Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Metrolla ympäri Osakaa.

うなぎ丼 ♨ UNAGIDON

perjantai 26. joulukuuta 2008

Metrolla ympäri Osakaa.

Tänään on matkusteltu Osakan metroilla ihan koko rahan edestä. Meidän piti aamulla ostaa no-my-car-day-metroliput, joilla saa 650 jenin hintaan matkustella metroilla niin paljon kuin tykkää päivän aikana, mutta sit bongattiinkin täältä hotellilta tollanen pakettitarjous, jolla sai lipun Kaiyukan-akvaarioon johon siis tänään oltiin menossakin, ja sit sellasen metrokortin yhteishintaan 2400 jeniä. Pelkkä sisäänpääsy Kaiyukaniin on normaalisti 2000 jeniä, joten muutama sata jeniä siis säästyi, jei!

Aamupalan jälkeen lähdettiin sit metrokortit kourassa kohti Kaiyukania. Paikalle löysi helposti yhden metrolinjan vaihdon jälkeen. Kun käppäiltiin akvaariolle päin, tuli vastaan matkamuistomyymälä, josta äiti ja Laura ostivat itselleen tollaset aamutakit. Vähänniinku yukatat on ne. Siinä kun keskenämme pölötettiin niin tää myyjä tulee siihen "Suomi?" Tunnisti meidän puheesta et oltiin Suomesta, ja kerto et siinä kojulla on käynyt paljon suomalaisia joten on oppinut tunnistamaan kielen. Osasi hän myös sanoa "kiitos". :-)

Kaiyukan oli tosi magee paikka, ei oo tullut niin monipuolisessa akvaariossa käytyä. Merenelävää oli jos jonkinlaista kahdeksan kerroksen verran; ylimmässä kerroksessa pintakaloja ja alempana sitten pohjakaloja. Monet altaat olivat tosi isoja ja niihin näki pinnalle toisesta kerroksesta ja pohjalle toisesta. Kaikista isoin allas taisi olla joku neljän kerroksen kokoinen ja siellä oli 12 metrisiä valashaita ja muita mageita eläväisiä!

Satuttiin ison akvaarion kohdalle juuri rauskujen(?) ruokinta-aikaan.Oli siellä kalojen lisäksi vielä mm. saukkoja ja pingviinejäkin, mutta ne kuvat on toisella muistikortilla joka jäi tonne huoneeseen niin en saa nyt tähän.

Kaiyukanilla meni aikaa joku parisen tuntia, jonka jälkeen käytiin syömässä okonomiyakia viereisessä Fûgetsu-ravintolassa. Hyvvää oli!

Kun oltiin mahamme saatu täyteen suunnattiin nokkamme kohti Osakan linnaa. Ei oikeen tullut seurattua ajankulua joten kerettiin linnalle juuri ja juuri ennen sulkemisaikaa. Sisälle kuitenkin päästiin ja ehdittiin siellä puoli tuntia kierrellä ennen kuin paikka pistettiin kiinni.

Kun Osakan linna meni kiinni ja ilta alkoi pimenemään, siirryimme metrolla Umedaan ja 170 metrisen rakennuksen katolle ihailemaan öistä Osakaa. Ilta oli ihan pilvetön ja näkyvyys oli todella hyvä!
Tää mesta on ilmeisesti suosittu treffipaikka näin iltaisin, sillä paikalla oli todella paljon japanilaisia nuoria pariskuntia söpöilemässä. Mentiin sinne sit turistia leikkiin ja pilaamaan tunnelma! ;-D

Tos illalla käytiin viel syömässä curryriisit ja ostin jälkkäriks vielä taiyakia hernekeitolla, taisiis paputahnalla. Hyvvää! Piti syödä tänään paljon lämmintä, sillä oli tähän asti kylmin päivä ja luntakin satoi! Ei jäänyt kyllä maahan se yhtään, mutta sieltä sitä tuli.

Huomenaamuna lähdetään junalla kohti Kiotoa ja siellä on taas paljon nähtävyyksiä luvassa! Toivottavasti saan siellä wlanin toimimaan niin voi tännekin päivitellä taas reaaliajassa.

1 kommenttia:

  • 31. joulukuuta 2008 klo 3.53 , Blogger Heikki Salo kirjoitti...

    Huh, noi Umeda-tönön kattomaisemat on kyllä päräyttävät (tälleen madventureslaisittain).

    Tapahtumarikkaita nää postaukset kyllä muutenkin. :-D

     

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu