Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

プリクラ ~ print club

うなぎ丼 ♨ UNAGIDON

keskiviikko 25. elokuuta 2010

プリクラ ~ print club



Pari päivää sitten Japanin Mezamashi-aamu-tv:ssä näytettiin pätkä liittyen purikuraan (プリクラ), ja tämän pätkän innoittamana päätin skannata ja postata muutamia tänä kesänä ottamiani purikurakuvia.



Japanin purikura-valokuvausautomaatit ovat muutamassa vuodessa muuttuneet. Ensimmäisiä kertoja kun kävin purikurassa, muuttui iho kyllä valkoiseksi kuin kummituksella, mutta silmät eivät sentään näyttäneet samalta kuin bambilla. Tänä kesänä mun työkaverit vei mut automaatteihin, joissa japanilaisten silmät kyllä muuttuivat länkkärimäisiksi, mutta tekivät samalla mun länkkärisilmistä yhtä isot kuin alienilla konsanaan. Tosi natural! ;-)



Kyllä tuo purikurakuvien ottaminen on silti oikein hauskaa ajanvietettä; pääsee ihan luvan kanssa poseeraamaan sekä koristelemaan kuvia mitä hassuimmilla engrish-teksteillä ja mitä suloisimmilla eläinhahmoilla sekä blingblingeillä. Japanissa yksi kerta purikurakopissa maksaa yleensä 400 jeniä, eli hieman alle neljä euroa, ja sen kun jakaa kavereiden kesken, niin ei tuo kallista puuhaa ole.

Suomeenkin on tullut vihdoin purikurakoppeja, mutta niissä leikkimisen hinta on hieman kalliimpi, kahdeksan euroa. Nykyään löytyy tosin myös hieman halvemmat, kuuden ja neljän euron automaatit, joten aika samoihin hintoihin mennään Japanin kanssa. En ole testannut Helsingin Purikura Shopin valokuvauskoppeja, mutta luulen, että ne on tuunattu vähän länsimaalaisempaan käyttöön ilman silmänsuurennuksia ja liiallisia kummitusefektejä.


Tässä seuraavassa, Mezamashi TV:ssä esitetyssä raportissa tutkitaan, minkälaisia efektejä erilaisissa purikurakopeissa saa käyttöönsä, ja miltä se naama sitten oikeastaan näyttää. Raportissa todetaan, että silmänsuurennusefekti ei tee miehelle samaa, mitä se naiselle tekee. Ei sillä että aasialaisella naisellakaan jättisilmät erityisen luonnolliset olisi, mutta kyllä se aasialaismiehestä tekee vielä luonnottomamman näköisen. :-D

Raportissa pistetään myös merkille, kuinka purikurakulttuuri on muuttunut. Enää päätarkoituksena ei ole ottaa kuvia kavereiden kanssa ja liimailla niitä kansioihin muistoksi, vaan kuvia otetaan itseään varten. Tytöt väittävät kuvasta näkevänsä, onko tänään ollut hyvä meikkipäivä vai ei. Kysynpä vaan, miten noiden efektien alta näkee yhtään mitään siitä, miltä oikeasti näyttää? ;-p Mutta on se vaan hauskaa ajanvietettä, oli se päätarkoitus sitten mikä tahansa!


5 kommenttia:

  • 25. elokuuta 2010 klo 22.31 , Blogger Saana kirjoitti...

    ne purikura shopin kopit kaisaniemessä on korealaisia ja eroaa ainakin blingien ja muiden koristeiden määrässä huomattavasti. japanilaiset ovat musta parempia ihan 10-0, vaikka noi korppukopit eivät onneksi tee aliensilmiä :D

     
  • 26. elokuuta 2010 klo 9.27 , Blogger Anne kirjoitti...

    käytiin testaamassa kaisaniemessä yhtä purikura shopin boothia ja se oli mun mielestä aika huono"laatunen" verrattuna japanin vastaaviin. masiinat saattoivat myös olla joitakin vuosia vanhoja kun kehitys noiden koppejen kohalla (ainakin japanissa) on suhteellisen nopeaa. en sit tiiä oisko siellä ollu joku parempi koppi, mut ne tuntu olevan kaikki enemmän tai vähemmän epäkunnossa joten ei päästy siihen koppiin johon olisin halunnu (ja joka näytti parhaimmalta) :-(

     
  • 26. elokuuta 2010 klo 16.03 , Blogger Lotta | Watia.fi kirjoitti...

    saana, mitsu: Joo, varmaan ostettukin just jotain iänikuisen vanhoja laitteita sieltä Koreasta halvalla, niin ei oo sit niin paljoo vaihtoehtoja. Japanissa noi tosiaan tuppaa päivittymään aika hyvää tahtia - ja varmaan Koreassakin, niin myyvät sit noi vanhat mallit alta pois halvalla. :-p

     
  • 26. elokuuta 2010 klo 20.17 , Blogger da hae cho kirjoitti...

    Minä olin ihan tyytyväinen purikura shopin kuviin - no, ei ole mitään mihin verrata, jostain syystä jäi purikurat täysin pois viime Japanin reissulta.. en tiedä miksi. Omistaja sanoi kuitenkin että yks sellanen automaatti on maksanu 20 000 euroa.. ja siellä ei mun tietääkseni oo vanhoja kuin vaan ne kaks neljä euroa maksavaa (en muista nyt nimeä), mutta niiden valikoima oli kyllä tosi suppea ja eivätkä kyllä toimineetkaan kauheen hyvin.. saatiin sitten kyllä toinen kerta ilmatteeks :D

    Mistä näitä automaatteja kannattaa muuten etsiä Japanista, vai onko niitä ihan kaikkialla? :o

     
  • 26. elokuuta 2010 klo 21.35 , Blogger Lotta | Watia.fi kirjoitti...

    da hae cho: Se voi tosiaan olla, et jos ei oo vertailukohdetta niin ne laitteet on täysin mageita, mut sit jos on käyny niis Japanin kopperoissa, niin ne onkin ihan superhyper noihin verrattuna.

    20 000 euroa... Onhan siinä. Tosin on siinä aika paljon tekniikkaakin messissä. Ei ihmekään että hintaa on laitettu kahdeksan euroa kuvasarjalle, sillä ei tuolla Suomen Purikura Shopissa taida ihan niin kova tunku olla mitä Japanin vastaavissa.

    Japanista noita löytyy ihan pelihalleista; usein niissä on omistettu yksi kerros purikuralle. On myös ihan joitakin yksittäisiä pieniä purikuraliikkeitä näkynyt. :-)

     

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu