  Taas niin paljon kivoja kuvia ja mielenkiintoista asiaa. :D
  Tokyo Sky Tree olis kyllä tosi upeeta nähdä! Ja toi maid-cafen jätskikarkkiannos näyttää kyllä tosi söpöltä :D Onko toi keskellä oleva siis ihan jätskiä? Näyttää jostain syystä vanukkaalta XD
  Toi Odaiban maailmanpyörähän näyttää mahtavalta.. sielläkin on varmaan käytävä, sitten, kun pääsen seuraavan kerran Tokioon.Onko tuolla Venus Fortissa lähinnä jotain kalliita merkkitavarakauppoja? Näyttää jotenkin siltä :D

  Onpa jättihamppari! Ja upeita muuten nuo autot, varsinkin kissabussi!

   
 • 4. elokuuta 2010 klo 1.44 , Anonymous NgZ kirjoitti...

  Olen vaihtari tuutori ja minun vaihtarini on Suwonista kotoisin! :) Hän on vielä täällä Tampereella syksyn kyllä, mutta talvella menee sitten takaisin. Et jos Tampereella liikuskelet voin hänet vaikka sinulle esitellä niin on jo yksi tuttu sitten siellä :D

   
 • 4. elokuuta 2010 klo 10.52 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

  Waa~!
  Näyt niiiin hyvin tuolla jengin seassa. Ei tarvinnu kaukaa etsiä.

  Voi jos Suomessakin olis tommosia autoja, eikä vaan "normivärisiä". Jotain erikoisuuksia kehiin, hei!
  Kissabussi on kyllä erikoinen. Onkohan siinäkin sitte ne karvaiset penkit? o_O

  Tota karaokea pitää mennä kokeileen! Vaikka onkin noi myöhä ajankohta kun 11-05.. vaikka ihan vaan sen takia, että saa pehmistä niin paljon kun tykkä. xp

  ~Maija~

   
 • 4. elokuuta 2010 klo 10.59 , Blogger da hae cho kirjoitti...

  Heippa. Tuli vielä mieleen, että jos millään kerkeät, mulla olisi postausidea. Sellainen, jossa esittelet Tokion parhaat palat, sellaset paikat joissa kannattaa käydä. Kaupat, nähtävyydet.. jne. :)
  Se olisi todella kiva, jos johonkin rakoon sellasen pystyisit tekemään.
  Kiitos jo etukäteen!^^

   
 • 4. elokuuta 2010 klo 14.10 , Blogger Lotta 「lottimus」 Watia kirjoitti...

  da hae cho: Ihan jätskiä oli tuo annoksen keskiosa juu. :-) Joku hymiö suklaakastikkeella siinä päällä sit viel. :-p

  Venus Fort näytti aluks siltä et siellä ois vaan niitä kalliita kauppoja, mut oli siellä ihan kohtuuhintaisiakin, varsinkin, kun oli just alennusmyynnit menossa. :-)

  Juu, voin mä tehdä Tokiosta semmosen postauksen! Tokiota en tunne ihan niin hyvin mitä esim. Kioton, mutta enköhän saa jotain aikaseksi. ;-)


  NgZ: Hoo, oikeesti? Siistiä! Täytyypä pitää tää mahis mielessä! :-))


  Maija: Kissabussissa ei valitettavasti tainnut olla karvaisia penkkejä... ^^;

  Jos ei yöllä jaksa karaokeilla, niin saa noihin karaokeihin päivälläkin ton "syö ja juo niin paljon kuin haluat" -diilin, mut se on vaan vähän kalliimpi. :-p

   

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu