Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

私のフィンランドの夏 ~ My summer in Finland

うなぎ丼 ♨ UNAGIDON

tiistai 10. elokuuta 2010

私のフィンランドの夏 ~ My summer in Finland

Monta viikkoa oon ehtinyt jo nauttimaan tästä Suomen ihanan lämpimästä kesästäkin. Oikeestaan ensimmäistä kertaa mulle ei tullut sitä kulttuurishokkia palatessa Japanista Suomeen, sillä täällä oli niin vehreää, lämmintä ja kaunista. En tiedä olinko se vain minä, mutta sinä päivänä kun saavuin Suomeen, taivas näytti sinisemmältä kuin koskaan Japanissa.

Kun saavuin Suomeen perjantaina 16.7., jäin viettämään viikonloppua Helsinkiin, sillä 17.7. siellä pidettiin kaverin häät. Yövyin toisen kaverin luona Munkkivuoressa ja lauantaiaamuna matkattiin sieltä Töölönlahden rannalle Villa Kiveen, jossa hääjuhla pidettiin.



↑ Päivä oli todella lämmin ja kaunis.



↑ Onneksi sattui hyvä ilma, sillä vihkiminen pidettiin ulkotiloissa.

'

↑ Sain töistä mukaan Suomeen mun molemmat työasut, joista tän kesäversion pistin päälle tuonne häihin. Sain myös ihkauuden vaaleanvioletin obinkin, se sopi paremmin tuon sinisen kimonon kanssa kuin se punainen obi, josta oon täällä joskus kuvan näyttänyt. Asu herätti paljon positiivista keskustelua. :-p



↑ Tarjoilut olivat erittäin maistuvat. Oli ihanaa päästä syömään suomalaista ruokaa pitkästä aikaa! Tarjolla oli ensin alkupalat; muunmuassa salaatteja ja kalaa, ja pienen tauon jälkeen pääruoka; lihaa, kasviksia jne. Hääkakkukin oli tosi maistuvaa lakkakakkua!



↑ Morsiuspari leikkaamassa hääkakkua. Morsiammella oli todella kaunis, ei niin perinteinen hääasu.



↑↑ Pihalla nähtyä. Suomen kesässä näkee tosi usein kuumailmapalloja, mut koskaan ei oo tullut semmosella matkattua. Pakko se on vielä joskus! Hanhiakin eksyi hääpaikan pihaan aikamoinen lauma.

Häät oli tosi kivat, mut mä väsähdin jossain vaiheessa iltaa ihan totaalisesti, kun oli vielä vähän jet lagia. Kun sunnuntaina pääsin kotiin, nukuin varmaan jotkut viidentoista tunnin yöunet. :-D


Seuraavana viikonloppuna häistä tehtiin reissu Kuopion Asuntomessuille.



↑↑ Ainoat kaksi kuvaa jotka siellä Asuntomessualueella otin, heh. Tossa ekassa on palju (ja Joni!) ja tässä tokassa tommonen söpö laituri. Sisäänpääsy alueelle oli tosi kallis, mut oli siellä kyllä nähtävääkin. Ei millään jaksanut kiertää kaikkia taloja läpi. Ne missä käytiin, oli kuitenkin tosi koleita. Pari ihan unelmataloa tuli vastaan. Pakko saada!


Samana viikonloppuna käytiin myös mökillä.



↑↑ Päivä oli vähän viileämpi mitä muu viikko oli ollut, mutta järven vesi oli silti todella lämmintä. En muista koska ois noin lämpimässä järvessä uinut. Auringonnousu oli melkeen yhtä kolee kuin se, mikä nähtiin Fujilla! Omalla tavallaan. :-)



↑ Mökillä meillä oli tosi hyvät ruuat. Hitaasti kypsytettyjä rimpsuluita (BBQ ribs), sekä...



↑↑ ...iltapalaksi Saunatonttu! Ihana kiukaalla kypsytetty rasvakasa. :-D Meidän on pitänyt testata tätä jo viime kesästä lähtien, mut nyt saatiin vasta aikaiseksi. Suosittelen!


Viikko sitten pidettiin puolestaan pienet rapujuhlat!



↑↑ Niin kauan kuin muistan, ollaan joka vuosi pidetty rapujuhlat. Aikaisemmin ne oli tosi isot sukupileet mummin luona, mutta koska mummia ei enää ole, ei niitä isoja pileitäkään oo vuosiin pidetty. Tällä kertaa meitä oli tällainen jengi! Pikkusiskoni Laura tuli poikansa Peetun kanssa Jyväskylään viikoksi, joten siinä oli hyvä sauma ne pilleet sit pitää. Me kun Lauran kanssa ollaan kovia rapujen ystäviä!



↑ Peetu ei päässyt vielä maistelemaan rapuja, niin piti syödä sit omat sormensa. Johtuu varmaan tästä lähisukulaisuudesta, mut se on kyl söpöin lapsi mitä oon tavannu! :-D Olipas se kasvanut sitten viime näkemän. Ihan pieni, noin kuukauden ikäinen nyytti oli silloin ennen kuin lähdin Japaniin. Meillä oli tosi hauskaa, kun seurattiin Peetun lattialla kierimistä. Hän osaa kieriä vaan yhteen suuntaan, niin sit kun se pääs toiseen päähän huonetta, käännettiin vaan pää toiseen suuntaan ja ei kun menoks! :-D Itkuhan siinä tuli jossei eteenpäin enää päässyt.


Rapujuhlaviikonloppuna Jyväskylässä oli myös rallit. Huh että oli porukkaa. Lapsena tuli käytyä katsomassa noita ralleja isän kanssa, mutta nyt en kyl oo ainakaan kymmeneen vuoteen käynyt. Asun ihan sen jokavuotisen Rallipuiston vieressä (vai miksikä sitä kutsutaan, joku service park?), joten oli kyl hankala saada aamulla nukuttua pitkään, kun sieltä alkoi kaikenmaailman selostuksia ja pärinöitä kuulumaan.



↑ Hienon ilotulituksen osasivat kuitenkin järjestää. Oli siidein mitä oon Suomessa nähnyt. Käppäilin tohon satamaan kattelemaan, kun Jyväsjärveltä niitä pommeja ampuivat. Olin kyllä liian lähellä sitä ampumispistettä, kun juuri siihen laiturille päin tuuli melko kovasti, niin kaikki roska lens päälle. Kerran ihan mun viereen tippui joku halkaisijaltaan puoli metriä oleva palava kökkö. Siinä vaiheessa rupes vähä jänskään. :-D



↑↑↑ Rallien aikaan näin myös pitkästä aikaa paria koulukaveria, ja vaihdettiin työharjoittelukokemuksia Amarillon ruokien äärellä. Laura-sisko oli myös messissä. Oltais menty vieressä sijaitsevaan, juuri Jyväskylään avattuun Gringos Locosiin, mutta sinne ois joutunu jonottaan, byy. Täytyy käydä se kuitenkin joku kerta testaamassa!


Viime viikonloppuna puolestaan tapasin pitkästä aikaa Singaporelaiset tutoroitavani, Melissan, Minsin ja Jo:n.



↑↑↑ Käytiin Petäjäveden vanhalla kirkolla, joka on yksi UNESCOn maailmanperintökohteista. Se on kyl tosi söpö kirkko. Kirkon jälkeen käytiin Äijälässä, jossa mun äiti asuu, katsomassa Bella-ponia sekä lampaita. Loppuilta vietettiin sit meillä Wiitä pelaillen ja mokkapaloja syöden.



↑ Kesäisiä päiviä on tullut vietettyä myös ihan täällä Jyväskylän Lutakon Konnussa pikniköiden. Tuon aaltoilevan puiston nimi taitaa virallisesti olla Aalto-puisto, mut kyl se Konnulta näyttää; vain Hobitinkolot puuttuu! ;-)



↑↑ Tehtiin myös tässä yksi ilta japanilaista pitsaa! :-D Kun kirjoittelin Japanissa ollessani syöneeni hassuja japanilaisia pitsoja, vaativat ystäväni Sara ja Ede, että kun tuun takaisin Suomeen, meidän on pakko pitää japanilainen pitsailta. Tämmöstä pitsaa me sit tehtiin. Siinä on tomaattikastiketta, juustoa, maissia, sipulia, simpukoita, tomaattia sekä vihreää parsaa pekoniin käärittynä. Valmiin pitsan päälle kun vielä vähän majoneesia pistää, niin ai että maistuu japanilaiselta. :-D Omnom. Tehtiin myös toinen pitsa, jossa oli pelkkää juustoa ja sinihomejuustoa sekä mausteena yksi valkosipulin kynsi. Ei ees tomaattikastiketta. Valmiin pitsan päälle sit valutetaan hunajaa. Söin tätä pitsaa Japanissa ja oli kyl yllättävän hyvää. Nytkin se oli musta vielä parempaa kuin toi yllänäkyvä pitsa! :-) Kantsii kokeilla joo! :-D


Voi kesä, älä lopu koskaan!

4 kommenttia:

  • 11. elokuuta 2010 klo 22.36 , Blogger da hae cho kirjoitti...

    Oi, miten hienoja kuvia! :)
    Noi ruokakuvat, ai että, tulee kamala nälkä, kun ei oo koko päivänä syönyt mitään kunnollista! Nam. Toi japanilainen pitsa on kyllä todella jännän näköstä. Aika paljon kaikkea täytettä. Hehee!

    Mun mielestä muuten toi sun yukata/kimonoasu oli oikeen mahtava valinta tuonne häihin, tosi kiva! Poikkeaa vähän tavallisesta hääpukeutumisesta.

     
  • 12. elokuuta 2010 klo 0.20 , Blogger Lotta | Watia.fi kirjoitti...

    da hae cho: Kiitti! Juu, kimono se on ihan, semmoinen kesämalli, joka on vähän ohuempi - pirun kuuma aluskimonoineen silti! ;-D

     
  • 12. elokuuta 2010 klo 1.32 , Anonymous NgZ kirjoitti...

    Todella kaunis auringonnousu kuva! Tuo saunatonttu näyttää kyllä herkullisen suomalaiselta mätöltä eikä tuo japanilainen pitsakaan pahata näytä :) Tätä blogiahan on kiva lukea vaikket enää japanissa olekaan :D

     
  • 12. elokuuta 2010 klo 2.46 , Blogger Lotta | Watia.fi kirjoitti...

    NgZ: Saunatonttu ja pitsa oli kyl maukkaat! Nom. Hyvä että kelpaa lukea vaikken ulkomailta aina kirjoittelekaan. ^^; En osaa pitää taukoa blogista. ;-D

     

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu