Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Nihongo nôryoku shiken.

うなぎ丼 ♨ UNAGIDON

maanantai 8. joulukuuta 2008

Nihongo nôryoku shiken.

Eilinen päivä tuli vietettyä Helsingissä nihongo nôryoku shikenin, JLPT:n, eli japanin kielen tasokokeen parissa. Kuten olen aikaisemminkin maininnut, JLPT järjestetään Helsingissä aina joulukuun ensimmäisenä sunnuntaina ja se koostuu neljästä tasosta, joista 1kyuu on vahvin ja 4kyuu heikoin taso. Viime vuonna läpäisin 3.-tason, tänä vuonna osallistuin tasolle 2.

Tuo 3kyuun ja 2kyuun välinen kuilu on aika suuri, sillä 3-tasolla täytyy osata vain n. 300 kanji-merkkiä, kun 2-tasolla niitä pitää osata jo n. 1000. Lisäksi mm. kielioppi on jo 2-tasolla mielestäni melko haastavaa. Vuonna 2010 tähän on tulossa vähän helpotusta, sillä tasoja on silloin viisi ja uusi taso sijoittuu jonnekin 3kyuun ja 2kyuun välimaastoon.

Koe järjestettiin tuttuun tapaan Ressun lukiolla ja se alkoi klo 13. Ensimmäinen osio oli kanjit + sanasto, ja se kesti 35 minuuttia. Vaikka oletin että kanjit menisi huonommin mitä sanasto, kävi toisin päin. Kanjeissa oli yllättävän paljon sellaisia yhdistelmiä ja yksittäisiä kanjeja joita osasin. Aika meni osiossa kuitenkin melko tiukille, ja sain juuri ja juuri ennen ajan loppumista osion valmiiksi.

Ensimmäisen osion jälkeen pidettiin pieni tauko, jonka jälkeen oli vuorossa 40 minuuttia kestävä kuunteluosio. Kuuntelu koostuu kahdesta osasta; tehtävistä jotka liittyvät kuviin, ja tehtävistä joissa kuvia ei ole. Kuuntelu on yleensä ollut mun vahvin alue, ja sitä se olikin jälkimmäisessä kuunteluosiossa, mutta ensimmäinen osio ei mennyt ihan putkeen. Siinä oli muutamia kohtia joita en vaan millään ymmärtänyt; lisäksi häiritsi ihan suunnattoman paljon se rapistelu ja sivujen käänteleminen luokassa. Jälkimmäisessä osiossa ei tarvitse sivuja käännellä, joten pystyi vähän paremmin keskittymäänkin.

Jälleen pienen tauon jälkeen oli vuorossa kokeen viimeinen osio - luetunymmärtäminen + kielioppi. Osio kestää 70 minuuttia, joka itselleni kuten monelle muullekin oli liian lyhyt aika. Osion alussa oli useita sivuja erilaisia luetunymmärtämistehtäviä, jonka jälkeen vielä kielioppitehtäviä. Aloitin vihon alusta tekemään luetunymmärtämisiä, mutta kun huomasin kuinka järkyttävän paljon niitä on, siirryin suoraan kielioppiin. Lopuksi palasin takaisin luetunymmärtämisiin ja en ehtinyt niitä kovin paljoa miettiä sillä aika kävi vähiin. Viimeisen luetunymmärtämiskohdan jouduin arvaamaan, kun siihen siirtyessäni aikaa oli jäljellä enää yksi minuutti.

Kuulin paikanpäällä että Helsingissä osallistujia yhteensä kaikilla tasoilla oli n. 150, mikä on mielestäni kyllä enemmän mitä viime vuonna. Meilläkin oli 2kyuulle tarkoitetussa luokassa 49 henkilöä (happi loppui ja oli järkyttävän kuuma!), kun muistelisin että viime vuonna 3kyuun luokassa oli vain 25 henkeä.

Sain tänään käsiini Internetin uumenista oikeita vastauksia kokeeseen, ja näyttää pahasti siltä että muutama piste jää uupumaan läpipääsystä. Läpäistääkseen tarvitsee saada 240 pistettä maksimipistemäärästä, joka on 400. Parhaiten suoriuduin odotetustikin kuuntelusta ja kielioppiosiosta. Kielioppia pänttäsin ennen koetta aika paljon, ja se kyllä kannatti, sillä kokeessa oli muutama virke ihan suoraan mun käyttämästäni oppikirjasta. Koe kaatui sanastoon ja luetunymmärtämiseen. Ei auta siis kuin aloittaa sanaston pänttääminen ensi vuoden koetta varten. ;-) Tulokset kokeesta saadaan maaliskuussa; ilmoittelen kyllä sitten miten meni, mutta mulla ei tosiaankaan tällä hetkellä oo odotuksia siitä että läpi menisi. Aina voi kuitenkin toivoa.

Kokeen jälkeen lähdettiin syömään kiinalaiseen ravintolaan. Olimme kaikki todella nälkäisiä ja väsyneitä, joten ruokahetki sujui aika hiljaisissa tunnelmissa. ;-D Ruoka oli erittäin maittavaa, ja kun saatiin mahamme täyteen ja verensokeri nousuun, alkoi jo kokeen puiminen. Jälkiruuaksi käytiin Ben & Jerry's -kiskalla syömässä jädee. Tästä on mulle jo tullut tapa, että aina kun Helsinkiin menee, on pakko päästä jätskille vuodenajasta riippumatta. ;-)

Illalla suuntasimme junalla taas pitkän matkan kotiin. Kyllä kotona uni maittoi!

Nyt on jotenkin niin puutunut olo, kun eilen tuli käytettyä kaikki energia ja laitettua taidot koetukselle. Aamullakin lehtimyyjä herätti mut kesken unien, niin jäi nekin vähän kesken, murr. Vaikka oon vähän pettynyt ettei tuo koe erityisen hyvin mennyt, en oo silti surullinen tai huonolla tuulella. Oon tänään käynyt läpi niitä oikeita vastauksia ja oppinut uusia sanoja joita eilen en tiennyt jne., joten ei se siellä kokeessa käyminen turhaa ollut. Päin vastoin - virheistäänhän sitä parhaiten oppii, ja tulee itselleni ainakin kauhee tsemppi päälle, kun vähän välillä epäonnistuu! :-D

Oon kuunnellut tänään suosikkiartistiani Yukia, koska jotenkin saan hänen biiseistään virtaa ja motivaatiota japanin opiskeluun. Laittaisin tähän nyt jonkun ihkun biisin, mutta joku vainoaa Yukia ja poistaa hänen videoitaan YouTubesta. Tässä kuitenkin söpö mainos, jossa Yuki laulaa Judy and Mary:n biisiä. Yuki siis ennen soolouraansa oli Judy and Mary -nimisen bändin vokalisti. Suosikkibändini on se. <3Tässä vielä toinen biisi, josta jotenkin aina liikutun kauheesti. Johtuu varmaan siitä että liittyy erääseen draamasarjaan, joka on tosi surullinen. Tää on myös yks mun opiskelumotivaatiobiiseistä! (Onks kellään muulla sellasia? ^^;) Laitoin sellasen version että voitte laulaa mukana; mä ainakin laulan!


0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu