Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

休み! ~ day off!

うなぎ丼 ♨ UNAGIDON

torstai 6. toukokuuta 2010

休み! ~ day off!

Huuh kun on nyt kuulkaas paljon kerrottavaa näin vapaapäivän kunniaksi. Jää taas puolet kertomati kun ei jaksa sepustaa niin pitkiä pätkiä. ^^;

Nyt on ollut pari semmost päivää ettei oo kerenny koneel oikeen istuskella. Eilen lähdin aamulla töihin ja tulin seuraavana yönä kahden jälkeen kotiin... Työt loppui eilen jo neljältä iltapäivällä, ja puoli viideltä lähdettiin pikkubussilla työntekijöiden kanssa Daikakuji-nimiselle temppelille katsomaan sitä kyôgenia, eli eräänlaista japanilaista teatteria. Ennen näytöstä saatiin kierros ympäri temppelialuetta. On kyl magee paikka, tosi iso alue.↑↑↑ Täs pari kuvaa sieltä temppelialueelta. Siel on tommonen tosi magee ja suuri lampikin, johon kuulemma yöllä heijastuu kuu tosi kauniisti.

Täs pieni video temppelialueelta sekä muutama pätkä näytelmästäkin:Näytelmä oli ihan hauska, mut siinä puhuttiin vähän vaikeastiymmärrettävää kieltä, joten vitsit meni vähän ohi. ^^; Mut vaikka ne vitsit ohi menikin oli se silti hauska, kun siinä oli niin liioiteltua elekieltä sun muuta. ;-p


Daikakujilla vierailun jälkeen lähdettiin Miyukin, Megumin, Yôkon ja Chierin (mun työkavereiden) kanssa Kawaramachille seikkailemaan.↑ Käytiin Yoshinoya-pikaravintolassa syömässä gyûdonit eli liha-riisi-kulhot. Namm, hyvää ja halpaa! Maksaa 290 jeniä tommonen kulhollinen jolla saa mahan täyteen. Noin kaksi euroa siis. Yoshinoyan myyjä nauroi mun 2000 jenin setelille.
↑↑↑↑ Ruokailun jälkeen mentiin karaokeen! Oli vähän kallis karaoke kyllä, mut meidän huone oli tosi jees ja hintaan kuului iso kasa popkornia. Luultiin et noi jädetkin kuulu siihen hintaan, mut siit tuli pari euroo lisämaksua kuitenkin. Nam oli hyvät jädet kyl, ei haittaa vaik piti maksaa vähä ekstraa! Saatiin tommonen takoyaki-lautasellinenkin jostain syystä. Ei me oikeen tajuttu et miks, kun se ensin tuli se tarjoilija sen tuomaan sinne meidän huoneeseen ja sit sanottiin et ai onks tää ilmanen ni se meni pois et öö etteks te tilannukkaa okei moi. Ja sit se tuli takas ja sano jotai et joku oli maksanu ja tilannu sen meille?! Outoa... Pelottavaa... :-D No, ilmasta ruokaa, mikäs siinä.

Oli jees karaoket! Täs viel yks videokin sielt:Vähän oltiin liian pitkään karaokessa ja missattiin sit meidän junan jatkoyhteys. Päästiin Kawaramachilta Katsuraan saakka jossa pitäis vaihtaa junaa, mut eihän sielt enää kulkenu yksikään juna minnekään. ^^; Kävelyreissukshan se sit meni.↑ Kännykät kovassa käytössä kun yritetään löytää paras reitti Arashiyamalle. Noin kaksi tuntia tossa kävelyreissussa sit loppujenlopuks meni, vaikka ois siitä selvitty varmasti noin tunnissa, mikäli ei ois pysähdytty jokaisen konbinin ja jidôhanbaikin (mikä ihme on oikeenlainen suomennos jidôhanbaikille eli vending machinelle? ... automaatti? -__-) luona. Mut ihan hauska reissu oli! :-D Oli ihanan lämmin yö, noin +25 astetta, mielellään siellä käveli. ^^


Tänään nukuin piiiitkään ja lähdin sit joskus puolenpäivän jälkeen reippailemaan ympäri Arashiyamaa sightseeing-mielessä. Tänään oli siis vapaapäivä. ^^↑ Kävin hakemassa konbinista vähän aamupalaa ja istuin tähän joenrannalle sitä mutustamaan. Päivä oli tosi lämmin, auringonpaisteessa ylitti varmasti +30 astetta. Tässä näkyy tuo Arashiyaman Togetsu-silta, josta meidän ryokan on saanut nimensä.↑ Kun ylittää tuon Togetsu-sillan ja kävelee noin 5-10 minuutin matkan, tulee Tenryûji-nimiselle temppelille. Sisäänpääsy puutarhaan maksoi 500 jeniä ja sisäänpääsy temppeliin olisi ollut 600 jeniä vielä ekstraa, mut mä tyydyin nyt vaan tähän puutarhaan. Sieltä pysty tsiigaileen sinne temppelin sisälle kuitenkin. :-p Oli kiva ja rauhallinen puutarha-alue!↑↑↑ Ihan Tenryûjin vieressä on tämä kaunis bambumetsä, jonne ei ole mitään sisäänpääsymaksuja tai erillisiä aukioloaikoja. Jotkut kaivertaneet tuohon yhteen bambuun nimensäkin. :-p↑ Jatkoin bambumetsän jälkeen matkaa pienelle kukkulalle, jonne osoitti vain yksi viitta, jossa luki japaniksi 御手洗 (otearai, WC). Oli siellä vessa joo, mut oli sieltä myös tosi kauniit näköalat! Eikä siel ollu ketään muita, kun eipä sinne taida eksyä kuin ne japania osaavat jotka sinne vessaan haluaa. :-p↑ Kun laskeuduin alas kukkulalta sen toiselle puolelle, tulin tän saman joen rantaan jonka tuo Togetsu-silta ylittää. Ihanan väristä tuo vesi! Tuolta voi vuokrata tommosen pienen veneen jolla tuolla saa soudella. :-))↑ Seuraavaks lähdin kapuamaan vuorelle polkua pitkin, joka lähtee meidän ryokanin päärakennuksen takaa. Piti maksaa 550 jeniä et sinne pääs sitä polkua pitkin käppäileen, mä luulin et se ois ollu ilmasta. :-p Mut eei se mitään, hyvään tarkoitukseen varmaan menee se raha, noiden apinoiden ruokkimiseen yms. Niin, kyseessä oli siis vuori, jolla elelee noin 150 villin apinan yhteiskunta. Vähän jännäs lähtee itekseen sinne kiipeileen, kun ekana sain käteeni tämmösen lappusen. ^^;↑ Rikoin kuitenkin tota neljättä sääntöö heti ja otin matkalla kuvan tästä kyltistä. Mut oli pakko, kun se oli taas niin Engrish. Tässä kohdalla niitä apinoitakin pyöri ympärillä jo muutamia, mut yritin olla tuijottamatta niitä silmiin! :-D↑ Huipulla oli apinoiden lisäksi tosi kauniit maisemat yli Kioton. Tosi jees paikka, tykkäsin.


Lisää kuva
↑↑ Oli hassua kun noita apinoita pyöri ympärillä niin paljon ja ne ei olleet yhtään säikkyjä. Paljon pyöri myös jotain biologeja siellä seassa tekemässä muistiinpanoja vihkoihinsa, mitä lie kirjoittelivat. Tähän aikaan vuodesta voi nähdä myös vauva-apinoita, kun huhti-kesäkuu on semmosta aikaa et uusia pesueita syntyy.

Tässä vielä videokooste näistä tän päivän Arashiyaman kohteista. Näin paljon kaikkee löytyy ihan kävelymatkan päästä tästä mun kämpiltä! Täysin jees.

↑ Ostin viimeöisellä konbini-reissulla (yhdestä niistä monista ;-D) tän japanilaisen muotilehden, jonka innoittamana lähdin tänäiltana vielä shoppailemaan. Ajelin Kioton päärautatieasemalle ja kävin vähän kierteleen sitä sen alapuolelta löytyvää maanalaista ostoskeskusta Portaa, sekä jo aikaisemmin hyväksi todettua Avanti-ostoskeskusta, joka sijaitsee sen rautatieaseman takana. Sieltä Avantista löytyy kyl aina jotain mukavaa ostettavaa, kuten tälläkin kertaa. Siellä on kaikki nää egg-lehdessä mainostettavat vaateliikkeet, kuten Cocolulu, Tutuanna, Liz Lisa, Blue Moon Blue, Cecil McBee jne. Pari vuotta sitten kun kävin siel shoppaileen, siel oli vieraana ton egg-lehden mallejakin. Ei sillä, ei noi oo mun tyylisiä saati mun lompakolle sopivia vaatemerkkejä, mut niis on silti hauska käydä kierteleen. Lähti siis muista liikkeistä vaatteita messiin. :-p

No menipä nyt tyyliblogiksi tää hohoo. Mut joh, kysymys tähän väliin kuuluu, et kiinnostaako ketään lukea mun mahdollisista ostoksista? Tää ei oo mikään shoppailu-/muoti-/tyyliblogi niin en tänne raportoi mun vaateostoksista, jossei niistä erityisesti haluta lukea. :-p Enkä mä varmaan hirveesti kerkee shoppaillakaan, mut jotakin nyt aina välillä. (-:↑ Oikeestaan lähdin junailemaan Arashiyaman ulkopuolelle vähän ruuankin perässä... ;-D Muistin et siel Kioton aseman lähettyvillä on Nakau-pikaruokaravintola, joka on edullinen ja hyvä. Otin tämmösen setin, jossa on taaaaas gyûdon, sekä annos kylmiä nuudeleita. Maksoi 490 jeniä. Oli nannaa! Huomatkaa kuinka ison kasan heitin noita punasia juttuja tohon päälle. ;-D (Mikä noiden nimi on japaniksi, en muista!) Niitä on siis nois japanilaisis pikaruokaravintoloissa aina kipollinen pöydässä ja niit voi sit heittää tohon ruuan kylkeen. Heitin myös tota tommost voimakasta maustetta ihan reilusti. Amnam, suomalaiseen tyyliin KAIKILLA MAUSTEILLA!↑ Shoppailureissun päätteeksi kävin vielä Kioton aseman Mister Donutissa. Tykkään noista istumapaikoista joista voi tsiigailla aseman menoa. Tää on hyvä annos missä on tommosia pieniä maistiasia erilaisista donitseista. Maksaa 210 jeniä tämä annos jonka nimi on jostain syystä D-poppu.


Nyt on kello kuulkaas 00:15 ja ois aika käydä pikkuhiljaa nukkumaan. Mulla on huominenkin vapaata, ja Miwa kutsui mut sen kunniaks käymään hänen luonaan. Miwa asuu siis vanhempiensa luona vielä, ja hänen vanhempansa pitävät siellä jotakin pientä ravintolaa, niin Miwa kutsu mut sinne syömään! :-)) Kivaaaa! Miwalla on huomenna puolivapaa (半休, hankyû), joka tarkoittaa sitä, että hänellä on töitä vain klo 7-11. Sovittiin et nähdään klo 11:30 tuol työpaikal ja lähetään sit junalla sinne Miwalle. Hauska päivä huomennakin siis luvassa. ^^

7 kommenttia:

 • 6. toukokuuta 2010 klo 20.21 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

  Ihania kuvia ja hyvää luettavaa. Kiitti :) Näyttikin tutulta tuo Mister Donuts... Oli hyviä siellä herkut.
  Olipas teillä salaperäinen ruoan tilaaja siellä karaokepaikassa, hurjaa.
  Terv Ä

   
 • 6. toukokuuta 2010 klo 23.08 , Blogger Jenni kirjoitti...

  Sun blogia on just siksi nin kiva lukea et se on tällainen yleinen matkakertomus. Esittele ihmeessä vaatteetkin mitä ostit. :)

   
 • 7. toukokuuta 2010 klo 14.16 , Blogger kewashii kirjoitti...

  Jooo esittele muitakin ostoksiasi kuin ruokia! :D Mua alkaa ihan itkettää kun katon noita kuvia japanin luonnosta.. Näyttää vaan liian kauniilta ollakseen totta ._.

   
 • 7. toukokuuta 2010 klo 15.11 , Blogger efffy kirjoitti...

  Joo shoppailukuvia kans !

   
 • 7. toukokuuta 2010 klo 15.13 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

  Sun blogia on mukava lukea ja kateellisena kattella <.<
  Varsinkin eka bambumetsäkuva on kuin unesta...

  Voihan viattomat teevatisilimät, egg;istä ei oikein tiedä inhoisko vaiko tykkäiskö. Jotenkin se vain ärsyttää.(¤.¤)

  Laita ihmeessä kuvia myös ostoksistasi!
  t.$

   
 • 8. toukokuuta 2010 klo 16.01 , Blogger Lilya kirjoitti...

  Joo, ostosjuttuja kanssa! :-D Ja vitsit, kun tää biologi tahtois kans tsiigaileen kaikkea jännää sinne! Täällä ei oo vielä sammaleita ja leskenlehtiä kummempia kevätihetyksen aiheita ilmaantunut.. No, tietty pajut ja lepät kukki(i) kans, mut eipä oikein voi verrata noihin sun kuviin millään! :-D

   
 • 8. toukokuuta 2010 klo 16.43 , Blogger Lotta 「lottimus」 Watia kirjoitti...

  Kiitos kommenteista! <3 Joo, tää luonto on jotain niin mahtavaa täällä. Kyllähän Suomessakin sitä luontoa kesäisin tosiaan on tarjolla vaikka kuinka, mut on tää täällä niin erilaista. Japanilaiselle taas sit koivut sun muut on niin mahtavia ja eksoottisia. :-)Suomalaisissa ja japanilaisissa on yhteistä just se luonnossa viihtyminen ja sen arvostaminen.

   

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu