Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

嵐山での散歩 ~ a stroll around Arashiyama

うなぎ丼 ♨ UNAGIDON

perjantai 21. toukokuuta 2010

嵐山での散歩 ~ a stroll around Arashiyama

Tänään aloitin päivän suunnitelmien mukaisesti heräämällä myöhään. Heräsin vasta puoliltapäivin... ^^; Sit vedin pikanuudelit ja jädet naamaan ja lähdin kävelylle, joka venyi kuuden tunnin mittaiseksi seikkailuksi ympäri Arashiyamaa. Kotona olin seitsemän jälkeen illalla. Tässä muutamia kuvia päivän varrelta!↑ Ensin lähdin käymään Matsuo-pyhäköllä. Nään tän Matsuo Taishan torii-portin aina kun lähden junalla keskustaan, kun tää on ihan Matsuo-aseman vieressä. Asun siis Arashiyaman ja Matsuon asemien välillä, niin käytän tota Matsuo-asemaa. Nyt päätin käydä katsastaan et mitä ton portin toisella puolella on!↑ Temppelialue oli melko pieni, mutta oikein kiva. Se ei varmaan oo kauheen tunnettu, sillä vaikka monilla pyhäköillä ja temppeleillä on edes jotain infoa englannin kielellä, oli täällä ihan kaikki vaan japaniksi. Jonnekin rakennukseen olisi päässyt sisälle pääsymaksua vastaan, mut en sit menny, kun en oikeen tienny et mitä siel ois ollu. ;-p↑ Pyhäköille on tapana jättää tällaisia toivomuslaattoja. Joskus niistä löytyy myös hienoja piirroksia. Tässä laatassa toivotaan, että saataisiin juoda paljon herkullista alkoholia! ;-D↑ Päivä oli todella lämmin. Mut tarpeeks vaan aurinkorasvaa ja kevyt vaatetus päälle niin oli oikein ihana sää! Onneksi välillä kävi pieni tuulenvire.↑ Tää kuva ei nyt oikeen kuulu joukkoon, mut kuuluu tähän väliin tän päivän kulkua! ;-D Kävin Matsuo-pyhäkön jälkeen nimittäin supermarketissa vähän ostoksilla, kun se marketti on siin lähellä. Heitin ne ostokset sit välissä himbeen.

Oon vähän kyllästynyt kuppinuudeleihin (silti sanoin että söin niitä tänään ennen kävelylle lähtöä, hee! ;-D), niin oon tehnyt nyt ihan itse jopa ruokaa, kunhan vaan on aikaa ollut. Ostin tänään siitakesieniä, naudanlihalastuja, lehtiä(!) ja tuoreita mansikoita. Siitakesienet on hyviä, mut ne on Suomessa melko kallitta. Täällä tuo paketti maksoi vain 58 jeniä! Lehdet maksoi saman verran. Noi lehdet on tosi hyvii! Teki mieli, kun töissä niitä on monessa annoksessa. ;-D Okaasan laitto tota lehteä myös mun joka-aamuiseen nattoannokseeni silloin pari vuotta sitten. Nam. Lehteä. Tein tänään illallista tosta lihasta ja noista sienistä. Tulee hyvää kun paistaa noi lihat ja heittää sekaan soijaa ja tuoretta inkivääriä ja mutustelee riisin kans! Mansikat otin evääksi kävelyretkelle, ja söin ne Katsura-joen rannalla. Oli namei!↑ Sit lähdin käppäilemään Togetsu-sillalta suuntaan, jossa kartan mukaan on paljon temppeleitä ja pyhäkköjä. Sen enempää karttaan katsomatta tulin ensimmäiseksi tämmösen portin luokse. Kyseessä oli Seiryôji-temppelialueen portti. Temppelialue oli pieni ja söpö, ja siellä ei ollut oikeen ketään, niin oli mukava siellä käppäillä. Alueella oleskelu ei maksanut mitään.

Sit jatkoin kävelyä eteenpäin ja tulin johonkin mestaan, johon sisäänpääsy ois ollut 500 jeniä. Menin siihen portille sit et oisin maksanu sen 500 jeniä, mut se tyyppi sano et se paikka on auki enää 10 minuuttia niin ei oikeen kande tulla. Höh. Ei sit. En kyl yhtään tiedä mikä mesta se ois ollut, mut joku temppelialue. :-D↑↑↑↑ Sit jatkoin viel vähän matkaa, ja tulin taas johonkin, jonne sisäänpääsy oli 400 jeniä. Paikkaan pääsi sisään vielä seuraavan viiden minuutin ajan, klo 16:30 saakka, ja siellä sai olla klo 17 saakka. Aattelin sit mennä! Sain portilta vain japanin kielisen esitteen, mutta sen ja kartan avulla selvisi, että temppelialueen nimi oli Jojakukoji.

Temppelialueella oli vain muutama ihminen mun lisäksi, sillä paikka oli just menossa kiinni. Tää oli jotenkin tosi mukava alue. Kiivettiin ensin korkeat portaat, jonka jälkeen lähti vielä monia pikkupolkuja ylös vuoristoon. Ylhäältä oli tosi kivat maisemat. Siellä oli paljon tosi kaunista luontoa, pikkupatsaita ja muita yksityiskohtia. Tosi kiva alue, onneksi menin!

Pikkasen otin videokuvaakin sieltä:

↑ Sit jatkoin matkaa ja tulin tänne bambumetsään, jossa kävin sillon pari viikkoa sitten mun Arashiyaman kävelylläni. :-) Tällä kertaa oli jo sen verran ilta, että siellä ei ollut ketään muita. Sai otettua hyviä kuvia, joissa ei ollut ihmisiä. ;-)↑ Ennen kotiinpaluuta istahdin vielä hetkeksi Katsura-joen rannalle ihailemaan auringonlaskua.


Semmonen päivä oli se! Tosi mukava. Nyt on taas virkee uuteen työpäivään huomenna! 11h työpäivä tiedossa tosin... Ehkä se siitä. :-D


Loppuun vielä biisi, jota täällä tulee kuultua lähes joka päivä telkkarissa - Ikimono gakarin uusin biisi arigatô. Tää on semmosen aika suositun draaman alkutunnari. Sen draaman nimi on Gegege no nyôbô. Sillä ei tietääkseni oo mitään tekemistä Gegege no kitarôn kanssa. :-D Äsken Ikimono gakari oli kans vieraana tommosessa musiikkiohjelmassa ja esitti tän biisin siellä. Jälleen kerran ihana hitti ihanalta bändiltä!


Ikimono gakari ~ Arigatô

3 kommenttia:

 • 21. toukokuuta 2010 klo 16.50 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

  Herkkulisija jädejä, oikein järskiparatiisi ;)
  Kamalia ötököitä, niistä en tykkää kyllä...
  Aivan upea toi Arigato-biisi :))
  Terv Ä

   
 • 21. toukokuuta 2010 klo 19.38 , Blogger Lilya kirjoitti...

  Tiiätkö yhtään, mitä noi lehdet on? Millään kielellä (mieluiten tietty latinaks)? :-D Rupes kiinnostamaan kovasti. Miten niitä käytetään, onko ne enempi mausteena vai "vihanneksena"?

   
 • 22. toukokuuta 2010 klo 2.47 , Blogger Lotta 「lottimus」 Watia kirjoitti...

  Lilya: Joo, toi on japaniksi "aojiso" (青じそ), englanniksi "green perilla" http://en.wikipedia.org/wiki/Perilla .

  Oon nähny tätä yleensä käytettävän tuoreena ja raakana, esim. raa'an kalan kanssa. Tuolla kaiseki-illallisella missä olin pari viikkoo sitten Miwan kanssa, tätä oli käytetty myös silleen, et sisälle oli kääritty maksaa ja sit uppopaistettu koko kääryle. Mausteena ja vihanneksena käytetään, tosi monipuolinen! Tos sanotaan et kuuluu mintun sukuun tos wikiartikkelis, pieni semmonen mintun vivahde tulee, mut en mä mintuks sanois. :-)

   

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu