Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Belladonna - utsukushii onna!

うなぎ丼 ♨ UNAGIDON

perjantai 21. marraskuuta 2008

Belladonna - utsukushii onna!

Tänään katsottiin taas anime & manga -kurssilla elokuva. Vuorossa oli taide-elokuva nimeltä "Kanashimi no Belladonna".


Tämä on ohjaaja Eiichi Yamamoton anime-elokuva vuodelta 1973, sekä Mushi Productions -tuotantoyhtiön kolmas ja viimeiseksi jäänyt elokuva. Tuotantoyhtiön kaksi edellistä elokuvaa oli tehty mangan isän Osamu Tezukan nimissä, mutta jostain syystä tyyliä vaihdettiin aika rajustikin tähän kolmanteen elokuvaan tultaessa.

Kanashimi no Belladonna on tarkoitettu aikuisille, eikä se ole kaupallinen tai suurille markkinoille tähdännyt elokuva. Vastaavanlaista animea en ole koskaan ennen nähnyt. Elokuva sijoittuu keskiajan Ranskaan, ja sen päähenkilönä on Jeanne-niminen nainen, joka joutuu paholaisen riivaamaksi. Elokuvassa kuvataan kuinka tämä nuori nainen muuttuu riivatuksi joutumisen myötä. Tässä on aika paljon happoisaa materiaalia, en suosittele nuorille katsojille!

Ei elokuva sinällään huono ollut, mutta erilainen ja hieman ahdistava. Osaltaan 70-luvun vapaamielinen meininki on varmasti vaikuttanut siihen miksi elokuva on välillä visuaalisesti melko ahdistava ja epilepsiakohtauksia edistävän värikäs. En tätä kuitenkaan katsoisi ihan vaan rentoutuakseni, vaan aika analyyttinen ote tämän katsomiseen on otettava. Elokuva ei menestynyt Japanissa, joten pian Mushi Productions joutui konkurssiin.

Nyt alkoi soimaan kyllä päässä musiikit tästä elokuvasta, otsikossa on sanoitusta biisistä, joka kuullaan useita kertoja elokuvan aikana. Ihan hyvät musiikit oli!

Tänään taas illalla pidettiin bänditreenit ja alkaa olla biisit ihan hyvässä jamassa. Ensi kerralle pitäisi opiskella pari biisiä lisää; Furuido - Sanae-chan (tosin pop-versiona) ja joku Suomesta kertova japanilainen biisi, jota en ole vielä saanut kuulla, mutta muut sitä mainostivat bändille sopivaksi. Seuraavat reenit pidetään valitettavasti vasta kahden viikon päästä, sillä ensi viikon perjantaina järjestämme ainejärjestön kanssa leffayön!

Tuli sattumalta vastaan musiikkivideo Ruuju no dengon -biisiin, joka on meillä ohjelmistossa. On kyllä magee!Tollanen bling bling -asu on kyllä saatava! ;-) Tää biisi esiintyy Majo no takkyûbin (Kikin lähettipalvelu) -elokuvassa, et sieltä se on tuttu jos tutulta kuulostaa.

Tulipas nyt 70-lukupainotteinen postaus, musiikkia ja elokuvaa tuolta happoisalta vuosikymmeneltä.

Kahden viikon päästä olisi Helsingissä se JLPT ja ensi keskiviikkona pidetään siihen liittyen harjoituskoe. Kuukauden päästä pitäisi sinne Japaniinkin taas reissata. Nopeasti se aika vierii! Harmittaa vaan kun tuo jenin kurssi on huomattavasti huonompi meille suomalaisille mitä esimerkiksi viime kesänä, joten reissu tulee vähän kalliimmaksi. Mutta minkäs sille voi, sitä se on aina valuuttakaupan kanssa pelatessa.

Olin yhteyksissä Yukaan, Eriin ja Chiemiin et mentäis porukalla Kiotossa taas karaokeen, mutta Yuka on muuttanut Tokioon työn perässä ja Erillä on Okayamassa työkiireitä, joten he eivät valitettavasti pääse tulemaan Kiotoon. Onneksi Chiemi kuitenkin sanoi pääsevänsä 28. päivä moikkaamaan mua, jei! Toi japanilaisten työtahti on kyllä ihan käsittämätön. Vaikka kuinka olis uusivuosi kynnyksellä, pitää töitä vaan painaa...

Koska tykkään postata kuvia, niin tässä vielä yksi!


Tää on leffayössäkin esitettävästä elokuvasta "Naisu no Mori" (engl. Funky Forest). On oikeesti tosi hauska ja psykedeelinen elokuva, tätä voin suositella mutta kuitenkin pienellä varauksella. Ei ole taaskaan ihan mainstream-leffa.

Tää blogihan alkaa muodostua melko elokuvapainotteiseksi. Mut no, nää on japanilaisia elokuvia niin liittyy siis myös Japaniin. ;-) Noista muista leffayön elokuvista enemmän seuraavassa postauksessa!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu