Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Nara.

うなぎ丼 ♨ UNAGIDON

tiistai 23. joulukuuta 2008

Nara.

Tänään käytiin Narassa, Japanin vanhassa pääkaupungissa lyhyen matkan päässä Osakasta. Nää itse matkat paikanpäälle ja sieltä pois ei olleet kuitenkaan niin lyhyitä kun ois voinu, sillä Naraan päin mentäessä mentiin vähän väärään junaan ja sillä sit joku puol tuntii väärään suuntaan ja sieltä puol tuntii takasin, eli tunti meni siinä hukkaan. Kun oltiin lähdössä Narasta takaisin Osakaan, oli just parin pysäkin päässä sattunut onnettomuus (ilmeisesti joku taas hypännyt raiteille...) joten poliisi sit tukki sen alueen ja ei päästy liikkumaan lähes kahteen tuntiin. No, lopulta kuitenkin perille päästiin, vaikka hermohan siinä meinasi mennä.

Narassa käytiin ensin imailemassa joulujälkkärit Mister Donutissa ja sitten alettiin rauhallisesti siirtymään kohti Tôdaijin ympäröimiä alueita ja sen lukuisia elukoita. Käytiin myös matkanvarrella olevissa putiikeissa ostoksilla, ja sain sieltä joululahjaksi äidiltä panda-haalarin! On kyllä hieno se. Naamiaisia odotellessa.

Temppelialueilla tepastelee vapaana paljon peuroja/kauriita, mitä ne nyt sitten oikealta nimeltä onkaan. Maassa on myös paljon papanoita. Matkamuistomyymälöissä myydään peuran papana -suklaata sekä myös mm. buddhan räkäpalleroita. Myydään siellä myös keksejä, joita voi sitten näille nälkäisille elukoille syöttää samalla kun ne hyökkäävät kimppuun!

Ei oo näköjään tää eläin saanu tarpeeksi keksejä, kun pitää ketjuja järsiä.Kun oltiin aikamme tepasteltu puistoissa ja saatu tarepeeksemme matkamuistomyymälöistä, suuntasimme vihdoinkin Tôdaijin temppelille. Kyseessä on siis maailman suurin puurakennus jonka sisällä on Japanin suurin buddha-patsas. On se kyllä magee paikka. Tässä on vähän videokuvaa temppelin sisältä, sekä yks kuva itse alueen ulkopuolelta, sillä laitoin jo aikaisemmin kuvan itse puurakennuksesta ulkoapäin.

Rakennuksen sisällä on myös mm. puupilari, jonka läpi on tehty sisällä olevan buddha-patsaan nenänreiän kokoinen läpimenotie. Siitä kun läpi menee niin saa sit tietty paljon onnea. Aikamme siinä Lauraa yllytettyämme liittyi hän japanilaisten lasten joukkoon ja meni kuin menikin tämän nenänreiän läpi; tietysti japanilaisen yleisön kovasti vieressä kannustaessa ja paikallisen mummelin häntä avustaessa.

Temppelillä taas aikamme pyörittyämme ja onnenkalut ostettuamme lähdimme kävelemään kohti juna-asemaa, tietysti ensin ravintolan kautta koukaten. Ja juna oli siis myöhässä, kuten jo mainitsinkin. Perille Nanbaan tosiaan kuitenkin päästiin, ja käytiin vielä vähän sadan jenin kaupassa ihmettelemässä ja ostamassa halpoja namuja sun muuta, ja sit tultiin takoyaki-kojun kautta kotiin. Hyvä reissu oli!

Huomenna sitten lähdetäänkin kohti Arimaa ja Rikun joulubailuja jossa vietetään siis koko yö, joten seuraavan kerran kirjoittelen aikaisintaan ylihuomenna. Joulubailujen jälkeisenä päivänä mennään sinne Universal Studiosille, joten varmaan taas kirjoiteltavaa seuraavaan viestiin löytyy!

Hyvää joulua!

1 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu