Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

やっぱりフィンランドが一番! ~ Finland's number one!

うなぎ丼 ♨ UNAGIDON

maanantai 16. elokuuta 2010

やっぱりフィンランドが一番! ~ Finland's number one!

Newsweek julkaisi eilen listan, jossa on laskettu, mikä maa olisi paras maa syntyä juuri tällä hetkellä. Laskelmissa on otettu huomioon koulutuksen ja terveydenhuollon taso, vauraus, turvallisuus (poliittinen ilmapiiri) sekä elämänlaatu. Näillä kriteereillä Newsweek listasi Suomen maailman parhaaksi maaksi. Koko artikkeli sekä vertailutaulukko löytyy täältä.


Ennen kuin olin ollut Suomesta pidempiä aikoja poissa, olin sitä mieltä, että tämä on yksi takapajula, ja että sananparsi, on lottovoitto syntyä Suomeen, on suorastaan naurettava. Vaikka kuinka olen haaveillut, että voi kun pääsisi Suomesta eroon lopullisesti, oon mä silti vieläkin täällä. Miksi?

Suomessa on helppo elää, olla ja asua. Opiskelu on ilmaista, ja siitä hyvästä että olet opiskelija, sulle maksetaan viitisen sataa euroa kuussa. Suomessa ei tarvitse olla koditon, vaikka työtä tai opiskelupaikkaa ei olisikaan. Vaikka ulkona on kylmä, sisällä on poikkeuksetta lämmin. Terveydenhuolto pelaa.Esimerkiksi Japanissa, tai vaikka Yhdysvalloissa, lukuvuosimaksut lähtevät siitä viidestä tuhannesta eurosta ylöspäin. Yksi lukuvuosi! Monessa koulussa jo se yksi lukukausikin maksaa helposti tuon viisi tonnia. Jos haluat opiskella, on ne rahat jostain kaivettava, tai otettava lainaa. Vaikka Japanissa talvella monin paikoin on pakkasta ulkona, on sisällä ihan yhtä kylmä. Missä moninkertaiset ikkunat ja paksut seinät? Jos menetät työsi Japanissa (sama pätenee ainakin Yhdysvaltoihin, Kanadaan, Australiaan...) etkä pääse enää takaisin yhteiskuntaan, susta tulee koditon. Japanin Osakassa on yksi maailman suurimpia kodittomuuslukuja.

Ulkomailla ollessani oon huomannut, kuinka mukava maa se Suomi sittenkin on. Toki hajoilen joka talvi siihen, miten ulkona voi ollakin niin kylmä, mutta voinpa sentään katsella kaunista talvea sisältä käsin ilman, että on pukeuduttava toppahaalariin. Välillä kaamos pistää myös mielen mustaksi, mutta mikäs sen mukavampaa, kuin istuskella takan tai kynttilänvalossa kotosalla, tai ihailla kauniita revontulia ulkona. Sen lisäksi, että täällä on hyvä vauraustaso, koulutus, terveydenhuolto jne., on tämä vaan pirun kaunis maa.
Ehkä se sittenkin oli yhdenlainen lottovoitto syntyä Suomeen.


Monty Python ~ Finland

6 kommenttia:

 • 17. elokuuta 2010 klo 8.29 , Blogger da hae cho (uusi blogi) kirjoitti...

  Oho, täähän oli mielenkiintoinen juttu :o
  Onhan täällä Suomessa tosiaan kaikki hyvit, koulut on ilmaset ja täällä ei oo mitään kummempaa hämminkiä. Kun ajattelee näitä kaikkia vertailuja, onhan se hieno olla suomalainen. Valitettavasti asun ulkomailla XD

   
 • 17. elokuuta 2010 klo 11.13 , Blogger Lotta 「lottimus」 Watia kirjoitti...

  da hae cho: Miksi asut ulkomailla? Vanhempien työn takia vai omien opintojen vai kui? Meinaatko jäädä ulkomaille pysyvästi?

  Itse tykkään kyllä kovasti matkustella ja olla vähän pidempiäkin aikoja toisissa kulttuureissa, mut kyllä se sit lopulta on kuitenkin kiva palata tänne Suomeen... :-) Niinkuin Nuuskamuikkunen taisi sanoa; on lähdettävä, jotta voi palata takaisin.

   
 • 17. elokuuta 2010 klo 22.13 , Blogger Sanna kirjoitti...

  Tää on niin ihana postaus! Moni on jo kerjenny valittamaan tulevasta talvesta ja eivät osaa arvostaa sitä, miten paljon meillä OIKEASTI on paremmin asiat täällä ku muualla. Love Suomi!!!

   
 • 17. elokuuta 2010 klo 22.17 , Blogger Lotta 「lottimus」 Watia kirjoitti...

  Sanna: Niinpä. Suomea oppii arvostamaan sitä enemmän, mitä enemmän täältä on poissa. Mun mielestä jokaisen pitäis käydä jossain kaukana rakastumassa Suomeen uudestaan. ;-)

   
 • 20. elokuuta 2010 klo 21.46 , Anonymous NgZ kirjoitti...

  Kylläpä oli taas kiva postaus sulta :) Joo, ei tää Suomi niin kauhee oo vaikka välillä siltä tuntuu. Mutta kyl itse ainakin aion mennä asusteleen tuonne suureen maailmaan ainakin joksikin aikaa. Suomalaisena olossa on myös se hyvää, että tänne pääsee aina takaisin :)

   
 • 21. elokuuta 2010 klo 11.30 , Blogger Lotta 「lottimus」 Watia kirjoitti...

  NgZ: Niinpä, onneks tänne pääsee aina takaisin, kun alkaa suuri maailma kyllästyttään! :-))

   

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu