Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

イノシシカレー ~ wild boar curry

うなぎ丼 ♨ UNAGIDON

torstai 2. syyskuuta 2010

イノシシカレー ~ wild boar curryToin Japanista Suomeen tapani mukaan joitakin ruokajuttuja. Yksi näistä oli villisika-curry, jonka ostin Shiragawa-gon perinnekylästä. Tämmöset valmiit currypussit on tosi helppoa ja hyvää ruokaa, sillä lisäksi tähän ei tarvitse keitellä kuin riisit. En oo tosin aikaisemmin villisika-currya maistanut!

Japanissa syödään melko paljon kareeta eli currya, joka siellä tarkoittaa riisin päälle kaadettua currykastiketta, joka yleensä sisältää kasviksia (porkkanaa, sipulia, perunaa) sekä naudanlihaa. Japanissa ei perinteisesti ole tapana kaataa minkäännäköistä kastiketta riisin sekaan, vaan yleensä valkoinen riisi syödään ihan siltään, tai esim. tsukemonojen tai furikaken kera. Kastike tekee riisistä hankalasti syötävän puikoin, joten koska kareessa currykastike kaadetaankin poikkeuksellisesti riisin päälle, ei sitä syödäkään puikoilla vaan lusikalla.

Parhaimmat perheenäidit tekevät tietysti currynsa alusta alkaen itse (kuten mun isäntäperheen äiti :-p), mutta on olemassa myös monenlaisia pikacurryja. Kaupasta saa esimerkiksi valmiita curry-kuutioita, joihin lisätään kasvikset, liha sekä vesi. Tämänkertainen villisika-curry oli kuitenkin vieläkin yksinkertaisempi!↑ Tämän curryn tekemiseen ei tarvitse edes liata kattilaa. Tuo valkoinen pussi sisältää curry-kastikkeen, ja pussi heitetään noin viideksi minuutiksi kiehuvaan veteen lämpenemään, jonka jälkeen se on jo valmista kaadettavaksi riisin päälle. Kätsyä! Näitä tuli tehtyä silloin tällöin Japanissa asuessa, kun sain ne riisit aina töistä messiin niin pysty vaan tän sit heittään siihen kylkeen.↑ Yleensähän Japanissa on tapana syödä valkoista riisiä, mut mä suomalaistin tätä reseptiä sen verran, et keitin riisinkeittimessä tummaa riisiä ja heitin sinne pakastevihanneksia sekä kasvisliemikuution sekaan. Suosittelen muuten tuota Philipsin riisinkeitintä - tuo on palvellut mulla jo viitisen vuotta. Tulee riisit, niin tummat kuin vaaleatkin, helposti ja vaivattomasti!↑ Tadaa! Oikein hyvältä maistui villisikakin cyrryssa näin ensikertalaiselle. Joku kerta voisin esitellä nuo currykuutiotkin, kun niitäkin pari pakettia tuli Japanista tuotua mukana. Ehkäpä tätä pikacurryakin saa jostain päin Suomea; varmimmin varmaan Helsingin Tokyokanista. Curry-kuutioita sieltä ainakin saa. Jyväskylässä curry-kuutioita myy Asian Food Seppälän Citymarketin yhteydessä.

Curryja on olemassa eri tulisuusasteilla, yleensä asteikolla yhdestä viiteen. Tulisen ruuan ystävänä voin sanoa, et vitonen ei oo yhtään liian tulinen, et jos vähän enempi mausteista tykkää, ni kantsii sitä kokeilla. Ykkönen on tooosi mieto.Tää seuraava biisi soi Japanissa viime kesänä kokoaika telkkarissa ja kaupungilla, ja se on soinut mulla taas pitkään päässä. Näin syksyn tullen tää toi Japanin kesän mieleen. Vaikka en ehkä ihan tän idoli-ryhmän kohderyhmää olekaan, on tää biisin kertsi jotenkin aika mukaansatempaava!

AKB48 ~ Ponytale to shushu

8 kommenttia:

 • 2. syyskuuta 2010 klo 23.37 , Anonymous NgZ kirjoitti...

  Näyttääpä taas herkulta :) Itse tein kerran ihan alusta alkaen カレーライスn(mahtoikohan kirjoitus mennä ees noin) ja voin sanoa, että olihan siinä hommaa hieman, mut oli kyllä hyvää ^^ Mä en olekaan kokeillut lisätä kasviksia keittimeen! Laitatko nuo sulana vai jäisenä keittimeen? Itse onnistuin löytämään käytettynä Zojirushin keittimen :) Korealaiset vaihtarit ostivat kerran Prismasta sellaisen halvimman keittimen eikä siinäkään ollut yhtään mitään vikaa.

   
 • 3. syyskuuta 2010 klo 10.07 , Blogger mitsu☆ kirjoitti...

  Mä kyllä harrastan ihan hirveetä etikettivirhettä kun syön riisini soijan tai semmosen yakinikukastikkeen kanssa.. :) Tosin Japanissa en sitä kyllä tee. Olin joskus japanilaisessa ravintolassa töissä (Suomessa siis) ja mun japanilainen pomo aina piikitteli mua siitä kun vetelin riisiä soijan kanssa :) Se sano että riisistä tulee kissanruokaa jos siihen laittaa soijaa! Mut se on vaan niiiiiiin hyvää. Käy mm. krapularuoakanakin mainiosti.. Tosin musta tuntuu että mä syön nykyään kaiken soijan kanssa..

  Mä oon ostanu Tokyokanista niitä currykuutioita jotka sit viskataan veteen vihannesten kanssa (tai mitä siihen curryyn nyt sit ikinä haluakaan laittaa). Niistä tulee hyviä ja "oikeen" makusia mun mielestä. :)

  Riisinkeitin olis kyllä aika HC, tosin eipä siinä kattilassa keittäminenkään niin hirveen aikaavievää oo. Paitsi että riisinkeittimellä luulisi tulevan vähän parempi lopputulos (maultaan ja koostumukseltaan)..?

   
 • 3. syyskuuta 2010 klo 10.29 , Blogger Lotta 「lottimus」 Watia kirjoitti...

  NgZ: Pitäis itsekin joskus koittaa tehdä curry ihan alusta alkaen. :-)

  Pistän noi pakastekasvikset jäisinä tonne riisin ja veden sekaan. Kantsii kokeilla, tosi hyvää! Suosittelen pistään vielä kasvis-, kana- tai lihaliemikuution sinne, niin tulee viel parempaa. :-)

  Tommoset riisinkeittimet on parhaita, missä on kiinteä, lukittava ja tiivis kansi. Oon törmännyt esim. OBH Nordicalla semmosiin keittimiin, missä se kansi on ihanniinku kattilassa ( http://www.onoff.com/online/fi/inet.nsf/vProd/51227?opendocument&markID=40-40-90 ) Se tulee se vesi tuolta yli, eikä riisit keity yhtä hyvin. Ainakaan valkoiset riisit.


  mitsu: Mä kans joskus laitan soija-kastiketta riisiin; yleensä sillon, jos syön riisin kanssa kanankoipia. Siihen ruokaan se on jotenkin lapsesta asti niin kuulunut, ettei siitä pääse eroon. ;-) Tietty on nois riiseissäkin sen verran eroja, et oikein hyvä japanilainen riisi ei kyl kaipaa kylkeensä mitään, toisin kuin noi pitkäjyväiset riisit meillä.

  Joo ite tykkään kans noista curry-kuutioista; vielä oikeemman makuista siitä currysta tulee kuin mitä noissa valmispusseissa, vaikka ei nekään huonoja ole. :-p

  Ainakin japanilainen, valkoinen pyöreäjyväinen riisi saa paremman koostumuksen kun sen keittää riisinkeittimessä - ei tartte miettiä pohjaanpalamistakaan; riisinkeitin sanoo kun se on valmis, enkä oo koskaan pettynyt! :-) Jos teen jotain japanilaista ruokaa, esim. sushia tai onigiriä, käytän riisinä Risellan puuroriisiä ja pesen sen hyvin ennen keittimeen laittamista. Se saa just sopivan koostumuksen, joten sitä on helppo käsitellä. :-)

   
 • 3. syyskuuta 2010 klo 13.01 , Blogger mitsu☆ kirjoitti...

  Mä oon yleensä ostanu Tsurumaita (?) joka on vissiin Jenkeistä tullutta tavaraa. Siitä keitän kuin sushi -ja muutkin riisit. Tosin viimeaikoina se on alkanu kyllästyttämään makunsa puolesta ja ens kerralla kun haen riisiä ostan jotain muuta merkkiä.

  Puuroriisiä en oo ikinä käyttänyt sushiin ja sen käyttäminen tuntuu ajatuksenakin jo tosi vieraalta :o

  Riisin pesu on ehdoton homma oli sitten kyse mistä riisitä tahansa; mä vihaan sitä (koska se on vähän työlästä) mutta lähteepähän ylimääräset skeidat pois siitä riisin pinnalta ja näin ollen lopputuloksesta tulee vähän paremman makunen :)

  Pitää pistää lahjalistaan toi riisinkeitin, jos Joulupukki vaikka tois ;) Se olis kyllä aika kätsy kun ei tarttis sit vahtia sitä siinä muun ruoanlaiton ohessa. Kauan sillä yleensä kestää riisin valmistaminen?

   
 • 3. syyskuuta 2010 klo 14.56 , Blogger Lotta 「lottimus」 Watia kirjoitti...

  mitsu: Ostatko riisit Tokyokanista vai mistä? Meillä ei oikeen Jyväskylässä oo saatavilla japanilaisia pyöreäjyväisiä riisejä. :-/ Mun japanilainen, Suomessa silloin muutamia vuosia asunut japaninope vuonna 2003 antoi vinkin tosta puuroriisistä. Oudolta idealtahan se kuulostaa, kun on puurot siitä tottunut tekemään, mutta kun sen tosiaan pesee hyvin, näyttä se samalta kuin mikä tahansa japanilainen pyöreäjyväinen riisi - ja sopii oikein hyvin susheihin ja onigireihin! On halpaakin! :-D Ihan samaa kamaa ainakin, kuin ne Blue Dragonin marketeista löytyvät ylihinnoitellut sushiriisit. :-p Suosittelen joskus testaamaan. ;-)

  Ihmetyttää kyllä, ettei Suomessa nykypäivänä yleisesti oo tapana pestä riisejä; niissä on kaikenlaisia pölyjä ja jäänteitä. Must tuntuu, et joskus on ollut tapana pestä riisit täälläkin - ainakin jotkut vanhemmat ihmiset tuntuu niitä edelleenkin pesevän. Kyllä se ehdottomasti makuun vaikuttaa munkin mielestä, vaikka työlästä onkin! :-)

  Riisinkeittimellä tumma riisi tulee noin puolessatunnissa ja valkoisen riisin valmistuminen kestää noin 15-20 minuuttia. Riippuu tietty kuinka paljon riisiä tekee kerralla, mutta ainakin jos semmoselle 2-4 hengelle tekee, niin ton verran menee.

  Tossa riisinkeittimessä tuli myös höyrytysritilä mukana, et sillä saa hyvin höyrytettyy vaikkapa kasviksiakin. :-)

   
 • 3. syyskuuta 2010 klo 15.38 , Anonymous NgZ kirjoitti...

  Itsekin olen käyttänyt samaa puuroriisiä sushin tekoon ja on todella hyvää! Oli eräässä vanhassa reseptikirjassa tuo vinkki, tais olla aikaa jolloin suomessa ei ollut edes sushi riisejä myytävänä.

  Jännä, että tuo minun Zojirushi valmistaa riisiä sellaiset 40min :D Tosin olihan nuo Zojirushin uudemmat(hienommat ja kalliimmat) mallit TM:n testissä voittaneet kaikki muut riisinkeittimet mennen tullen palatessa. Tai sitten tuo minun keitin on vaan niin vanha tms :P

   
 • 3. syyskuuta 2010 klo 16.28 , Blogger Lotta 「lottimus」 Watia kirjoitti...

  NgZ: Kyl mullakin saattaa joku 40 minsaa mennä, jos teen vähän enemmän riisiä. :-p Pieni määrä tulee kuitenkin suhteellisen nopeesti tolla keittimellä. :-) Voi olla, et sillä sun keittimellä kestää enemmän aikaa lämmetä tms., et kestää vähän pidempään ennenkun lähtee ees poriseen. :-p

   
 • 4. syyskuuta 2010 klo 18.55 , Blogger mitsu☆ kirjoitti...

  Tokyokanista mä oon ostanu joo. Mutta aika tiukoissa hinnoissa ne on sielläkin. Pitää joskus koklata tota puuroriisiä ja kattoa minkälaista siitä tulee jos se vaikka läpäisis mun seulan :) Ne blue dragonin tms riisit on kyllä ihan hirveen hintasia. Musta tuntuu että pitäis melkeen mennä johonkin aasialaisten pyörittämään elintarvikekauppaan riisiostoksille, jos sieltä sattuis saamaan halvalla pyöreäjyväistäkin jonkun ison säkin :o

   

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu