Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Loskaisessa Suomessa taas.

うなぎ丼 ♨ UNAGIDON

tiistai 13. tammikuuta 2009

Loskaisessa Suomessa taas.

Terveppä terve! Ei oo vähään aikaan tullut nyt kirjoiteltua kun tuli Japanin jälkeen lahnattua viikko Jyväskylässä ja toissapäivänä vasta palasin takaisin Vaasaan. Työtkin ovat jo alkaneet, joten arkeen on tullut jo palattua.

Voisin vielä vähän kirjata ylös Kioton viimeisen päivän tapahtumia ennen kuin pääsee unohtumaan. Aamusella lähdettiin metrolla Nijon asemalle josta käveltiin joku parinkymmenen minuutin matka onsenille. Paljon porukkaa oli liikenteessä vapaapäivän kunniaksi. Onseniin sisäänpääsy maksoi 800 jeniä per nokka ja sillä sai lilluskella yhteensä neljässä altaassa; poreallas, kylmäallas, ulkoilma-allas ja teeallas. Teealtaan vesi oli ruskeaa ja siellä lillui iso teepussi! Hyvää tekee taas iholle kuulemma se. ;-) Kylmäaltaan veden mittari näytti +17 ja saimme Yukikon kauhistumaan kun kerroimme Suomen järven veden olevan kesällä tuota luokkaa... Noh, ehkä hän uskaltaa silti vielä Suomeen tulla. :-)

Onsenista noustuamme jäimme vielä hetkeksi istuskelemaan onsenin aulaan ja syömään leipää ja jätskiä. Leivät ostettiin aikaisemmin Nijon aseman kupeessa olevasta leipomosta, joka oli niin ahdas että tönäisin yhden kohtuu ison leivänkin lattialle laukullani. Yhyy.

Seuraavaksi lähdettiin junalla lyhyen matkan päähän, en muista yhtään mille asemalle mutta kaupungin laitamille kuitenkin. Siellä käytiin temppelialueella, jossa okaasan oli käynyt syksyllä kirjoittamassa haikuja ja tykästyi paikkaan niin että halusi sen ehdottomasti minulle näyttää. Paikka oli kyllä kiva, ja erityinen juttu temppelillä oli kivikko, johon kun kaatoi vettä kuului sieltä koto-soittimen ääni.
Temppelillävierailun jälkeen lähdettiin junalla Yamashinaan, jossa käytiin karaokessa. Hauskaa oli taas kerran ja melonilimppari virtasi!


Yamashinan asemalta onkin sitten kohtuu lyhyt kävelymatka takaisin kotiin, joten käveltiin sinne ja syötiin illalliseksi sukiyakia, eli lihaa ja kasviksia makeassa soija-sokeri-kastikkeessa dipattuna raakaan kananmunaa. Nannaa!

Lauantaiaamuna lähdettiin puoli kahdeksan aikaan aamulla lentokenttätaksilla kohti Kansain lentokenttää. Lentokenttätaksi tuli hakemaan meidät Yukikon talon edestä ja vei aina lentokentälle asti, joten ei tarvinnut raahata matkalaukkuja yhtään. Oli helppoa ja halpaa se; yhdeltä henkilöltä tuo matka maksoi 3300 jeniä ja kesti vajaa kaksi tuntia. Taksiin mahtui kahdeksan henkilöä ja se keräsikin meidän jälkeen loputkin näistä paikoista täyteen. Okaasan teki meille evääksi juusto-umeboshi-onigirit, joten matka sujui oikein joutuisasti niitä mutustaen ja maisemia ihmetellen.

Tällä kertaa lentokin oli ajoissa, joten ei tarvinnut vaihtaa junasta bussiin kuten viime reissulla kävi. Juna meni onneksi Tikkurilasta suoraan Jyväskylään, joten pystyi nukkumaankin. Kylläpä Suomi oli tuolloin kylmä.

Laitan tähän loppuun vielä yhden julkaisemattoman videon sekä muutaman julkaisemattoman kuvan. Kirjoittelemisiin!0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu