Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

6月 ~ June

うなぎ丼 ♨ UNAGIDON

sunnuntai 6. kesäkuuta 2010

6月 ~ June↑ Kuten joskus aikaisemminkin mainitsin, meillä vaihtuu kimonon väri aina joka kuukausi. 1.6. alkaen oon siis käyttänyt tämmöistä vaaleansinistä kesäkimonoa. Kesäkimono on vähän ohuempaa kangasta, niin se ei ole ihan niin kuuma. Obi-vyö on myös ohuempi kesämalli.


Nyt se sitten tapahtui, burnout! Mulla oli kahdeksan päivän työputki. Perjantaina mulla oli töitä klo 12-22:30 ja seuraavana aamuna klo 7:00 alkaen (tarkoittaa siis sitä, että paikalla on oltava klo 6:30, jotta ehtii pukea kimonon). Eipä siinä kauaa nukuta, kun tohon päälle heittää vielä työmatkat, aamu- ja iltapalat, suihkut yms. En muista millon olisin ollut niin väsynyt kuin lauantaiaamuna herätyskellon soidessa klo 5:00. Jos olisi ollut koulupäivä, olisin jäänyt nukkumaan.

Lauantaiaamu töissä alkoi ihan mukavasti tarjoillen aamupalaa illan bilejengille. Sit joskus kymmenen maissa kävin kattomassa työvuorolistoja, et joko siellä komeilisi vapaapäivä. Listat oli tehty keskiviikkoon saakka, ja mun kohdalla ei vapaata näkynyt. Sit alkoi epätoivo. Valitin siinä vähän työkavereille et missäs hemmetissä mun vapaa on, ja hekin pitivät asiaa outona ja kehottivat juttelemaan vuoropäällikön kanssa.

Mä niin aattelin et yrittäisin selvitä tästä harjottelusta periaatteella maassa maan tavalla ja olla valittamatta mistään, mut eilen väsyneenä vaan napsahti. Mua jännitti ihan sikana aloittaa keskustelua tästä aiheesta vuoropäällikön kanssa, ja sit kun alotin sen keskustelun niin alko itkettään samalla. ;__; Jännitys ja väsymys purkautui sit itkuavautumisena, jonka sisältö oli, että ei oo inhimillistä, et mulla ei oo vapaata ainakaan kahteen viikkoon kymmenen tunnin työpäivien välissä. En tiedä oliko se sit sympatiaa siks kun itkin vai mitä, mutta vuoropäällikkö pisti heti mulle työvuorolistoihin kaksi peräkkäistä vapaapäivää. Ennenkuulumatonta! Sunnuntaina nyt ei kukaan kyl saa koskaan vapaata. Ja kaks päivää putkeen vielä. Huh!

Oon siis nyt kahden päivän hermolomalla. :-D Vuoropäällikkö sanoi, että oli unohtanut mun vapaan. Hömm. Tiedä sitten oliko se unohdus vai testaus, kuinka pitkään teen töitä hymy kasvoilla valittamatta. Onneksi valitin. Tiedä sitten koska se seuraava vapaa olis ollut muutoin! Toivottavasti tästä eteenpäin (no, nää kolme viikkoo, mut silti!) saan sen yhden päivän viikossa vapaata, joka mulle on luvattu.

Ja älkää käsittäkö väärin, vika ei ole työssä, vaan työvuoroissa. Tykkään ihan tosi paljon tosta työstä ja työyhteisöstä, mutta mä en pysty vaan työskentelemään ilman vähintään kahdeksan tunnin yöunia. Yhdeksän tuntia jos saa unta, niin jaksaa mitä vaan. Ja noilla työvuoroilla tää ei vaa onnaa. Meinaan kyllä vielä valittaa, jos mulle isketään tommosia työvuoroja. Ihan sama vaikka ois joka aamu seiskalta, mut jos se ois tosiaan sit se joka aamu, niin pääsee aikasin nukkuun. Joo, en suosittele vuorotyötä Japanissa kellekään! :-D


Noniin, se siitä avautumisesta. Päätin eilen, että meen vapaapäivän kunniaks hemmotteleen itseäni koko päiväksi onseniin. Ja niinhän sit menin!

Laitoin eilen Yukikolle viestiä, et josko hän lähtis mun kanssa onseniin tänään. Hän sit soitteli heti perään, et oli just kaverin kanssa menossa onseniin! Oo, mikä sattuma. Yukiko on aikaisemminkin puhunut lukioaikaisesta ystävästään, jonka kanssa käyvät kerran kuussa onsenissa. Ja onneks tää päivä osui sit just mun ainoalle sunnuntaivapaalle tän harjoittelun aikana. Parasta!

Mentiin Kioton viereiseen prefektuuriin, Shigaan. Yukiko ja ystävänsä Kumiko käyvät kerran kuussa Ogoto-onsen-nimisellä alueella, noin 15 minuutin junamatkan päässä Yamashinasta (noin 45 minuutin junamatkan päässä Arashiyamalta) sijaitsevassa onsenissa. Sovittiin sit tapaaminen klo 11 aamulla Yamashinaan, ja jatkettiin siitä sit Shigaan!↑↑ Onsen oli tooooosi jees! Vähän samantyylinen kuin Nene no yu jossa kävin viime kuussa okaasanin kanssa, mut viel koleempi ja vähän isompi. Saatiin Kumikolta ilmaisliput tonne! Uujee. Oikeesti ois maksanu yli 1000 jeniä. Täs onsenis oli se kiva juttu, että sieltä saa pyyhkeet ja tommoset pyjamat käyttöönsä ilmaiseksi. Pyjamat päällä voi käydä sit muunmuassa tässä kuvassa näkyvällä doctor fish -jalkakylvyllä, sekä muutamissa kylpyläpuolen ulkopuolella olevissa ravintoloissa.↑ Noi tohtorikalat oli siistejä. :-D Vitsi että kutitti jalkoja kun ne kävi syömässä niistä kuollutta ihoa. Mut hauskaa! :-))↑ Japanilaiset ottaa kyllä kylpemisen tosissaan. Onsenissa oltiin noin viisi tuntia, johon sitten sisältyi pari taukoa ravintolan puolella, sekä tarkat aikataulut et millon mitäkin kannattaa tehdä. Tässä on mun lounas, tenzarusoba, eli tempuraa ja kylmiä soba-nuudeleita. Namm! Kätevää oli, kun pystyi vaan heittään osenista pyjaman päälle ja kävellä tohon ravintolaan. Rahaakaan ei tarvinnut, kun kädessä olevasta rannekkeesta piipattiin semmoselle koneelle kaikki mitä tilaa. Cools.

Ensin siis lilluttiin joku tunti onsenissa (mukaanlukien tohtorikalahoito), sit käytiin syömässä lounasta, jonka jälkeen oli vuorossa nukkumishetki. :-D Nukkumishetkestä joutui maksaan 200 jeniä ekstraa (piipattiin taas sinne koneelle), mut oli sen arvoinen. Nukkumishuoneen ovella saatiin jotkut erikoispyjamat jotka heitettiin päälle. Sit mentiin sinne huoneeseen, jossa oli lämmin, ei semmonen saunalämmin, mut semmonen lämpö et sen tunsi. Varmaan joku 40 astetta tms., en tiedä sen paremmin kyl. Siellä oli lattialla semmosia lämpimiä kivipetejä joissa oli semmonen japanilaistyylinen korityyny. Huoneessa oli hämärää, ja siellä soi rauhoittava musiikki. Siihen sit käytiin lepuuttaan siihen lämpimälle kivelle. Ihan sikana hikoili kyllä, vaikka ei niiiin kuumalta kuitenkaan tuntunut. Aattelin et en mä täs varmaan unta saa, mut onnistuin sit nukkumaan jotain tunnin. :-D Yukiko ja Kumiko oli jo lähteneet veke kun heräsin, heh. Ahh, oli kyllä hyvä fiilis sen jälkeen, jotenkin puhdistunut. Maistui.

Nukkumisen jälkeen mentiin sit hetkeksi lillumaan onseniin, jonka jälkeen kolmelta oli vuorossa saunahetki. Kolmelta siksi, että joka päivä kolmelta siellä saunassa on semmonen eventti, että ne työntekijät tulee heittään löylyä. :-D Normaalisti japanilaisessa saunassa ei heitetä löylyä, mut täällä tästä oli tehty kyl ihan kunnon tapahtuma. Se sauna oli ihan täynnä jännityksellä odottavia naisia me mukaanlukien. Kolmelta sinne eteen sit tuli kaksi työntekijää, jotka iloisesti esittelivät itsensä ja kertoivat vähän saunasta. Sit tää toinen alkoi heittään laventelintuoksuista vettä kiukaalle, ja samalla sit vähän jumpattiin sen toisen työntekijän opastuksella. :-D Tai venyttelyä se enemmän oli, semmost, mitä voi istuen tehdä. Sit kun oltiin venytelty ja löylyt heitetty, sinne tuli viel pari ekstratyöntekijää ja ne alko semmosilla jättimäisillä uchiwa-viuhkoilla huitomaan ympäriinsä. Tuli semmonen tosi hyväntuntuinen lämpö sieltä kiukaasta kyllä sen ilmavirran mukana. Sit ne niillä viuhkoilla viuhkoi(onks tää sana?! :-D) jokaisen asiakkaan vielä erikseen. Tuli siihen eteen että shitsurei shimasu ja alko huitoon. :-D Siinä sit huitomisen päätteeksi kumartelut puolin ja toisin. Hah, hauskaa jotenkin. Huvittavin saunahetki ikinä!

Saunan jälkeen pidettiin sit toinen tauko. Pistettiin pyjamat päälle ja käytiin ravintolassa jädellä. Nam. Maistui saunan jälkeen kylmä jäde. Tauon jälkeen oli sit vuorossa toinen sauna, suolasauna. Siellä oli keskellä semmonen iso kulhollinen suolaa, jota sit hierottiin itseensä. Semmonen kuoriva vaikutus, tosi hyvältä tuntui iho sen jälkeen. Suolasaunan jälkeen vielä vikat lillumiset onseneissa ja sit pistettiin pillit pussiin ja lähdettiin kotia kohti. Kyllä oli niiiin rento fiilis, että oli taas lähellä ettei nukahtanut junaan. Ah. Nyt on kyl niin väsy ja hyvä olo ja iho tuntuu aivan ihanan pehmeältä. Paras rentoutumispäivä. Kyllä nyt jaksaa taas painaa töitä! Tuli tarpeeseen.↑ Onsenissa oli myös toinen kerros, jossa oli hieromatuoleja omin telkkarein varustettuna, sekä useita kymmeniä hyllymetrejä mangaa luettavaksi. Me ei siellä kyllä vietetty aikaa, mut kävin siellä sen verran, et pääsin ottaan kuvan Japanin suurimmasta järvestä, Biwakosta. Kakkoskerroksessa oli nimittäin suuri maisemaikkuna järvelle päin. Oli vähän sumuinen sää, mut ihan kivalta se järvi silti näytti. :-)


Voihh, miten kiva päivä. Maistui enemmän kuin paljon. Ja huomenna vielä toinen vapaa! On kyl tottunut jo siihen ettei oo kuin vain se yks vapaa viikossa, niin en tiiä kyl yhtään mitä huomenna tekis. ;-D Ehkä käyn vähän raflassa syömässä, jos tuo yksi kaveri kavereineen saapuu huomenna suunnitelmien mukaan Tokiosta Kiotoon. Ehkä tulevat huomenna nimittäin~ Mut, ainakin meinaan nukkua pitkään! Nyt vähän aivotonta telkkarintuijotusta ja rentoutuneena nukkumaan. Tulee kyllä uni varmasti heti! Ei muuta kuin ens kertaan~

8 kommenttia:

 • 6. kesäkuuta 2010 klo 19.29 , Blogger Lilya kirjoitti...

  Kuulostaa just hyvältä toi sun vapaa! Ja ehdottomasti valitat jos on tommosia tappotyövuoroja vielä, ei sitä kukaan jaksa liian vähillä unilla viikkokausia painaa pitkää päivää!

   
 • 6. kesäkuuta 2010 klo 20.46 , Blogger mitsu kirjoitti...

  maassa maan tavalla.. tosiaankin. japanissa ei oikeen tunneta käsitettä vapaa. :) mun hostvanhemmat kävi suomessa pari vuotta sit, ja ne viipy täällä vaan 5 päivää kun "enempää ei voi olla pois töistä!". :')

  mut ää, vähän mäki haluun kylpemään!!! miksei suomessa voi olla noita samanlaisia hemmottelukeskuksia mitä japani on pullollaan..(`o´) mä olisin kyllä heti vakkariasiakas jos semmosia tulis (*3*)

   
 • 6. kesäkuuta 2010 klo 22.14 , Blogger Eveliina kirjoitti...

  aaaw, ihanii noi kalat!

   
 • 7. kesäkuuta 2010 klo 4.16 , Blogger Lotta 「lottimus」 Watia kirjoitti...

  mitsu: Joo, mulla kans kavereilla yleensä se viiden päivän kesäloma... Paitsi tässä duunissa. Mun tän hetkisillä työkavereilla ei oo kesälomaa saati mitään muutakaan lomaa, et vuoden ympäri mennään tällä "yks päivä vapaata viikossa, ehkä" -periaatteella. Tosi moni lopettaa tän työn kun ei vaan jaksa näitä vuoroja ja sitä, että ei oo yhtään vapaa-aikaa. Just lopetti kolme työntekijää, jotka on olleet täällä noin vuoden. Eilen kun vähän puitiin työjuttuja Yukikon ja Kumikon kanssa (jotka tekee 5 päivän työviikkoo, viikonloput vapaana + viiden päivän kesäloma), sanoivat hekin, että kyl ryokanin vuorotyöt on todella rankkaa. JA tässä työssä on todella alhainen palkka. Mukava kokemus tää muutaman kuukauden työharjoittelu (poislukien tappotyövuorot), mut en mä tästä kyllä uraa ittelleni lähtis tekeen... :-D Jos tää työ ois perus 8h/päivä 5pv viikossa, voisin harkita. ;-)

  Ja joo, miksei Suomes oo näin ihanii kylpyläkompleksei. Tiedä tosin sitten miten suomalaiset osais ottaa japanilaistyyppisen kylpylän vastaan, onko suomalaiset liian tottuneita uikkareihin? Onhan meillä tosin saunakulttuuri. Jonkun pitäis vaan lähtee perustaan tämmönen kylpylä! :-)

   
 • 8. kesäkuuta 2010 klo 16.59 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

  ihana blogi ja ihana tyttö<3

  oot ihan sanna kiiskin kaksoisolento!!

   
 • 8. kesäkuuta 2010 klo 18.48 , Blogger Lotta 「lottimus」 Watia kirjoitti...

  Thanks! :-D Kukahan on Sanna Kiiski... ^^;

   
 • 9. kesäkuuta 2010 klo 21.50 , Blogger Dantti kirjoitti...

  Tosi kiva blogi, paljon on näkynyt tuttuja paikkoja. Pahoja noi työvuorot kyllä kun menee tollain putkeen.
  Kävin kanssa huhtikuussa Osakan Spaworldissa ja ihan suomalaisessa saunassa, tulivat myös kerran heittämään just tuoksuja ja viuhtomaan ihmisiä isoilla viuhkoilla.
  Piti siitä innostuneena käydä hakee sellanen pesuvati ja alkaa heittää kanssa löylyä kun pääsi saunomisen makuun, ulkona oli kylmäallas johon pääsi pulahtamaan. Suosittelen jos koti-ikävä iskee, siellä tosin on miesten ja naisten vuorot noille saunoille / onseneille. :D

   
 • 10. kesäkuuta 2010 klo 5.23 , Blogger Lotta 「lottimus」 Watia kirjoitti...

  Dantti: Kiitti kommentista! :-) Spaworldissa on kans itse pitänyt käydä, saa nähdä tuleeko tällä reissulla mentyy. ;-p Kiotossakin on vielä monta kylpylää/onsenia testaamatta. ;-D Loppuu vapaapäivät kesken... ^^:

   

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu