Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

観光とフィンランド人達 ~ sightseeing and the Finns

うなぎ丼 ♨ UNAGIDON

keskiviikko 9. kesäkuuta 2010

観光とフィンランド人達 ~ sightseeing and the Finns

Mun toisena vapaapäivänä, maanantaina, kävin vähän katteleen nähtävyyksiä. Kiitos kommentteihin tulleesta vinkistä koskien Daiseninia! Päätin lähteä siis ensimmäisenä kohti Daitokujia ja sen monia alatemppeleitä, joihin myös Daisenin kuuluu.↑ Daitokujin alueella sai käppäillä ilmaiseksi, mutta alueella on muutamia pikkutemppelialuieta, joihin on erikseen sisäänpääsymaksu. Näistä pienistä temppelialueista kävin Daiseninilla, jossa ei jostain syystä saanut ottaa kuvia. Saa kylla munkin suosittelut se Daisenin, on tosiaan 400 jenin pääsymaksun arvoinen. Alue on todella pieni, mutta siellä on ihan mahtava kivipuutarha. Ovella mulle törkättiin käteen todella yksityiskohtainen englanninkielinen opasvihkonen. Ilman sitä alueesta ei ois ehkä saanu yhtä paljoo irti.

Meni kyl jotenkin tosi diippeihin sitä kivipuutarhaa kattellessa ja niitä selostuksia lukiessa. :-D Tästä eteenpäinkin saa varmaan noista puutarhoista enemmän irti, en tiennyt et niillä kivillä ja muulla on noin paljon merkityksiä. Kivipuutarha oli aluksi joki (siis tää kaikki oli kiviä, ei siis oikee joki), jossa tuli erilaisia esteitä, eläimiä esittäviä kiviä merkityksineen sun muuta. Lopuksi kivipuutarhajoki päätyi mereen, jossa ei ollut kuin hiekkaa kuvaamassa sitä, että enää ei ole mitään esteitä. Sen meren perällä oli kuitenkin puu, joka kuvaa elämän hetkellisyyttä; se kukkii vain pienen hetken kesäkuussa siten, että yhden kukan elämä kestää yhden päivän, aamusta iltaan. Legendan mukaan Buddha kuoli tämän puulajikkeen alla meditoidessaan.

Valitettavasti sitä vihkosta ei saanut mukaan kun se oli tehty kaikkien käytettäväksi, oisin muuten kuvannu sen ja pistäny tänne ku oli niin siide oikeesti. Nähny ihan sikana noi vaivaa sitä varten. Suosittelen Daiseninia, ja jos ette saa sitä vihkosta siellä ovella, niin kantsii pyytää se!


Daiseninin jälkeen lähdin kävellen kohti seuraavaa kohdetta, Shimogamo-pyhäkköä. Kävelymatka oli kyl aika pitkä, ja päätin mennä reittiä joka kulki mun parinvuoden takaisen japanin kielen koulun läheltä, kun tiesin et siellä on CoCo Ichiban!↑ Amnam, porsaanleike-curry. Tos on vasemmal puolel niit säilöttyi kasviksii mitä kehuin aikasemminkin! Ne on niiiin hyvii ton curryn kanssa. Coco Ichibanissa on kyl hyvä palvelu, aina ne tulee kysyyn että ingurisshu menyuu? En oo tosin viel kertaakaan ottanu sitä englanninkielistä menua, niin en tiedä kuinka kattava se on, mut tosi hienoo et heillä sellanen on ja aina jopa sitä jaksavat tarjota~↑ Shimogamo-pyhäkölle vie Tadasu no mori -niminen metsätie. Se oli aika kolee.↑↑↑ Shimogamo-pyhäkölle ei oo mitään sisäänpääsymaksua, ja luulen et toi alue on auki ainakin osittain ihan vuorokauden ympäri. En oo kyl varma, mut olin ite siel joskus viiden maissa illalla ja ei siel mitää lukittavia portteikaan ees näkyny. Tosi kiva alue! Tää on yks Kioton tärkeimmistä pyhäköistä. Tää sijaitsee keisarillisen palatsin tuntumassa, joten tää on ollut keisariperheen suojelupyhäkkö.↑↑ Shimogamo-pyhäköltä lähdin kävelemään pitkin Kamogawan vartta kohti keskustaa. Oli tosi paljon jengiä nauttimassa viilenevästä illasta, leikkimässä joessa, ja yllättävän paljon jengiä soitti jotain instrumenttia tai lauleskelivat itsekseen. Hih. Ne ei olleet siis mitään performansseja, vaan ihan näyttivät harjoitellakseen tätä tekevän. Liekö lähellä joku musiikkiyliopisto?↑ Istahdin sit hetkeksi Sanjôn kohdalle Kamogawan rannalle syömään jäätelöä. Siinä hetken istuskeltuani alkoi mun takana performanssi, jossa taiteilija maalasi musiikin tahtiin. Näytti olevan hauskaa, ja ympärille kerääntyi melko paljon ihastelijoita.

Sain sit yhtäkkii kännykkään mailin, jossa Norie (mun työkaveri) kirjoitti, et Lotta, ootko Kamogawalla? Olin vähän et mitäs ihmettä, miten se tietää ja rupesin katteleen ympärilleni, niin sieltä se Norie sit tepasteli mua kohti. :-D Oli nähnyt mun punaisen tukan sillalta, ja oli halunnut viestillä varmistaa et se olin varmasti minä. ;-D↑ Norie jäi sit mun kanssa istuskeleen Kamogawan varteen ja katseleen tota performanssia. Käytiin hakeen conbinista bisset ja snacksit ja istuskeltiin ihastelemassa sitä performanssia pari tuntia samalla jutustellen. Oli kivaa! :-))
↑↑↑↑ Tosi kauan jaksoi tää taitelija maalata samalla tanssien ja pomppien. Hienoja maalauksia tuli, ja alussa ei kyl yhtään tienny et mikä siitä maalauksesta tulee, kun se muuttui matkan varrella tosi paljon. Tosi taitava tyyppi! Hän sanoi, että on opiskellut Tokiossa taidetta, ja on nyt kiertämässä ympäri Japania tehden näitä performanssiesityksiä. Nyt hän on täällä Kiotossa kahden viikon ajan, ja jatkaa sitten eteenpäin.

Tässäpä vielä video Daitokujilta, Shimogamolta sekä tästä performanssiesityksestä! :-)


↑ Mun lukioaikainen kaveri kavereineen tuli toissapäivänä Kiotoon, mut ei keretty viel sillon illalla näkeen, niin käytiin sit eilenillalla porukalla syömässä, kun pääsin töistä jo kuudelta. Varasin meille pöydän siihen samaan yakiniku-raflaan, jossa käytiin huhtikuun lopulla työkavereiden kanssa. Oli jälleen maukasta. 90 minuuttia saa syödä siis niin paljon kuin jaksaa noin 2000 jenin hintaan. Ei paha! Käytiin sit viel hetkisen lauleskeleen karaokessakin. Oli oikein mukava ilta, ja oli kivaa pitkästä aikaa päästä puhumaan suomea! :-))

Jeppajee, nyt pikkuhiljaa täytyy ruveta valmistautuun töihin, sillä mulla on iltavuoro. 22:30 saakka töitä~ Ois 92 hengen porukalle tarjoiltava tänään. Ää! :-D Nää jättimäiset porukat on kyl aika vaativia aina, mut toisaalta aika menee tosi nopeesti, kun ei kerkee pysähtyy hetkeksikään. Je, ei auta ku tsemppaa! :-D

1 kommenttia:

  • 10. kesäkuuta 2010 klo 10.49 , Blogger Lilya kirjoitti...

    Oh, oon kans lapsena ollu tommosessa lihamestassa, ja sit semmoisessa, missä niitä lihoja kypsennetään siinä liemessä.. Harmi, ettei tajunnu silloin paljoa arvostaa, harmitti vaan lähinnä kun ei mentykään mäkkäriin! :-D

     

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu