Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

日本旅(その4) ~ Japan trip (part 4)

うなぎ丼 ♨ UNAGIDON

maanantai 26. heinäkuuta 2010

日本旅(その4) ~ Japan trip (part 4)

Kiiiitti ihan sikana kaikist kommenteist joita sain edelliseen merkintään. :-))) Nyt jaksaa taas kirjoitella! ;-D


Kävin tänään katteleen kehutun Inceptionin leffassa, ja oli kyl kaiken kehunsa ansainnut. Maukas. Käykää kattoon!


Mut, sit sinne Kagoshimaan!

Kagoshimaan mentiin katsomaan pääasiassa Sakurajiman tulivuorisaarta, joka lepäilee kaupungin edustalla. Tulivuori on edelleen aktiivinen, ja saarella ollut visitors center osasi kertoa, että vierailuamme edeltäneenä päivänä tulivuori oli purkautunut kahdesti. Visitors centerissä kantsii kyl käydä, kun se on ilmainen, ja siellä saa nähdä kivan pienen dokkarin liittyen saareen. Dokkarissa on vielä oikeen enkunkieliset tekstitykset.

Tässä dokkarissa kerrottiin muunmuassa se, että saarella asuvat koululaiset käyttävät kypärää osana koulupukuaan. Saarella on myös monia betonisuojia, mikäli vuori päättää kunnolla purkautua. Nähtiin myös paikallisella kalastajalla kypärä päässä. Kaikenlaisissa mestoissa sitä ihmiset vaan haluavat asua. :-D↑ Sää oli todella sumuinen, joten lauttamatkalla saari ei näyttäytynyt harmiksemme kokonaan. Selkeällä säällä näkee, kuinka vuori tupruttaa savua.↑ Visitors centerissä oli näytteillä muunmuassa saari pienoiskoossa.↑ Lauttamatka saarelle maksoi muistaakseni vain 150 jeniä. Lauttoja menee noin 10-15 minuutin välein.↑ Saaren rannikko oli täynnä mustaa laavakiveä. Tiet olivat myös osittain mustan tuhkan peitossa, sillä tulivuoren tuhkaa lentää hyvinkin kauas. Kagoshiman puolella oli myös paikoitellen tuhkaa, sillä tuulen puhaltaessa kaupunkiin päin tuhka peittää myös kaupungin kadut. Tuulensuunnan mukaan valitaan myös sit pyykinkuivatuspäivät, jottei valkoiset lakanat ookaan yhtäkkiä mustia. :-D↑ Visitors centerin viereisessä puistossa oli myös ihana ilmainen jalkakylpy. Jalkakylvyt tekee kyl aina terää! Näitä tuliperäisen maaperän hyviä puolia.


Jos olis ollut vähän selkeempi sää, olisi ollut kiva viettää saarella koko päivä patikoiden vuoristossa jne., mut päädyttiin sit tutkailemaan vain saaren rannikkoa huonon näkyvyyden ja sadekuurojen vuoksi. Mukava reissu silti!


Kagoshimassa vietettiin vain yksi yö hostellissa nimeltä Kagoshima Little Asia Guest House. Hostelli oli varmaankin Kagoshiman ainut, tai ainakin ainut mitä inttervepistä löysin. Oli oikein edullinen, mutta hieman ränsistynyt se mesta.

Pyykkiä kun pestiin tuolla hostellilla, ei ne tuntuneet kuivuvan ollenkaan. Kagoshimassa oli meneillään pahin sadekausi, ja ilmankosteus oli ihan käsittämätön. Vaikka muualla Japanissakin oli todella kosteaa, oli tää jotain ihan järkkyä. O__x Vaikka sää näyttää noissa kuvissa vilpoisalta, oli jatkuva hiki kyllä päällä, vaikka aurinkoa ei taidettu Kagoshimassa kertaakaan nähdä. Sikkii!


Kagoshimasta olisi löytynyt varmasti paljon muutakin kivaa katseltavaa, mutta tiukan aikataulun vuoksi Kagoshima jäi nyt vain päivän vierailuksi. Sakurajiman lisäksi ei ehditty muuta katsastaa kuin vähän katettuja ostoskatuja, joita Kagoshimassa on oikein reippaasti. Sain ostosmestoista vinkin mun työkaverilta Yôkolta, joka on Kagoshimasta kotoisin. :-)

Eräässä ostoskeskuksessa vieraillessamme jutskattiin erään biitsiliikkeen myyjän kanssa enkuksi jonkin aikaa, ja hän kävi meille innoissaan tulostamassa Yakushiman kartan, ja kertoi sit parhaat mestat siellä. Yakushima on siis Kagoshiman edustalla oleva todella kaunis saari, jossa jo aikaisemminkin mietittiin et ois mukava käydä. Aikatauluongelmien ja Yakushiman heikon saavutettavuuden vuoksi jätettiin se tällä kertaa kuitenkin väliin. Joskus siellä on kuitenkin pakko päästä käymään, on sen verran mageennäkönen mesta.


Seuraavassa raportissa on vuorossa Hiroshima ja sen edustalla oleva kaunis Miyajiman saari!


P.S. Loppuun vielä on lisättävä biisi, johon rakastuin Japanissa. Tää soi telkkarissa melko usein, ja siks tästä tuleekin niin mieleen tää mun kolmen kuukauden aika Japanissa. Maukas biisi!

DREAMS COME TRUE ~ Nee


5 kommenttia:

 • 27. heinäkuuta 2010 klo 12.07 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

  Tämän vuoden Suomen kesä vaikuttaa samalta ko Japanissa. :D Välillä on ihan sairaan kuuma ja välillä sataa ihan kaatamalla monta päivää. Sairasta.
  Ite haluaisin kans tonne Etelä-Japaniin pyörimään ja etenki tonne Sakurajimalle.

   
 • 27. heinäkuuta 2010 klo 12.46 , Blogger da hae cho kirjoitti...

  Mä en voi oikeen muuta todeta kuin että sulla on tainnut olla kokonaisuudessa TODELLA UPEA matka!!
  Oot varmasti kokenut ja nähnyt paljon kaikkee hienoa ja ne ruoatkin mistä täällä on ollut kuvia on ollu kyllä tosi herkullisen näkösiä! :)
  Sitten kun mäkin oon "vähän" vanhempi haluun kanssa päästä yhtä hienolle reissulle kuin sä ja voin sanoa sen ihan vilpittömästi ^^'

  No joo.. hienoja kuvia! Toi Sakurajima on varmasti aika mielenkiintoinen paikka. Jos joskus Kagoshimaan on mulla mahdollisuus päästä, haluan kyllä nähdä sen!


  (aijoo, oot varmaankin joskus tän jo sanonut - en vaan nyt muista - mutta minkä ikäsenä aloit opiskella japania? Mä aloitin vähän yli vuosi sitten ja kyselisin että onko mitään ihmeellisempää konstia tohon kanjien opiskeluun? Osaan jo reilut 100 mutta se ei kyllä ihan riitä.. en millään pysty muistamaan niitä!)

  Sori muuten vähän ylipitkä kommentti :'D

   
 • 27. heinäkuuta 2010 klo 14.25 , Blogger Lotta 「lottimus」 Watia kirjoitti...

  Anonyymi: Joo, on kyllä tän vuoden kesä sekä Suomessa että Japanissa melko samanlainen. :-p Sakurajima oli kyl jees; harmi vaan että oli niin sumuinen päivä.


  da hae cho: Matka oli kyllä ihan mahtava; tuli nähtyä ja koettua niin paljon, että hetken taas maistuu tää Suomen arkikin. :-D

  Mä aloitin opiskeleen japania lukion ensimmäisen vuoden jälkipuoliskolla, eli 2003 tammikuussa. Tuolloin kävin kaikki Jyväskylän kansalaisopiston tarjoamat japaninkurssit läpi. Sit lukion jälkeen jatkoin opiskeleen japanologiaa, ja ne opinnot aloitin syksyllä 2006. Mä oon itse kans yrittänyt löytää ihmekonsteja niihin kanjeihin, mutta en oo kyllä vielä löytänyt sellasta, millä ne oikeesti pysyis päässä niinku aina. Paras tapa on tietty se, että lukee ja kirjoittaa mahdollisimman paljon japaniksi. Mä unohdan aina ihan hirveesti kanjeja kun oon Suomessa, kun ei tuu joka päivä käytettyä kieltä. :-(

   
 • 27. heinäkuuta 2010 klo 22.54 , Blogger markku vierula kirjoitti...

  Minkälaista seutua toi kagoshima oli näin matkaajalle? Kyl se varmaan aika erillaista on ku pääkaupunki seudulla. kuinka kauan teillä oli aikaa noin suurinpiirtein ajatuksena olla eri kaupungeissa tai paikoissa vaikka aikaa oli se kolme viikkoa?

  Itse tässä koitan pähkäillä että kerkeiskö koulu aikana viikonloppuisin tai lomilla katteleen eri paikkoja sen verran että sais pinnasta raapastua vanhaa kultuuria :)

  Kun tokion yöelämään ja kaupungin eri osia siinä viikollakin.

   
 • 28. heinäkuuta 2010 klo 0.09 , Blogger Lotta 「lottimus」 Watia kirjoitti...

  Markku: Kagoshima jäi kyl tosiaankin ihan pintaraapaisuksi, kun oltiin siellä vain yksi yö. Tarkoituksena oli olla joka kohteessa vähintään kaks yötä, mut aattelin, et ehkä Kagoshimalle riittäis vaan se yksi. Ois siellä varmasti ollut vaikka mitä nähtävää.

  Must tuntuu et Kagoshimassa ei käy ihan niin paljoo turisteja, sillä se on vähän hankalasti saavutettavissa ja siellä ei oo oikein hostellejakaan. Paitsi tuo yksi.

  Kyllähän sitä viikonloppuisin ehtii vaikka minkälaisia reissuja tehdä, varsinkin jos vetäsee shinkansenilla menemään. Paikallisjunilla ei viikonlopussa ihan niin kauas ajella, mutta siellä Chiba-Tokio-akselilla löytyy kyllä jo vaikka mitä kivaa. Fujin alueen kaunis luontokin on siinä ihan vieressä. :-)

   

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu