Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Viikko vielä.

うなぎ丼 ♨ UNAGIDON

lauantai 13. joulukuuta 2008

Viikko vielä.

Viikon päästä sunnuntaina lähdetään Helsinki-Vantaalta kohti Osakaa. Jenejä vaihdeltiin matkaan tällä viikolla tosi huonolla kurssilla, mutta eiköhän tässä selvitä. Ollaan vähän suunniteltu aikataulua missä milloinkin hillutaan, joten kirjoittelenpa siitä vähän tähän.

Jos lento on ajoissa ja kaikki sujuu putkeen, saavutaan Kansain lentokentälle maanantaina 22.12. aamusella. Check-inin Osakan Nanbassa sijaitsevalle hotellille voi tehdä vasta klo 15, joten meillä on siinä varmaan muutama tunti aikaa kulutettavana, vaikka rajamuodollisuuksissakin saattaa muutama tunti jo vierähtääkin. Suunnitelmana on mennä testaamaan heti alkuunsa karaoke ja viettää siellä ylimääräinen aika laukkujen kanssa muutaman euron hintaan per naama. Saa siellä sitten vaikka ruokaakin, jos ei jaksa muualle vielä raahautua. ;-) Maanantai menee varmaan aika väsyneissä tunnelmissa, joten ei mitään suurempaa ole sille päivälle vielä buukattu. Tulee varmaankin kierreltyä lähialueita ja pikkasen shoppailtua.

Tiistaina 23.12. mennään tähän tietoon käymään Narassa ihmettelemässä peuroja ja Japanin suurinta buddha-patsasta ja maailman suurinta puurakennusta ja sen sellaisia. 23. päivä on keisarin syntymäpäivä ja se on kansallinen vapaapäivä Japanissa, mutta lueskelin netistä että sen ei pitäisi vaikuttaa Tôdaijin (tää maailman suurin puurakennus jonka sisällä Japanin suurin buddha-patsas) aukioloaikoihin. Laitoin pari päivää sitten vielä Yukikolle Japaniin mailia asiasta, jos hän osaisi varmistaa tämän tiedon. Ei oo tullut vielä vastausta mut selvitellään asiaa! Jos jollakin on tästä kokemusta niin saa ihmeessä kommentoida. ;-)

24. päivä lähdetään päiväsellä kohti Arimaa ja kylpylähotellia, jossa vietetään jouluaatto juhlien suomalaisella porukalla. Sieltä meidän suomalaisporukalle on varattu iso huone ja tähän kuuluu kylpyläpalveluiden rajaton käyttö. Hotellissa on useita upean näköisiä kuumia kylpyjä hienoilla näköaloilla. Paikalle on tulossa näillä näkymin yhteensä 8 henkilöä, joista 7 on suomalaisia ja yksi ruotsalainenkin on hyväksytty joukkoon. Itseni, siskoni ja äitini lisäksi paikalle tulee kolme opiskelijaa mun koulusta, jotka ovat tällä hetkellä vaihdossa Kansain alueella, ja sitten yksi suomalainen joka on myös kotoisin täältä Vaasasta, mutta en häntä ole koskaan tavannut. Sitten tää ruotsalainen jota en myöskään ole tavannut. Tulee vähän erilainen joulu mut varmasti ikimuistoinen!

25. päivä olisi tarkoituksena mennä Arimasta suoraan Osakan Universal Studiosille. Riippuu vähän minkä verran siellä on porukkaa ja kauanko siellä jaksaa tungeksia, että käydäänkö sinä päivänä vielä jossain muuallakin. Ei oo koskaan tullut sielläkään käytyä, vaikka Osakan ympäristössä on tullut pyörittyä. Eiköhän se oo ihan kiva paikka! :-)

26. päivä kierrellään varmaankin Osakaa aika paljon, koska perjantaisin on myynnissä no-my-car-day-passit, joilla voi metrolla matkustella 600 jenin hintaan niin paljon kuin tykkää. Käydään todennäköisesti Kaiyukan-akvaariolla, Osakan linnassa, Umedan näköalatornissa ja sitten tietty shoppaillaan vielä viimiset ostokset Osakasta, ennen kuin lähdetään kohti Kiotoa.

Lauantaina 27. päivä lähdetään siis Kiotoon. Ollaan sovittu hotellin kanssa että tuodaan meidän kamat jo sinne aamusella säilytykseen, vaikka check-in voidaankin tehdä vasta klo 16 alkaen. Sen jälkeen kun ollaan tavarat sinne viety ja varmaan jotain safkaakin naamaan vedetty, niin ajateltiin kävellä lyhyt matka Sanjuusangendôlle, maailman pisimmälle puurakennukselle jonka sisällä on 1001 Kannon-jumalan patsasta. Tästä kerroinkin myös viime matkapäiväkirjassani. Paikka on tosiaan ihan mahtava, ja haluun ehdottomasti viedä äidin ja siskon sinne.

Käydään varmaan samana päivänä myöskin Kiyomizu-deralla, jossa kävin ekalla Japanin reissullani n. 3 vuotta sitten. Tää kuuluu myös näihin Kioton kuuluisiin nähtävyyksiin, ja on kyllä kiva temppelialue, josta on hienot maisemat yli Kioton.

Sunnuntaina 28. päivä on vuorossa shoppailua Kiotossa sekä karaokea. Mun kirjekaverini Chiemi tulee tällöin moikkaamaan meitä Kiotoon, joten hengaillaan varmaan aika paljon ympäriinsä, ei sen tarkempia suunnitelmia vielä ole.

29. päivä on suunnitelmissa käydä Ginkakujilla (hopeinen temppeli) ja Kinkakujilla (kultainen temppeli). Kiotossa on kyllä vähän vaikea liikkua näiden nähtävyyksien välillä, kun nääkin on ihan eri puolilla kaupunkia ja Kioton bussit on aika plääh. Kyllä ne kulkee eikä kallistakaan oo, mutta aikataulut ei pidä kauheesti paikkaansa ja lyhyessäkin matkassa kestää tosi kauan jos sattuu ruuhka-aika olemaan. Busseissa harvoin pääsee istumaankaan kun ne on niin täynnä. Metrot kulkee vaan muutamille nähtävyyksille. Pitää vähän tutkia että miten noihin mestoihin kannattaa mennä, kun 3 vuotta sitten kun kävin Kinkakujilla, mentiin taksilla Sakikon johdolla sinne jostain päin Kiotoa, joten kauheen hyvät muistikuvat ei reiteistä ole. ;-D Ginkakujille pääsi kyllä muistaakseni bussilla ihan hyvin, vaikka se kiersikin jotain ihme reittejä. Tutkiskellaan!

Tiistaina 30. päivä käydään näillä näkymin Heian-pyhäköllä ja sen puistossa, sekä illemmalla Gionissa kurkkimassa jos tulisi Maikoja tai Geishoja vastaan.


Tää sama paikka esiintyy myös mun lempparileffassa "Lost in Translation". Tästä seuraavasta biisistä tulee aina niin Kiotofiilikset. <3


Uudenvuodenaattona 31. päivä lähdetään pois Kioton hotellista ja siirrytään Yamashinaan Yukikon ja okaasanin hoiviin. Yövytään Yukikolla joten mennään ensin sinne suoraan, jätetään kamat jne., ja sitten siirrytään uudenvuodenviettoon okaasanille. Illalla syödään hyvin ja keskiyöllä lähdetään käymään lähitemppelillä rukoilemassa onnea vuodelle 2009.

Uudenvuodenpäivänä syödään taas hyvin ja käydään päiväsellä Fushimi Inarilla rukoilemassa lisää onnea. Tää on Kinugawan perheen vakkarimesta käydä rukoilemassa aina tammikuun 1. päivä. Porukkaa siellä tulee olemaan.

2. päivä onkin meidän viimeinen päivä Japanissa, ja tää vietetään rentoutuen Kurama onsenilla, eli kylpemässä. Siihen on hyvä taas reissu lopettaa. :-)

Otan varmaankin läppärin reissuun mukaan, joten saan päiviteltyä matkapäiväkirjaa ihan reissunpäältäkin. Muistelisin että noilla hotelleilla on ilmainen wlan huoneissa. Koska otan koneen mukaan, niin saan videoitakin varmaan enemmän kuvattua, sillä saan muistikortteja tyhjennettyä tarpeen vaatiessa koneelle. Kirjoittelen kyllä tässä varmasti jotain settiä vielä ennen reissua. Nyt olisi vielä keskiviikkona yksi tentti ja tässä viikonlopun aikana pari esseetä kirjoitettavana. Eikun opiskelemaan siis, että voi hyvillä mielin taas lähteä lomailemaan!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu