Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

半休 ~ half holiday

うなぎ丼 ♨ UNAGIDON

keskiviikko 26. toukokuuta 2010

半休 ~ half holiday

Tänään mulla on jälleen puolivapaa. On tää ihan kiva, mut mieluummin ottais vapaan ja puolivapaan peräkkäin kuin tälleen, et mul on nyt puolivapaa, sit huomenna normaali työpäivä ja perjantaina vapaa. Ja sekin, et tää puolivapaa on sillee et työt alkaa klo 17, niin ei täs hirveesti taida saada aikaiseksi. ^^; No, saipahan ainakin nukkua pitkään.


Kyllä se sadekausi taitaa nyt oikeesti olla täällä, kun vettä on tullut kolme päivää putkeen. Pieniä taukoja välillä ollut joo, mut yleensä kun pitäis töihin mennä tai sieltä tulla takaisin niin vettä tulee ihan kunnolla. Sillon kun se sade hetkeksi lakkaa, kuuluu kurnuttavien sammakoiden ääni ja kadut täyttyy pienenpienistä ravuista! ;-D



↑ Vähän liioittelin, ei ne kadut ehkä täyty niistä ravuista (oon muutaman vaan nähny), mut ei meillä Suomessa vaan tämmösii taskurapuja nää. :-p Saati muutenkaan rapuja KADULLA. Pakkohan se oli kyykkiä keskellä tietä ja ottaa kuva tästä söpöläisestä! ;-D Aikaisemmin näin viiielä pienemmän ravun, se oli suloinen.


Mulla on ollut nyt tosi kivoja päiviä töissä, kun oon päässyt tarjoilemaan päivittäin noita ruokia juhlaporukoille sekä majoitushuoneisiin illallista. Mukava aina jutella niiden asiakkaiden kanssa, kun yllättäen vähän erotun joukosta, ja ne sit aina kyselee et mistä tuun jne. Toissapäivänä yks japanilainen porukka halus ottaa mun kanssa tosi paljon kuviakin. ;-D Joka päivä saa asiakkailta kuulla kuinka kaunis onkaan. Jokaisen kalmankalpean suomalaisen täytyis kyllä ainakin kerran elämässään päästä Aasiaan kohottamaan itsetuntoaan. ;-) Länkkärimiehet puolestaan on kaikki täällä Brad Pittejä. Ihan oikeesti! :-D


Musta on tosi kummallista, et aina kun tuun Japaniin, mun kasvojen ihon kunto paranee. Onks joku muu huomannu tämmöstä tapahtuvan täällä? Johtuukohan se hanavedestä tai ilmankosteudesta? Vaikka oon syöny hirveesti suklaata ja kaikkee muita herkkui, niin iho on silti paremmassa kunnossa kuin Suomessa. Ja vaikka täällä hikoileekin ihan hirveesti tuolla kuumuudessa... Hassua!



↑ Yhdet mun tän hetken suosikkiherkuista on tässä. Vasemmalla on vihreä tee -suklaapäällysteisiä keksejä. Takenoko no sato, bambunversojen kylä on niiden nimi. Tää on tän kevään uutuusmaku, ja on kyl hyvvää! Tuo toinen on nimeltään pai no mi, piirakan siemen. Ne on siis tommosia miniminipiirakoita! Hih. Suklaata on siellä sisällä ja tuo päällinen on voitaikinaa. Tosi hyvii!



↑ Jätskiäkin tulee syötyy paljon, varsinkin kuumina päivinä. Oon saanu huonoja tapoja mun työkavereilta, kun japanilaiset tuntuu korvaavan aterioita makeilla herkuilla. ^^; Työkaverit on aina laihdutuskuurilla, ja sit ne kertoo, et elävät vaan makeilla herkuilla. Eikö se laihdutuskuuri toimis paremmin jos jättäis ne herkut pois ja söis jotai terveellistä? Ei sillä, ei näillä oo kyl ees mitään mistä laihduttaa, se nyt vaan on joku trendi et aina pitää olla laihdutuskuurilla. Mut ei huolta, mä syön kyl ihan oikeeta ruokaakin, en oo millään oudolla laihdutuskuurilla, koska täällä on liian hyvää ruokaa pystyäkseen sellaseen! :-D



↑ Miks mulla on kestänyt näin kauan siirtyä taas nattô-aampualaan. Jostain syystä ei tuolla toisessa supermarketissa osunut nattô silmiin, mut nyt tuol mis nykyään käyn niin osu heti, niin pitihän sitä sit ostaa. Tätä saa kolmen rasian paketissa, yhdessä rasiassa on siis tän verran sitä nattôta, ja mukana on sinappia ja semmost jotai kastikejuttua, jotka sit sekotetaan tohon. Laitoin vielä sitä lehteä tohon kylkeen, kun se sopii siihen oikein hyvin. Tää sit sekotetaan riisiin ja nautitaan, ahh! Paras aamiainen ikinä. Kylkeen viel tietty misokeitto tuoreella tôfulla, niin kyllä lähtee päivä käyntiin!


Äsken lakkas sade hetkeksi, mut nyt just kun mietin että lähtisin käymään kaupassa, alko se sade uusiks, byy. No, kaippa tonne voi sateenvarjon ja kumisaappaiden kanssa lähtee. Nyt siis kohti kauppaa, vielä on viitisen tuntia aikaa lomailla ennen kuin työpäivä alkaa, jee. :-D Mitähän sitä perjantain vapaapäivälle keksis hmm... Toivottavasti on hyvä sää!

5 kommenttia:

  • 26. toukokuuta 2010 klo 9.31 , Blogger sugar-trick kirjoitti...

    Voi ei, toi rapu on suloinen! Tuitui~ (*3*)♥

    Noi sun työpäivät kuulostaa niin ihanilta! Lähdenki tästä töihin Japaniin, ku Suomessa ihmiset vaan on niin juroja, et hyvä jos edes tervehtivät tai sanovat "kiitos". :-|
    Yks syy minkä takia en jaksanu enää palvelualalla, ku alko joidenki ihmisten tylyys ja epäkohteliaisuus alko raastaa liikaa.

    Vihree tee toimii niin hyvin missä tahansa suklaassa/makeisessa/leivoksessa/you name it, et noi on varmasti tosi hyviä noi "bambuversot"! Pitääki tänään käydä kurkkaa, jos Tokyokanista löytyis jotain vihree tee-karkkeja!
    Voisin samalla reissulla ostaa vähän nattôo, ku se on kiehtonu mua jo monta vuotta mut vieläkään en oo sitä maistanu! :-D

    Näitä sun merkintöjä on ihana lukea! Kiitos että jaksat kirjottaa niin usein!

     
  • 26. toukokuuta 2010 klo 9.54 , Blogger Anne kirjoitti...

    nattoo.. hyi helvetti! mä en tajuu miten jotku pystyy syömään tota skeidaa :D se haisee jo niin järkyttävälle, mausta en ees haluu puhuu.. hyhhyh. no, makunsa kullakin :)

    aasiassa munkin iho alkaa loistaa, siis hyvällä tavalla, olin 6 viikkoa reissussa thaimaassa & laosissa ja iho oli heti elämänsä kunnossa. heti kun tuli takasin suomeen niin koko naama kuivahti eikä tunnu mitkään rasvat tai puhdistukset auttaa kun näppylää ja kaikkea muuta paskaa pukkaa. veikkaan että se on vaa se kosteempi ilmasto, joka sit tekee sen että iho voi paremmin. japanissa oli muistaakseni ihan sama juttu omalla kohdalla, ainakin kesällä :) luulis että se jatkuva hikoilu ja muu vaan tekis ihon huonommaks, mutta toisin kävi..

     
  • 26. toukokuuta 2010 klo 17.58 , Blogger samnot kirjoitti...

    Auringon valo auttaa epäpuhtaaseen ja näppyiseen ihoon 8) Eli arskaa palvomaan vaan! Kaitpa sillä kosteudellakin on näppinsä pelissä.

     
  • 27. toukokuuta 2010 klo 9.42 , Blogger elbow kirjoitti...

    Hihi, täällä Kreikassa puolestaan on nyt toukokuulla alkanut kilpikonnat vyörymään teille! Suomalaiselle on kyllä pällisteltävää, kun vähän joka puolella vaeltaa villejä kilppareita ihan normi-ilmiönä :3 (Etenkin, kun vielä tykkäilen kilpureista, tsihih)

     
  • 27. toukokuuta 2010 klo 14.54 , Blogger Lotta | Watia.fi kirjoitti...

    Jeeei~ Kiitos kivoista kommenteista! ♥

    sugar-trick: Kyllä täälläkin tosin ne asiakkaat osaa olla vaikeita ja myrtsejäkin, mut meidän länkkäreiden ollessa siinä palvelemassa, tuntuu niitä hymyjä ja kiitoksia satelevan. ;-) Mut kyllä täällä yleisesti ollaan mun mielestä kohteliaampia tilanteessa kuin tilanteessa mitä Suomessa... Ja kyllä, vihreä tee toimii herkuissa ihan täysin! Täytyypä muistaa ostaa matchaa purkillinen messiin, niin voi Suomessa sitä sit sekottaa vaniljajädeen ja tehdä matcha-aisua~!

    mitsu: Hahaa, nattô jakaa kyllä mielipiteitä. Eipä se pelkältään oikeestaan millekään maistu mun mielest, mut sit kun heittää noi soossit ja sinapit siihen kylkeen ja sekottaa, niin johan on maukasta! Mut on se maku kyllä sellainen, että tuskin siitä kukaan ensimmäisellä maistamiskerralla rakastaa? Tai en tiedä, itselleni se oli ekalla kerralla aika maamaa, mut sit kun sain sitä isäntäperheen luona joka aamu, rakastuin siihen! ;-D Joo, tää ilmankosteus se varmaan pitää ihon hyvänä, on täysin jees! Vaikka mushiatsusa on muuten kyl melko tuskaista. ^^;

    Satu: Juu, auringonvalolla on varmaan kans vaikutuksensa kyllä! Täällä tulee paljon enemmän viihdyttyä ulkona kuin Suomessa muutenkin.

    elbow: Vou, kilppareita! Täällä ne ei oo vielä tullu kaduille, vaikka noissa pikkulammissa niitä paljon eleleekin. Kilpparit. ♥

     

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu