Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

東福寺と伏見稲荷 ~ Tôfukuji and Fushimi Inari

うなぎ丼 ♨ UNAGIDON

perjantai 28. toukokuuta 2010

東福寺と伏見稲荷 ~ Tôfukuji and Fushimi Inari

Olipa taas mukava vapaapäivä. Jotenkin nää vapaapäivät maistuu aina vaan sitä enemmän, mitä rankempi työviikko on ollut. Maanantaista asti on tullut vettä taivaalta, mutta nyt, vapaapäivänä, aamusta alkaen AURINKO PAISTOI! ^________^


Lähdin sit jo ihan ajoissa jopa liikenteeseen, ja ajelin junalla Kioton aseman kautta Tôfukuji-nimiselle temppelille. Tôfukuji-asema on yhden pysäkin päässä Kioton asemalta. Tôfukujin asemalle päästyäni huomasin, et olin unohtanut mun Kioton kartan kotiin! Yhyy. Se on niin superkartta et sillä selvii kyl tilanteesta kuin tilanteesta. Mut nyt piti selvitä sit koko päivä ilman, ounou!

Mut! Oon niiiin ylpee itestäni. En eksyny päivän aikana kertaakaan! Enkä ees joutunu kysyyn neuvoa. Vitsi oon hyvä!!↑↑ Tôfukuji-temppeli oli noin 10 minuutin kävelymatkan päässä Tôfukuji-asemalta. Onneksi matkalla oli muutama opaste, niin löys sinne oikeen kätevästi. Kantsii tosin varautua siihen, et nää kyltit on japaniksi, joten sieltä asemalta täytyy sit seurata kylttejä, joissa lukee 東福寺. :-p Suosituimmilla kohteilla kylttejä on myös ihan länsimaisilla kirjaimilla ja jotakin jopa englanniksi, mut vähän tuntemattomammilla kohteilla ei kyl oo mitään meidän kirjaimilla kirjoitettuna.

Tôfukuji on noin 750 vuotta vanha zen-temppeli. Osa temppelialueesta on maksutonta ja osa maksullista. Maksullisella alueella oli oikein rauhallista ja kaunista luontoa, joten kyllä siitä taas sen 400 jeniä pulitti. Tää on kuulemma todella suosittu turistikohde syksyllä, kun ruska on kauneimmillaan. Tähän aikaan vuodesta paikalla oli vain muutama japanilainen turisti, länsimaalaisia en nähnyt ainuttakaan. Oikein rauhallinen paikka niille, joita kyllästyttää kohteet, joissa ei mahdu edes liikkumaan turistipaljouden vuoksi. Tykkäsin istuskella kivipuutarhan reunalla rauhassa. Tästä vähän tuolla myöhemmin videoo!↑↑↑ Tôfukujilta kävelin sit Fushimi Inarille. Tää reissu vähän jänskätti et löydänkö perille, kun ei ollut sitä karttaa. Muistin vaan, et Fushimi Inari on Tôfukujilta jonkun verran etelään päin. Onneks aurinko paistoi, niin pystyin sen perusteella sit suunnistaan etelään päin, ja tulinkin sit suoraan Fushimi Inarille noin 20 minuutin kävelyn jälkeen. Voi vide oon hyvä!! ;-D

Fushimi Inari Taisha on Inari-vuoren juurella oleva pyhäkkö, josta lähtee portein katettuja polkuja ylös sinne vuorelle. Oon muutaman kerran aikaisemminkin käynyt täällä, mutta en oo koskaan kiivennyt niitä polkuja ylös saakka. No nyt sit kiipesin! Ylhäältä oli oikein kivat maisemat yli Kioton, eikä se loppujen lopuksi kovin pitkää kapuamista vaatinut. Mitähän tuohon koko reissuun edestakaisin olisi mennyt, joku 1-1,5h?

Näytti muuten se pyhäkköalue siellä vuoren juurella olevan vähän remontissa, et jos tänne päin on tulossa, niin kantsii siihen varautua. Kyl siellä alueella, ja erityisesti vuorella, on silti paljon nähtävää, et ei nyt sen takii kantsi jättää suunnitelmista pois! :-)


Oon kyllä mainonnan uhri, kun kävelin Fushimi Inarilta sit Kioton aseman kupeeseen, jotta pääsin syömään Nakau-pikaravintolan telkkarissa mainostamaa uutta wafû gyûdonia (和風牛丼, japanilaistyyppinen liha-riisikulho)! Tässäpä se mainos, jonka takia sinne lähdin:No eikö muka näytä herkulliselta?! ;-D Hintakin vain 350 jeniä.↑ Noin neljänkymmenen minuutin kävelymatkan jälkeen mun edessäni oli tämmönen. Amnamnam! Kyllä maistui. Pari viikkoo sitten kun kävin tääl samaisessa Nakaussa, sain ruuan mukana lämpimän teen. Nyt se oli kuitenkin vaihdettu kesäisen kylmäksi teeksi. Et kaippa se kesä nyt sit on? Näis ravintoloissa on nimittäin aina tapana talvella tarjoilla lämmintä teetä ja kesällä kylmää. Meidän ryokanissakin siirrytään pian lämpimän teen sijasta kylmään.

Jälkkäriks ostin läheisestä kaupasta jäätelön, ja yritin löytää istumapaikkaa jossa sen söisin, mut en löytäny ainuttakaan penkkiä vaik kävelin ympyrää vaik kui kauan!! Yhyy. Täyty sit seistä ja syyä se, ei ollut yhtään niin nautinnollista! :-D Japanissa ei oikeen oo tapana kävellessä syödä mitään, mua jotenkin ahdisti vaikka yritin haukkailla sitä samalla kun kävelin, niin piti sit pysähtyy paikalleen seisomaan syömään se. :-D (I think I'm turning Japanese...)


Tässäpä vielä videoo Tôfukujilta ja Fushimi Inarilta! :-) Oisko näitä videoit kivempi kattoo jos selostaisin samalla vai että en selosta? Mun aikaisempien reissujen videoilla aina selostan siel taustalla... :-D Ehkäpä niitä selostettuja versioita tulee sitten kun pääsen suomalaisjengillä kierteleen Japania, kun tuntuu jotenkin pöljältä selostaa tuolla itekseen. ^^;


7 kommenttia:

 • 28. toukokuuta 2010 klo 14.44 , Blogger sugar-trick kirjoitti...

  Noi kuvat tuolt temppelialueelta on upeita! Varsinkin tää on ihan niinku jostain maalauksesta! Hienoja nähtävyyksiä taas!

  Ku luin "Inari-vuori" niin heti alko tekee mieli inarizushia. Ja sit viel toi liha-riisikulho näyttää ihan mielettömän hyvältä! Ei ehkä pitäis lueskella tätä sun blogia nälkäisenä.... ^^;

  Mun mielestä ne sun senhetkiset ajatukset ja fiilikset välittyis paremmin samalla kun kuvaat, joten selostus olis tosi kiva! Tietty voi tuntuu vähän hassulta "höpöttää itsekseen", mut ihan miten susta itestä tuntuu mukavimmalta! ^^

   
 • 28. toukokuuta 2010 klo 15.07 , Blogger Lotta 「lottimus」 Watia kirjoitti...

  Joo, munkin rupee aina tekeen mieli inarizushia kun käy tuolla! :-D Siellä on sitä myynnissä kyl jokaisessa kojussa. ;-p

  Täytyypä yrittää saaha jotain selostustakin välillä sit noihin videoihin, musta tuntuu et itekin kivempi kattoo sit jälkeenpäin kun jottain on siihen höpötelly! ;-D

   
 • 28. toukokuuta 2010 klo 15.33 , Blogger saana kirjoitti...

  heh, mulla taas tulee aina fushimi inarista kauhee himo kitsune udonia :-D se on kyllä tosi siisti paikka, mäkin olen kahdesti käynyt.

  mun suosikki noista vähemmän turisteja tursuavista temppeleistä on daisen-in pohjois-kiotossa! hirveen pieni mutta tosi tunnelmallinen ja kivipuutarha on ihan älyttömän hieno.

   
 • 28. toukokuuta 2010 klo 16.17 , Blogger Lotta 「lottimus」 Watia kirjoitti...

  Hee, joo, kitsune udon on kyl toinen. ;-D Sitäkin tullut tuolla kyllä nautiskeltua, hehe. Fushimi Inari on kyl jees, eikä oo ees sisäänpääsymaksuja niin mielellään käy monta kertaa. (-:

  Kiitti tosta Daisen-in-vinkistä! Täytynee joku vapaapäivä käydä sielläkin! Pienet ja vähän tuntemattomammat temppelit ja pyhäköt onkin monesti kivoimpia, kun niissä ei oo niin hirveesti muita turisteja. ;-p Fiilis on ihan toinen kuin jossain Kinkakujilla! ;-D

   
 • 29. toukokuuta 2010 klo 9.51 , Anonymous Johanna Järvenpää kirjoitti...

  Voi hitsit kun onkin nättejä paikkoja. Mäkin haluun takas Japaniin :D

   
 • 3. kesäkuuta 2010 klo 10.12 , Blogger markku tapio vierula kirjoitti...

  Vau... komian näkönen paikka, onko sulla sielä näkyny reissaavia länkkäreitä? toi näyttää semmoseltä paikalta että tulee varmaan itsekkin käytyä kattoos samaa paikka :)

   
 • 4. kesäkuuta 2010 klo 4.32 , Blogger Lotta 「lottimus」 Watia kirjoitti...

  Markku: Kioto on kyl täynnä reissaavia länkkäreitä, varsinkin just nää nähtävyydet. ;-D Fushimi Inarilla tuli vastaan about yhtä paljon länkkäreitä kuin paikallisiakin. ;-p Toisaalta tuolla Tôfukujilla ei ollut yhtään länkkäriä. Riippuu nähtävyydestä, mut suosituimmilla on tooosi paljon! Je, kantsii kyl Kiotos käydä, täällä on niin paljon nähtävää!

   

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu